راهکارهای پیشگیری از اختلافات زناشویی میتواند در کاهش و پیشگیری از دعواهای خانوادگی به شما کمک کند. دعواهای پیاپی در رابطه از هر دو نفر شخصیتهایی زودرنج، بی قرار، تحریک پذیر و حساس میسازد. اختلاف، ناسازگاری، بحث و نزاع در زندگی زناشویی پیشامدی ساده و بدیهی است و قرار نیست در زندگی هیچ گونه اختلافی وجود نداشته باشد. اما رفتارهای مناسب و برخورد صحیح در زمان دعوا با همسر کمک زیادی به اتمام دعوا میکند. رفتارهای غلط در دعواهای زناشویی موجب بروز دعواهای دیگر و سرد شدن رابطه میشود. با آگاهی از روشهای صحیح میتوانید برخورد صحیحی در زمان دعوا داشته باشید و از اختلافات بعدی پیشگیری کنید. برای کسب چنین مهارتهایی می توان از منابع مهم علمی و روانشناسی و همچنین مشاورین خانواده بهره برد. برای آگاهی از روند جلسات مشاوره خانواده و چگونگی و شرایط آن کلیک کنید.
قدرت تحمل خود را بهبود ببخشید و در روزهایی که همسرتان روز خوبی ندارد او را تحمل کنید. برای این منظور لازم است غرور و خودخواهی خود را کم کنید. سختی های زندگی مشترک برای همه وجود دارد و جزئی از زندگی است و باید این شرایط را تحمل کرد. در صورت تحمل روزهای سخت و صــبور بودن، روزهای روشن باز میگردند اما در صورت قدرت تحمل پایین و عدم صبوری در مشکلات، وضعیت بدتر میشود.
اکثر زوجین یکدیگر را عاشقانه دوست دارند و هر دو این را میدانند، اما ابــراز عشق را لازم نمیبینند. بهتر نیست به جای توجه به ضعفها و نقصها، نکات مثبت او را به او بگوئید؟!؟ انــتقاد کردن میتواند در رشد دادن یک فرد مفید باشد اما این انتقادها تنها در زمانی به بهبود وضعیت کمک میکند که احساسات مثبت خود را نیز بیان کرده باشید و همسرتان فهمیده باشد که شما او را با وجود تمام نقصها همچنان دوست دارید.
زمان مناسب برای صــحبت با همسر را بشناسید. هر خواسته ای که دارید را در زمان مناسب بیان کرده و با بیان یک درخواست در زمان نامناسب، دلخوری عمیق در رابطهتان ایجاد نکنید. فرض کنید همسر شما روز خوبی نداشته است و شما بخواهید راجع به عروسی و جشن دیشب با او صحبت کنید یا زمانی که او مشغول یک کار سخت، در حال عرق ریختن است و کار پیش نمیرود او را سوال پیچ کنید.
برای صحبتهای جدی وقت بگذارید تا ناراحتیهایی که در اداره زندگی بین زن و شوهر وجود دارد، به قسمتهای دیگر زندگی نشت نکنند. دعواهای حل نشده در مسئلههای روزمره میتواند باعث اختلافات زناشویی در دیگر ابعاد زندگی مشترک شود. اما جدا کردن زمان صحبتهای جدی به شما کمک میکند تا دلخوریهای این چنینی را به دلخوریهای زناشوییتان وارد نکنید. رعایت نکات و اصول خوب صحبت کردن و طرز درست صحبت با همسر یکی از اصلی ترین مواردی است که باید به آن توجه کرد. انتخاب درست کلمات، لحن مناسب و صمیمی، بیان شفاف مشکلات و مسائلی از این دست می تواند در ایجاد یک ارتباط موثر و موفق نقش مهمی داشته باشد.
در طول روز یک زمان مناسب را برای صحبت درباره اتفاقات روز و حال و احوال دوستانه در نظر بگیرید. احوال پرسیهای دیگران سطحی و ساده است؛ اما وقتی همسر در جریان زندگی فرد باشد، باعث آرامش او شده و احساس بیهودگی و تنهایی را از بین میبرد. این صحبت ها به میزان زیادی در صمیمیت بین زوجین موثر است. فقط مراقب باشید این صحبتها و سوالها با بازجویی اشتباه گرفته نشود.
همچنین بخوانید: اهمیت مشاوره روانشناسی در تهران برای زوجین
در زندگی مشترک لازم است همسرتان بداند که به او اهمیت میدهید و دوستش دارید. بنابراین باید بدانید که او به چه چیزهایی علاقه دارد و در فرصتهای مناسب بر اساس اولویت، آنها را برایش محیا کرده و با مهارت مـحبت به همسر ناراحتیها را برطرف کنید. شما میتوانید این کارها را در زمانهایی که به سمت شما قدم بر میدارد انجام دهید تا به یکدیگر نزدیکتر شده باشید.
شما نباید خیال کنید که تمام نــیازهای همسر خود را میشناسید و همه چیز او را میدانید. بهتر است از او بپرسید چه نیازهایی دارد و دوست دارد برای او چه کاری انجام دهید. همیشه لازم نیست کادو تولدش به صورت یک سوپرایز باشد، شما میتواند بپرسید چه کادوئی را دوست داشته و هیچوقت دریافت نکرده و برای تهیه آن برنامه ریزی کنید.
منظور از دیدن محبت شما به یکدیگر روابط خاص زناشوییتان نیست. اما ابراز عشق در خانواده و محبت به همسر در مقابل فرزندانتان، تصویر بهتری از ازدواج را برای آنها ترسیم کند. همچنین باعث شده که آنها فکر نکنند بین شما فقط دعوا و کلمات تند رد و بدل میشود. از طرف دیگر ابراز احساسات در مقابل دیگران باعث میشود همسرتان از عزت نفس بیشتری در جمع برخوردار شده و اعتماد بنفس بیشتری داشته باشد. این قضیه در اداره خانه نیز به شما کمک خواهد کرد.
وقتی با یک نظر همسرتان موافق نیستید، به جای مخالفت کردن سعی کنید یک چیز جدید به او پیشنهاد بدهید. سپس پیشنهاد خودتان را با نظر او از نظر فواید و مشکلات بررسی کرده و در آخر به یک نتیجه گیری مشترک برسید. در نتیجه اختلافات و مشکلات خانوادگی بجای رها شدن در رابطه حل میشوند و دلخوریهای عمیق نمیسازند.
هنگام مشورت کردن مراقب باشید که با افراط، مشکل را عمیقتر نکنید. مشورت کردن در مسائل مهم زندگی کاربرد بسیاری دارد. همچنین میتوانید در زمانهایی که صحبت خاصی وجود ندارد و تمایل به صحبت کردن دارید این کار را انجام دهید. پیشنهاد می کنیم در همین رابطه مقاله ارتباط صحیح با همسر را مطالعه فرمایید.
در هنگام دعوا و عصبانیت وقتی یکی از طرفین حرف نامربوطی میزند، دیگری سعی در پاسخ دادن و دفاع از خود میکند. این امر کاملا طبیعی است. اما برای پیشگیری از دعوا باید یکی از طرفین و یا هر دو کمی به اعصاب خود مسلط باشند و با استفاده از مهارت کنترل احساسات بحث را به زمان بهتری موکول کنند. پس اگر همسرتان در اوج عصبانیت چیزی به شما گفت، خود را کنترل کرده و رنجش خود را در شرایط بهتری عنوان کنید.
یکی از مواردی که معمولا نزاع و مشکلات را شدت می بخشد عدم عملکرد صحیح زوجین هنگام دعوا است. درست است که در هنگام خشم، کنترل افکار و رفتار دشوار است؛ اما باید توجه داشت که در دعوای زناشویی، یک ارتباط عاطفی خدشه دار می شود و قرار نیست که این رابطه برای همیشه قطع شود. بنابراین تلاش برای برخورد صحیح زمان دعوا با همسر را باید رعایت کرد و از بروز آسیب های جبران ناپذیر پیشگیری نمود.
معمولا زن و شوهر به خوبی یکدیگر را میشناسند و رازها و نقاط ضعف یکدیگر را میدانند. در هنگام عــصبانیت معمولا دو طرف میخواهند که با کوچک کردن یکدیگر، آرامش خود را به دست آورند. اما این کار اشتباه است چرا که باعث رنجش و بی اعتمادی طرف مقابل میشود. در هنگام دعوا از تحقیر و ضربه زدن به نقاط ضعف همسرتان بپرهیزید تا از اختلافات زناشویی بعدی پیشگیری کنید. تحقیر شدن در رابطه ضمن تضعیف روحیه و عزت نفس افراد، موجبات دلخوری و یا حتی تنفر از یکدیگر را فراهم می آورد.
زبان خوش بهترین عامل در ارتباط عمیق و پیشگیری از اختلافات زناشویی است. صحبت و لحن خوب را تا حد امکان تمرین کنید تا جایی که بتوانید در هنگام دعوا و عصبانیت هم از آن استفاده کنید. چراکه بسیاری از اختلافات زناشویی به دلیل صحبتهای نامناسب در بحثهای روزمره است. حتی با زبان و لحن بیان خوش میتوانید ارزش خود را نزد همسرتان بالا برده و از دعواها پیشگیری کنید.
در اکثر دعواها زوجین سعی دارند که از خود دفاع کرده و تقصیرات را بر گردن دیگری بیندازند. اما اگر بتوانید خود را برای لحظهای جای همسرتان بگذارید، شاید متوجه شوید که او هم حق دارد و چندان مقصر نیست. این مسئله در ایجاد یک رابــطه سالم و به دور از پیش داوری و قضاوت عجولانه بسیار مهم است. به این صورت میتوانید درک خود را از شرایط همسرتان بالا ببرید و از اختلالافات زناشویی پیشگیری کنید.
سخن آخر
ازدواج مهم ترین اتفاق زندگی انسان ها است. اتفاقی که می تواند موجب رشد و بالندگی افراد شود و یا این که با عدم یادگیری مهارت های زندگی، رویاها و آرزوهای هر کسی را به کابوس مبدل نماید. بنابراین باید در یادگیری مهارت های مهم زندگی و داشتن اهداف مشخص آگاهی کسب کرد. مشاورین روانشناس و روان درمانگر تنها کسانی هستند که به شکلی کاملا تخصصی با مشکلات زندگی و اختلالات شخصیت افراد برخورد کرده و با استفاده از دانش و تخصص با ارائه راهکارهای کاربردی و موثر به رفع آن ها می پردازند.متخصصان مرکز مشاوره حامی هنر زندگی نیز با همین هدف در کنار شما هستند تا یاریگر شما باشند.
منبع: honarehzendegi.com
پاسخ ها