امروزه اینترنت نقش پر رنگی در زندگی مردم دارد به طوری که زندگی و نحوه ی ارتباط ما با دیگران را دگرگون کرده است.
ما روزانه با گوشی موبایل یا لپ تاپ خود از اینترنت استفاده های گوناگونی می کنیم، مثلا وارد وب سایت های مختلف می شویم و خرید های مورد علاقه ی خود را در خانه یا هر جایی که هستیم، سفارش می دهیم
همچنین تمام کسب و کارها مثل: بانک ها، شرکت ها، صنعت گردشگری، رستوران ها و… تحت تاثیر دنیای دیجیتال، متحول شده اند.
مردم زیادی با اهداف مختلفی از اینترنت استفاده میکنند، تا حدی می توانیم بگوییم درب ورود به دنیای پر از هیجان و جذاب اینترنت، وب سایت ها هستند.
محبوبیت روز افزون وب سایت ها در بین کسب و کار ها و مردم باعث شده است که برنامه نویسی وب به یکی از مشاغل جذاب و با درآمد بالا در سراسر جهان تبدیل شود و این سوال برای خیلی از افراد پیش بیاید که برنامه نویسی وب چیست و چگونه می توان زبان های برنامه نویسی آن را یاد گرفت.
به کسانیکه توانایی نوشتن کدهای تحت وب را دارند؛ برنامهنویس وب میگویند. برنامهنویسی وب شامل ساخت و پشتیبانی یک سایت به صورت همه جانبه است. کدهای تحت وب با زبانهای برنامهنویسی و یا اسکریپتنویسی خاصی نوشته میشوند که در ادامه آنها را معرفی خواهیم کرد.
برنامهنویسی وب به دو بخش تقسیم میشود که اگر بخواهید به عنوان برنامهنویس یا توسعهدهنده وب فعالیت کنید بهتر است که هر دو قسمت را یاد بگیرد.
· برنامهنویسی Front End
· برنامهنویسی Back End
طراحی وب (Web designe)
همان طور که گفته شد برنامهنویسی وب، طراحی صفر تا صد یک سایت است اما شرکتهایی که به صورت حرفهای کار میکنند، برای سایتهای بزرگ، برنامهنویسی وب را به دو بخش تقسیم میکنند. یک بخش به ظاهر سایت میپردازد و بخش دیگر به طراحی و ساخت بدنه و اسکلت سایت.
به طراحی بخش ظاهری سایت یا شکل و شمایل یک نرمافزار تحت وب، طراحی وب میگویند و به طراحیکننده آن طراح وب (Web designer) گفته میشود. طراح وب با طراحی ظاهر و زیبایی سایت یا نرمافزار تحت وب، باید بکوشد تا کاربر را به سمت سایت جذب کند. این بخش معمولاً به برنامهنویس Front End سپرده میشود. برنامهنویس FrontEnd شخصی است که برنامهنویسی سمت کاربر را انجام میدهد این بخش از وب سایت بر خلاف بخش دیگر وب سایت برای کاربر قابل مشاهده است و در اصطلاح ویترین وب سایت هم نامیده میشود.
بر خلاف طراح وب، توسعهدهنده آن باید به برنامهنویسی قالب و شاکله اصلی سایت مسلط باشد. در واقع قسمتی از سایت که به آن Back End میگویند و از دید کاربر قابل مشاهده نیست. برنامهنویسی این قسمت و توسعه و پشتیبانی مسائل فنی بر عهده برنامهنویس Back End است.
در دنیای برنامهنویسی وب برخی از افراد هم توانایی برنامهنویسی Front End را دارند و میتوانند ظاهر سایت را طراحی کنند و هم به کدنویسی سمت سرور و پشت سایت تسلط دارند که از دید کاربر پنهان است. به این افراد که قابلیت طراحی صفر تا 100 یک سایت را دارند برنامهنویس فول استک (Full Stack) گفته میشود.
تا اینجا در مورد این صحبت کردیم که برنامه نویسی تحت وب مپصا اچ آر شامل دو قسمت سمت سمت کلاینت (ظاهر سایت) و سرور (بخش فنی) است. برنامه نویسی هر قسمت از سایت زبان مخصوص به خود را دارد.
زبانهای برنامهنویسی سمت کلاینت عبارتند از:
· زبان Html
· زبان Css
· زبان جاوا اسکریپت
· زبان جی کوری
زبانهای برنامهنویسی سمت سرور شامل:
· زبان برنامهنویسی php
· زبان برنامهنویسی asp
· زبان برنامهنویسی پایتون
هر یک از زبان های برنامه نویسی را می توانید با شرکت در بوت کمپ برنامه نویسی مپصا اچ آر به خوبی یاد بگیرید و پس از آن در زمینه ی مورد علاقه تان مشغول به کار شوید. مپصا اچ آر از آموزش تا استخدام همراه شما است.
پاسخ ها