یکی از شرکتهای پرحاشیه و هرمی که ایرانیهای مقیم امارات در سالهای 95 تا 97 آن را تاسیس و راه اندازی کردند و 8 هزار میلیارد تومان سرمایه را از ایران خارج کرد، یونیک فاینانس (unique finance) بود.
یونیک فایننس یا Unique Finance یک موسسه ملی و سرمایهگذاری است که از طریق شبکهسازی در معاملات بورس جهانی فعالیت میکند. سرمایه گذاران زیادی در مورد این شبکه سوال پرسیده اند و برخی هم با آن کار کرده اند و متحمل سود یا ضرر زیادی شده اند. در این مقاله به طور کامل همه چیز را در مورد شرکت یونیک فایننس بررسی میکنیم. با ما همراه باشید.
موسسه یونیک فایننس توسط ایرانیهای مقیم خارج از کشور طی سالهای 95-97 تاسیس شده است. این افراد موسسه را به عنوان شرکتی بینالمللی در زمینه خرید و فروش سهامِ مهمترین شرکتهای معتبر خارجی معرفی کردهاند.
موسسان این شرکت وعدههای وسوسه برانگیز و قول سودهای دلاری را داده اند و تعداد زیادی از افراد را به سمت شبکهسازی سوق دادهاند. علاوه بر این توکن دیجیتالی به نام UNQT ارائه دادهاند و افراد زیادی هم قربانی این سرمایهگذاری شدهاند.
اما در این حین وزارت اطلاعات کشور و سربازان گمنام امام زمان دست به کار شدند و سرکردگان این گروه را دستگیر کردند و پرونده آنها در دادگاه انقلاب و دادگاههای رسیدگی به اخلالگران نظام اقتصادی در حال بررسی است.
unique finance در بازارهای جهانی فعالیت می کند و از مردم سرمایه جمع می کند و با سرمایهگذاری در بورس جهانی، اقدام به افزایش سرمایهها و سودآوری کرده است. این شرکت وب سایت اختصاصی دارد و در آن اقدام به ارائه مراکز اصلی مالی جهانی مانند بورس نیویورک و فرانکفورت نموده است. اما مشخص نیست که آیا واقعا در این صرافیها فعالیتی دارد یا خیر!
این موسسه در زمینههای محدودی فعالیت میکند و خدماتی ارائه میدهد. این خدمات عبارتند از:
مدیریت مالی
ترید کردن یا معامله در بازارهای جهانی
آنالیز صورت حسابهای مالی
کارگزاری از طریق شبکهسازی
مثلا این شرکت سهام شرکت Wikisoft را در وبسایت خود ارائه داده است، موسسه "ویکی پدیا برای تجارت" را ایجاد کرده است و اقدام به ارائه پروژههای همکاری آنلاین نموده است. گرچه در حال حاضر سایت و دفتر این شرکت در مشهد پلمپ شده است. اما قبلا سهام شرکتهای بزرگی مثل گوگل یا مایکروسافت هم در این سایت قرار داشت. اما در حال حاضر تقریبا این سایت منحل شده است.
افرادی که از طریق این سایت اقدام به معامله در بازارهای بینالمللی میکنند، باید ترید کردن سهام را یاد بگیرند. این کار تنها با گوش کردن به پادکستهای انگلیسی زبان امکانپذیر است و به این برنامه Stocktrading University گفته میشود.
آیا میتوان به یونیک فایننس اعتماد کنیم؟
خیلی از افراد تصور میکنند که یونیک فاینانس در حوزه بورس یا فارکس فعالیت میکند. ولی در واقع اینطور نیست. اما سوال مهمی که برای خیلی از افراد به وجود آمده است این است که آیا میتوان با اطمینان در این شرکت سرمایهگذاری کرد؟
در حال حاضر نظرات مثبتی در مورد این وبسایت و شرکت در اینترنت دیده نمیشود و طبق خبرگزاریهای ایرنا و ایسنا این وبسایت و شرکت منهدم شدهاند. اما تا قبل از این هم اداره نظارت بر بازارهای مالی سوئیس این شرکت را در لیست هشدار قرار داده بود؛ ولی برخی معتقدند که منظور از این هشدار این است که این شرکتها صورتهای مالی ارائه ندادهاند و لزوما کلاهبردار نیستند.
مدیر این شبکه "فرزین" یا "فرزین فردین فر" نام دارد که این شرکت را در امارات مدیریت میکرده و در حال حاضر متواری است. یکی دیگر از اعضای اصلی هم "محسن درخشان" نام دارد که افراد زیادی را ترغیب به سرمایهگذاری در این مجموعه کرده است.
لیدرهای اصلی شبکه در ایران بودهاند و در شهرهای مختلف عضوگیری میکردهاند. به این صورت که با مقدار خاصی پول مثلا 100 هزار دلار سرمایهگذاری وارد شبکه شده و به ازای هر 5 نفری که وارد مجموعه کنند، 5 هزار دلار سود دریافت میکنند.
به همین دلیل به این شرکت "شرکت هرمی" گفته میشود و تا به حال میلیاردها تومان پول مردم را از این طریق به چپاول برده اند. طبق تحقیقات 80% از پول دریافتی از مردم در دست لیدرهای ساکن کشورهای خارجی قرار دارد. تا به حال 40 هزار نفر قربانی این کلاهبرداری شدهاند و متاسفانه شکایت از یونیک فاینانس هم بی ثمر بوده است.
طبق صحبت تعداد زیادی از کاربران اینترنت این موسسه در سایتهای مختلف اقدام به کلاهبرداری کرده است و با دریافت پولهای کلان از سرمایهگذاران، سودی به آنها پرداخت نکرده است. اما برخی هم ادعا کردهاند که سرمایهگذاری پرسودی داشتهاند.
به هر حال این شرکت سابقه خوبی ندارد و افراد زیادی هم شاهد این موضوع هستند. جالب است که هیچ آدرس یا شمارهای در وبسایت فایننس وجود ندارد و این مشکوک به نظر میرسد.
با توجه به اینکه این شرکت ورشکست شده است، به دنبال جذب سرمایه بیشتر و شبکهسازی بوده است. تعداد زیادی از مردم به این موسسه وارد شده اند و شرکت در پرداخت سود به آنها ناتوان مانده است و از این رو خیلی از افراد زیان دیدند. هنوز خیلی از شاکیان پول خود را دریافت نکردهاند و به احتمال زیاد این یک کلاهبرداری بزرگ بوده است. چون نزدیک به 8 هزار میلیارد تومان سرمایه از کشور خارج شده است.
در ضمن طبق گفته کاربران پس گرفتن پول از یونیک فاینانس کار راحتی نیست و خیلی از افراد پس از فسخ قرارداد نتوانستهاند پولشان را پس بگیرند. به هر حال خیلی از شرکتها و موسساتی که با وعدههای پولسازی مردم را گول میزنند، مطمئنا برای به چنگ آوردن پول مردم ساده وارد میدان شدهاند و قرار نیست کسی را ثروتمند کنند. دقیقا مثل شرکتهای هرمی که تنها سرکردهها سود خوبی دریافت میکنند و افراد پایین دست تنها مجبور به نفرگیریهای مداوم و خرید از مجموعه هستند تا شاید روزی به درآمد بالا برسند.
این شرکت در حال حاضر منهدم شده است و 150 نفر از اعضای اصلی آن در 19 استان کشور دستگیر شدهاند. مدیران ایرانی این مجموعه که در کشورهای خارجی همسایه مستقر هستند، ادعای سرمایهگذاری در بازارهای جهانی را کرده و افراد مختلف را ترغیب به سرمایهگذاری کردهاند. در ضمن ارائه توکن UNQT به عنوان ارز دیجیتال هم یکی دیگر از کلاهبرداریهای آنان به شمار می رود.
در عین حال برخی از افراد در نظراتی که گذاشتهاند میگویند که این شرکت تنها به دلیل عدم پرداخت مالیات و سرپیچی از قوانین ایران به عنوان کلاهبردار شناخته میشود. در صورتی که به تعداد زیادی از افراد سودهای خوبی پرداخت کرده است.
پاسخ ها