مقاله نامه

مقاله نامه

در این صفحه مقالات مورد نیاز شما قرار خواهد گرفت

دستگاه گریل گازی

 

دستگاه گریل که به عنوان یکی از اصلی ترین تجهیزات و وسایل در فست فود ها و نیز رستوران ها استفاده می گردد مدل‌های مختلفی دارد که هر یک از این مدل ها عملکرد و کاربرد متفاوتی دارند.

گریل گازی پر طرفداررین نوع گریل

مدل‎‌هایی که گریل صنعتی دارد عبارتند از: دستگاه گریل برقی، گریل ذغالی و نیز گریل گازی می باشد که در بین این مدل‌ها نوع گریل گازی بیشترین طرفدار را در بین رستوران داران دارد. با کمک این گریل پرطرفدار پخت انواع گوشت، ماهی و مرغ به بهترین شکل و یکنواخت انجام می شود چرا که حرارت دستگاه در محفظه داخلی آن هماهنگ و یکپارچه پخش می شود.

هر چند گریل گازی عملکردش به واسطه گاز است اما در مقایسه با دیگر مدل ها عملکرد راحت تری دارد و جدای از آن، هزینه کمتری دارد و به همین دلیل اولین انتخاب و ترجیح از طرف رستوران داران می باشد. ناگفته نماند که دستگاه گریل گازی خود به صورت تک منظوره و دو منظوره یعنی گازی ـ برقی است. در این مقاله به معرفی دستگاه گریل گازی خواهیم، پرداخت در ادامه با ما همراه باشید.

دستگاه گریل گازی تک منظوره

دستگاه گریل گازی که در رستوران‌ها و فست فود‌ها مورد استفاده میباشد از نظر شکل و کارایی دارای دو مدل می‌باشد که عبارتند از رومیزی و پایه دار که در ادامه بیشتر به معرفی آن‌ها می‌پردازیم.

گریل گازی رومیزی: این مدل در مقایسه با دیگر مدل اندازه ی کوچکتری دارد و به طور متوسط طول آن از ۸۰ تا ۹۰ سانتی متر متغیر می‌باشد و به راحتی می‌توان آن را بر روی سطوح مختلف قرار داد و استفاده نمود. همچنین مدل رومیزی از نظر وزن نیز سبک تر می‌باشد و از جهت حل و جابجایی نیز مشکل ساز نخواهد بود.

گریل گازی پایه دار: از این مدل بیشتر در فضا‌های بزرگتر استفاده می‌گردد. اندازه گریل پایه دار در ابعاد ۴۰ سانت در ۴۰ سانت می‌باشد و جنس پایه‌های این مدل از استیل می‌باشد.

دیگر تقسیم بندی دستگاه گریل گازی شامل صفحه گریل این دستگاه می‌شود که به دو مدل ساخته شده است و صفحه چدنی شیاردار و تخت را شامل می‌شود که استفاده از هریک از این صفحه‌های گریل بستگی به نوع غذای طبخ شده دارد.

صفحه چدنی شیاردار: مدل صفحه گریل شیاردار به صورت زغالی است و در طبخ غذا‌هایی که بافت ضخیم تری دارند مورد استفاده هستند مانند گوشت و استیک و غیره.

صفحه چدنی تخت: این صفحه به صورت روغنی کار می‌کنند و برای طبخ غذا‌هایی با بافت نرم و لطیف کاربرد دارد مانند سبزیجات و غذا‌های دریایی. استفاده از این صفحات در قیاس با صفحه زغالی آسان تر است و به سادگی می‌توان آن را تمیز نمود.

دستگاه گریل گازی دو منظوره برقی ـ گازی

این دستگاه که کارکردی دو منظوره دارد علاوه بر گاز شهری و یا کپسول به واسطه سیم برق نیز کار می‌کند که در زمان کار دستگاه گریل می‌توان از هر دو قابلیت آن به طور هم زمان استفاده نمود. یعنی هم از صفحه زغالی و هم صفحه روغنی، یکی را با گاز و دیگری را به صورت برقی کار انداخت. در واقع با کمک این ویژگی راندمان کاری دستگاه بالا می‌رود و به این صورت می‌توان در زمان کم مقدار بیشتری غذا طبخ نمود.

ویژگی های دستگاه گریل

همانطور که میدانیم دستگاه گریل از جمله کاربردی ترین وسایل در رستوران‌ها و فست فود‌ها برای طبخ غذا می‌باشد. علاوه بر آنچه که گفته شد چند ویژگی دیگر نیز وجود دارد که این وسیله را محبوب ترین وسیله نموده است. ویژگی‌هایی از جمله:

قابلیت کنترل دما و حرارت: با کمک این ویژگی غذای طبخ شده کیفیت و سلامت خود را از دست نمی‌دهد و مواد غذایی در حین پخت نمی‌سوزد. چرا که حسگر‌هایی که در دستگاه تعبیه شده است این توانایی را دارند که با افزایش فشار گاز برای عدم بروز حادثه ناگوار جریان گاز ورودی به دستگاه را قطع نمایند.

بدنه‌ی استیل: بدنه گریل‌های گازی از استیل دوجداره ساخته شده اند که بدون زنگ زدگی و تا حدود زیادی ضد خش هستند. همچنین دارای ولوم‌های هستند که به صورت نسوز می‌باشند.

اندازه استاندارد: داشتن ابعاد استاندارد یکی دیگر از ویژگی‌هایی است که سبب انتخاب گریل‌های گازی شده است. گریل‌های گازی در دو مدل دو شعله و سه شعله هستند و از دو یا سه شیر گازی ساخته شده اند.

شست و شوی آسان: گریل‌های گازی شستشوی راحتی دارند به این صورت که در کف دستگاه سینی‌هایی وجود دارد که روغن جمع شده از مواد غذایی طبخ شده در آن‌ها جمع می‌شود و می‌توان سینی را شسته و تمیز نمود. علاوه بر سینی، صفحه گریل و بدنه گریل‌های گازی نیز به سهولت قابل شستشو می‌باشند.

طعم خوش غذای گریل شده

گریل کردن نیز مانند کباب کردن و سرخ کردن روشی برای طبخ نمودن انواع مواد غذایی از جمله گوشت، مرغ، محصولات دریایی و حتی سبزیجات می‌باشد. در گریل نمودن نیز مانند دیگر روش‌ها از حرارت مستقیم بهره گرفته می‌شود اما با کمی‌تفاوت و آن هم این است که انتقال حرارت در تمام محفظه دستگاه به طور یکنواخت در گردش است و تمام مواد غذایی به خوبی مغز پخت می‌شود.

از آنجایی که در گریل کردن مواد غذایی روغن چندانی استفاده نمی‌شود و حتی بدون روغن پخت انجام می‌شود برای کسانی که رژیم دارند بسیار مناسب است. از همه مهمتر اینکه در گریل کردن، مواد غذایی ارزش غذایی خود را حفظ می‌کنند.

منبع : آشپزآلات

مقاله نامه
مقاله نامه در این صفحه مقالات مورد نیاز شما قرار خواهد گرفت

شاید خوشتان بیاید

پاسخ ها

نظر خود را درباره این پست بنویسید
منتظر اولین کامنت هستیم!
آیدت: فروش فایل، مقاله نویسی در آیدت، فایل‌های خود را به فروش بگذارید و یا مقالات‌تان را منتشر کنید👋