به تمام کارهایی که در طول روز انجام می دهید فکر کنید!
از صبح که بیدار می شوید تا شب که دوباره به رختخواب برگردید چقدر با تکنولوژی در ارتباط هستید؟ درست است، خیلی زیاد! مثلا از همان آلارمی که شما را بیدار میکند گرفته تا اسنپی که با آن به سر و کار میروید و اینترنتی که جواب سوالات خودتان را در آن جستجو می کنید، همه و همه به تکنولوژی مربوط می شوند.
اما تا حالا شده فکر کنید که پشت تمام این تکنولوژی ها که زندگی ما را به خودشان وابسته کرده اند، چه چیزی نهفته است و چگونه کار می کنند؟
باور کنید یا نه هر کدام از این وب سایت ها، برنامه ها و بازی هایی که در چند ثانیه آنها را باز می کنید و کارتان را پیش می برید، نتیجه ی ساعت ها کار برنامه نویسی هستند!
برنامه نویسی یک مسیر شغلی فوق العاده، با پتانسیل و تنوع بالا دارد، به خصوص در عرض چند سال گذشته که زندگی همه ی ما بیش از پیش درگیر تکنولوژی شده است.
طبق آمارهای رسمی، این حرفه در سال های بین 2018 تا 2028 رشد 13 درصدی خواهد داشت! چیزی بیش از 2 برابر میانگین نرخ رشد مورد انتظار برای سایر مشاغل!
علاوه بر رشد قابل توجه این حرفه طی سال های آینده، برنامه نویسان جزو رضایت مندترین افراد نسبت به شغل خودشان هستند، چه از نظر کاری که انجام می دهند و چه از نظر درآمدی! مقدار میانگین رضایت شغلی برنامه نویسی، 4.5 از 5 است!
یکی از دلایلی هم که باعث می شود برنامه نویسان به شغل خود افتخار کنند و از آن رضایت داشته باشند آن است که آنها تا حدی مسئول شکل دادن به ساختارهایی هستند که در دنیای مدرن برای برقراری ارتباط و تعامل با جوامع، به کار برده می شود.
وقتی دارید به این سوال فکر می کنید که چگونه برنامه نویس شوم، باید اول از همه مسیر شغلی کلی خودتان را مشخص کنید. به این فکر کنید که چرا می خواهید برنامه نویس شوید؟ چه کاری را دوست دارید و در آینده دلتان می خواهد در چه زمینه ای مشغول به کار شوید؟
درحالی که خیلی از مردم تصور می کنند که برنامه نویسی صرفا مربوط به حوزه ی تکنولوژی است، صنایع زیاد و متنوعی هستند که به برنامه نویسان احتیاج دارند و شما به عنوان یک برنامه نویس می توانید در آنها شروع به فعالیت کنید. یک برنامه نویس با استعداد، در زمینه های مختلفی از هوش مصنوعی گرفته تا خدمات اجتماعی، خدمات مالی و یا حتی کشاورزی می تواند مشغول به کار شود. این کاملا بستگی به سلیقه و علاقه ی شما دارد.
پس همانطور که دیدیم تنوع کاری برای برنامه نویسان مشتاق بسیار بالا است و شما باید قبل از شروع یادگیری برنامه نویسی حتما شاخه ی فعالیت خودتان را مشخص کنید. چون هر کدام از این صنایع و شاخه ها نیاز به تخصص ها و یا حتی زبان های برنامه نویسی متفاوتی دارند که شما باید از ابتدای یادگیری آن را بدانید و برای خودتان مشخص کنید. این باعث می شود که به جای از این شاخه به آن شاخه پریدن و یادگیری چیزهای اضافی، تمرکز خودتان را روی موارد مهم بگذارید و در زمان کوتاهتری به نتیجه برسید.
همانطور که گفتیم برای کار کردن در هر یک از صنایع باید زبان های برنامه نویسی مناسب آن را یاد بگیرید. مثلا اگر می خواهید در زمینه ی هوش مصنوعی شروع به کار کنید بهتر است زبان برنامه نویسی پایتون را به خوبی یاد بگیرید.
خوب است که برای رسیدن به جواب این سوال که چه زبان هایی باید یاد بگیرم، از خودتان بپرسید که می خواهم برنامه نویس فرانت اند (front end) بشوم یا برنامه نویس بک اند (back end) ؟ چون درست است که این دو با هم اشتراکاتی دارند، اما هر یک از آنها نیاز به تمرکز روی موضوعات متفاوتی دارند.
برنامه نویسان فرانت اند با بخشی از یک وب سایت سر و کار دارند که کاربران آن را می بینند و با آن سروکار دارند، اما برنامه نویسان بک اند برعکس آنها، با مواردی که در پشت پرده اتفاق می افتد کار دارند.
پس همانطور که گفتیم قبل از هر چیزی مشخص کنید که در چه زمینه ای می خواهید فعالیت کنید، تا بتوانید در رابطه با زبان برنامه نویسی ای که باید آموزش ببینید درست تصمیم بگیرید. پس از آن باید اولویت بندی کنید که کدام یک از زبان های برنامه نویسی مهم تر هستند و از آنها آموزش خودتان را شروع کنید.
راه های زیادی برای برنامه نویسان مشتاق وجود دارد تا بتوانند مهارت های لازم برای تبدیل شدن به یک برنامه نویس حرفه ای را به دست آورند. راه هایی مثل ثبت نام در دانشگاه، دوره های آموزشی آنلاین، بوت کمپ های برنامه نویسی مثل بوت کمپ برنامه نویسی مپصا اچ آر و ویدئوهای آموزشی موجود در اینترنت.
روشی که انتخاب می کنید بستگی به موقعیت و هدف شما دارد. اینکه چقدر می خواهید زمان بگذارید، چقدر می خواهید هزینه کنید و … روی انتخاب شما تاثیر می گذارد. هر یک از این روش ها ویژگی های مثبت و منفی مخصوص به خود را دارند که در ادامه و با خواندن ویژگی های هر یک، می توانید بهترین گزینه را برای خودتان انتخاب کنید.
پاسخ ها