mana attari

mana attari

توسط ۱ نفر دنبال می شود

عوارض پس از زایمان: آنچه باید بدانید

عوارض پس از زایمان: آنچه باید بدانید

 

پس از زایمان، احتمالاً بر مراقبت هایی که کودکتان نیاز دارد متمرکز شده اید. اما مشکلات سلامتی ممکن است در هفته ها و ماه های بعد از زایمان برای شما اتفاق بیفتد. به آنها عوارض پس از زایمان می گویند.

برخی از این مشکلات می تواند تهدید کننده زندگی باشد. مرگ ناشی از بارداری به مرگ فرد در حین بارداری یا طی یک سال پس از پایان بارداری گفته می شود. بیش از نیمی از مرگ و میرهای مرتبط با بارداری پس از تولد نوزاد اتفاق می افتد.

 

در دهه های اخیر در ایالات متحده افزایش زیادی در مرگ و میرهای مرتبط با بارداری وجود داشته است. سیاه پوستان، سرخپوستان آمریکایی و بومی آلاسکا 2 تا 3 برابر بیشتر از سفید پوستان در معرض خطر مرگ ناشی از بارداری هستند. تصور می شود بیش از 60 درصد از مرگ های مرتبط با بارداری قابل پیشگیری هستند.

چرا ممکن است برخی از مشکلات نادیده گرفته شوند

 

پس از زایمان، احساس خستگی و کمی درد معمول است. همچنین مقابله با کمبود خواب، تغییر هورمون ها و نگرانی های مربوط به شیردهی رایج است.

شما ممکن است ندانید که چه چیزی برای بهبودی پس از زایمان طبیعی است یا چه علائمی ممکن است نشانه مشکل باشد. و ممکن است ندانید چه زمانی باید به دنبال مراقبت های پزشکی باشید.

 

اگر در بیمارستان زایمان کنید، تیم مراقبت های بهداشتی شما ممکن است عوامل خطر را برای عوارض پس از زایمان قبل از ترک بیمارستان پیدا نکنند.

مردم اغلب تا 4 تا 6 هفته پس از زایمان به یک متخصص مراقبت های بهداشتی مراجعه نمی کنند. حدود 40 درصد از مردم اصلاً وقت ملاقاتی با تیم مراقبت های بهداشتی خود برای معاینه پس از زایمان ندارند. عدم امکان مراجعه به یک متخصص مراقبت های بهداشتی و نداشتن بیمه برای پوشش هزینه ها دو دلیل برای عدم انجام این ملاقات است. در نتیجه، بسیاری از افراد راهنمایی اندکی برای بهبودی پس از زایمان دریافت می کنند یا اصلاً راهنمایی نمی کنند.

عوارض شایع پس از زایمان

 

با توجه به مراکز کنترل و پیشگیری از بیماری (CDC)، علل شایع مرگ و میرهای مرتبط با بارداری عبارتند از:

  • بیماری هایی که قلب و عروق خونی را تحت تاثیر قرار می دهند، بیماری های قلبی عروقی نامیده می شوند.
  • سایر شرایط پزشکی اغلب قبل از زایمان وجود دارد.
  • یک عفونت جدی مانند سپسیس.
  • خونریزی شدید بعد از زایمان که به آن خونریزی می گویند.
  • بیماری عضله قلب به نام کاردیومیوپاتی. این وضعیت باعث می‌شود قلب نتواند خون را به بقیه بدن پمپاژ کند.
  • انسداد یکی از رگ های خونی در ریه ها که خون را از قلب به ریه ها می برد. لخته‌های خونی که از پاها به سمت ریه‌ها حرکت می‌کنند، به نام آمبولی ترومبوتیک ریه، اغلب علت انسداد هستند.
  • سکته.
  • فشار خون بالا، فشار خون بالا، یا فشار خون بالا مرتبط با پروتئین ریخته شده در ادرار در دوران بارداری که پره اکلامپسی نامیده می شود.
  • یک بیماری نادر که زمانی اتفاق می افتد که مایعی که در دوران بارداری کودک را احاطه کرده است، به نام مایع آمنیوتیک، یا مواد جنینی مانند سلول های جنین وارد جریان خون فرد باردار شود. این آمبولی مایع آمنیوتیک نامیده می شود.
  • مشکلات مربوط به داروهایی که برای جلوگیری از درد در حین زایمان یا جراحی استفاده می شوند، به نام بیهوشی.
 

گاهی اوقات علت مرگ ناشی از بارداری مشخص نیست.

عوامل خطر

 

خطر کلی مرگ ناشی از عوارض مرتبط با بارداری کم است. اما افراد مبتلا به بیماری های مزمن مانند بیماری قلبی، چاقی یا فشار خون بالا بیشتر در معرض خطر مرگ ناشی از عوارض مرتبط با بارداری هستند. اگر این عوامل خطر را دارید، پس از زایمان بیشتر مراقب سلامتی خود باشید.

 

علائم هشدار دهنده

 

بسیاری از عوارض پس از زایمان در صورت تشخیص زودهنگام قابل درمان هستند.

در صورت داشتن موارد زیر به دنبال مراقبت های پزشکی اورژانسی باشید:

  • درد قفسه سینه.
  • مشکل در تنفس یا تنگی نفس.
  • خستگی مفرط که با استراحت بهتر نمی شود.
  • تشنج.
  • افکار صدمه زدن به خود یا کودکتان.
 

اگر موارد زیر را دارید با متخصص مراقبت های بهداشتی خود تماس بگیرید:

  • خونریزی که بیش از یک بالشتک در ساعت خیس می شود یا خون در حال عبور، به اندازه یک تخم مرغ یا بزرگتر لخته می شود.
  • بریدگی ناشی از جراحی که برش نیز نامیده می شود، بهبودی ندارد.
  • پایی که تغییر رنگ داده یا متورم شده و در لمس دردناک یا گرم است.
  • دمای 100.4 درجه فارنهایت (38 درجه سانتیگراد) یا بالاتر.
  • سردردی که حتی پس از مصرف دارو بهتر نمی شود یا سردرد بدی که با تغییرات بینایی همراه است.
  • اگر فشار خون خود را بعد از زایمان در خانه اندازه گیری می کنید، بیش از یک عدد فشار خون 150/100 یا بیشتر را نشان می دهد.

چگونه از مشکلات پس از زایمان جلوگیری کنیم

 

سلامتی شما باید یکی از دغدغه های اصلی شما پس از زایمان باشد. قبل از زایمان در مورد برنامه مراقبت پس از زایمان خود فکر کنید. با متخصص مراقبت های بهداشتی خود در مورد آن طرح صحبت کنید.

پس از زایمان، با متخصص مراقبت های بهداشتی خود در مورد خطر ابتلا به عوارض مرتبط با بارداری صحبت کنید. اگر در دوران بارداری مشکلی مانند دیابت بارداری یا فشار خون بالا داشته باشید، ممکن است خطر شما بیشتر باشد. همچنین در صورت زایمان سزارین ممکن است خطر شما بیشتر باشد. در مورد مراقبت های ویژه ای که ممکن است نیاز داشته باشید بپرسید. علائم مشکلاتی که ممکن است داشته باشید را بیاموزید.

 

کالج آمریکایی متخصصان زنان و زایمان می‌گوید مراقبت پس از زایمان را به‌جای یک بار ویزیت پس از زایمان، به یک فرآیند مداوم تبدیل کنید. ظرف سه هفته پس از زایمان از طریق تلفن یا حضوری با متخصص مراقبت های بهداشتی خود تماس بگیرید. در عرض 12 هفته پس از زایمان، برای معاینه کامل به متخصص مراقبت های بهداشتی خود مراجعه کنید.

اگر در تعیین وقت برای قرار ملاقات مشکل دارید، با تیم مراقبت خود تماس بگیرید و در مورد گزینه های خود بپرسید. در صورت امکان، زمانی که به قرار ملاقات خود می روید، از یکی از اعضای خانواده یا دوست خود برای مراقبت از کودک کمک بخواهید.

در طول قرار ملاقات، متخصص مراقبت های بهداشتی شما خلق و خوی و بهزیستی عاطفی شما را بررسی می کند. می توانید در مورد کنترل بارداری و مدت زمان صبر قبل از باردار شدن مجدد صحبت کنید. می توانید اطلاعات مربوط به مراقبت و تغذیه کودک خود را مرور کنید. به متخصص مراقبت های بهداشتی خود در مورد عادات خواب خود بگویید و در مورد نگرانی هایی که ممکن است در مورد خستگی بیش از حد دارید صحبت کنید.

معاینه فیزیکی ممکن است شامل بررسی سینه‌ها، شکم، واژن، دهانه رحم و رحم باشد تا از بهبودی شما مطمئن شود. این زمان خوبی برای صحبت در مورد هر گونه نگرانی است. این ممکن است شامل زمانی باشد که می توانید دوباره رابطه جنسی را شروع کنید و با یک نوزاد جدید به زندگی عادت کنید.

همچنین، هنگامی که فردی را در تیم مراقبت های بهداشتی خود در سال بعد از زایمان می بینید، به او بگویید چه زمانی زایمان کرده اید. این می تواند به تیم مراقبت شما کمک کند تا بدانند آیا علائمی که دارید ممکن است با بارداری مرتبط باشد یا خیر.

mana attari
mana attari

شاید خوشتان بیاید

پاسخ ها

نظر خود را درباره این پست بنویسید
منتظر اولین کامنت هستیم!
آیدت: فروش فایل، مقاله نویسی در آیدت، فایل‌های خود را به فروش بگذارید و یا مقالات‌تان را منتشر کنید👋