ما آدمها روابط عاطفی را به امید تغییر طرف مقابل آغاز میکنیم، در حالی که فقط میتوانیم خودمان را تغییر دهیم. البته تمرین تعهد، احترام، قدردانی و عشقورزی روی رفتار شریک عاطفی هم اثر میگذارد و صمیمیت رابطه را بیشتر میکند. همراه ما باشید تا با بررسی چند اصل مهم یاد بگیریم چگونه پارتنر خوبی باشیم.
تقویت مهارتهای توسعه فردی شرط اول برای بهبود مهارتهای بینفردی است. اگر رابطه شادی ندارید و احساس میکنید جانبخشی به روابط عاشقانه کار راحتی نیست، با تمرینات ساده خودسازی مانند مدیتیشن، پذیرش خود واقعی و فعالیتهای مفرح (مستقل از شریک عاطفی) شروع کنید. این فعالیتها نگرشی جدید به جهان پیرامون به شما میدهند و تمام جنبههای زندگی، از جمله روابط عاشقانهتان، را تقویت میکنند.
به خودتان استراحت بدهید، علایقتان را دنبال کنید و مطمئن شوید طرف مقابل هم فرصت خودمراقبتی را داشته باشد. وقتی قلب هر دوی شما سرشار از احساسات خوشایند باشد، حلوفصل موقعیتهای چالشانگیز بهمراتب آسانتر است.
در مواجهه با مشکلات بزرگ و کوچک، همیشه گشتن دنبال مقصر راحتتر از پیداکردن راهحل است. بسیاری از زوجها تحتتأثیر عصبانیت و ناراحتی و نگرانی، بعد از ساعتها بحث و درگیری نمیتوانند راهحلی برای مشکل پیشآمده پیدا کنند، چون یاد گرفتهاند بیشتر درباره چرایی مشکلات صحبت کنند. در حالی که ترفند درست، مکالمه بدون ابهام درباره راهحلهای موجود و انتخاب کارسازترین آنها بهکمک یکدیگر است.
رابطه عاطفی فرصت خوبی برای همدلی و تکیه بر دیگری است، پس با خیال آسوده غرور را کنار بگذارید و آسیبپذیر باشید. در روابط عاشقانه افراد بالغ، دو طرف به هم اجازه نزدیکشدن میدهند و از نشاندادن زخمهای خود ابایی ندارند. مراقب نقاط ضعف شریک عاطفی خود باشید و به او در محافظت از احساسات خود اعتماد کنید. بگذارید در شرایط سخت کنارتان باشد.
در رابطه عاشقانه سالم، دو طرف دیدگاه خود را بدون ترس و واهمه بیان میکنند و نگران قضاوت یا طردشدن نیستند. اگر میخواهید شریک عاطفی بهتری باشید، بیشتر گوش دهید، کمتر قضاوت کنید و به شریکتان اجازه دهید آزادانه درباره نگرانیهایش حرف بزند. چنین ارتباطی زمینهساز رشد شخصیت دو طرف و ارتباط عاشقانه واقعی است.
صبر راز ازدواج موفق و ماندگار است. اختلافنظرها و درگیریهای دورهای را فقط با صبر و حوصله میتوان پشتسر گذاشت. این تفکر را ملکه ذهنتان کنید که «همیشه حق با شما نیست» تا شناخت و پذیرش شخصیت واقعی شریک عاطفی برایتان راحتتر شود. یاد بگیرید:
بداخلاقی و بیمحلی توجه کسی را جلب نمیکند؛ مهربانی از ما آدمهای بهتری میسازد، بهخصوص در شرایط سخت که ناراحت و عصبانی هستیم و دوست داریم فریاد بزنیم و پرخاشگری کنیم. هر روز و هر ساعت مهربانی را تمرین کنید و احترامی را که انتظار دارید از طرف مقابل ببینید، به خودش نشان دهید. تشویق، همدردی و ابراز عشق بهترین راهبرد برای حفظ رابطه در مسیر درست است.
میل به درکشدن ذاتی است و از زمان ظهور بشر وجود داشته است. بااینحال بسیاری از زوجهای امروزی با معضل نشنیدن و درکنکردن مواجهاند. برای داشتن رابطه شادتر، قبل از آنکه زبان به نصیحت و مشاوره باز کنید، شنونده خوبی باشید. شنیدن کیفیت رابطه را بهبود میبخشد و محبت و صمیمیت را تقویت میکند. جای اینکه فقط منتظر باشید نوبتتان شود تا حرف بزنید، صبورانه گوش کنید و نشان دهید که کلمات و احساساتش را با تمام وجود درک میکنید.
در ارتباط عاطفی بارها و بارها پیش میآید که با شریک زندگی خود مخالف باشید. اینجور مواقع «نه گفتن» از شما آدم بدی نمیسازد، اما اگر بتوانید با احترام به حدومرزهای شخصی تا حدی با طرف مقابل سازش کنید، چرا دریغ کنید؟ سعی کنید:
ما آدمها بسته به نحوه تربیت والدین و شرایط زندگیمان، درک متفاوتی از مدیریت مالی شخصی داریم؛ این تفاوت خیلی وقتها در رابطه عاشقانه مشکلساز میشود. قبل از مواجهه با درگیریهای مالی، با شریک عاطفی خود درباره نگاهتان به پول و اهمیتی که برایتان دارد صحبت کنید و حرفهای او را بشنوید. بعد از این مکالمه، به سازشی میرسید که یک عمر برنامهریزی مدیریت مالی خانواده را برای هر دو راحتتر میکند.
تعهد سنگ بنای تمام روابط عاشقانه سالم است. در تمام پستیوبلندیهای زندگی و در اوج سختیها و چالشهای ریزودرشت، کنار همسرتان بمانید و به او وفادار باشید. در قلب هر پیوند قوی این باور وجود دارد که شریک زندگیام مثل کوه پشت من است. راز خوشبختی در این است که در شرایط سخت بهجای دوری از همسر و اعتماد به غیر، به خود او پناه ببرید.
گاهی اوقات صمیمیت ناشی از طولانیشدن رابطه زبان دو طرف را به تحقیر، تمسخر، کنایه و طعنه باز میکند که بینهایت آزاردهنده است. حتی اگر سالهاست کنار هم زندگی میکنید، با احترام متقابل به فردیت یکدیگر ارزش بدهید و حتی در شرایط سخت با هم مهربان باشید.
فقط ۶ ساعت وقتگذراندن با شریک عاطفی در هفته رابطه عاشقانه را از این رو به آن رو میکند! حتی مواقعی که کار نیمهتمام دارید، آگاهانه انتخاب کنید که با هم وقت بگذرانید. ملاقاتهای شبانه بیرون از خانه، مکالمات عمیق و معنادار و تفریحات سرگرمکننده محبت را پررنگ و پیوند عاشقانه را تقویت میکنند.
عشق خالص و بالغ یک عمر ماندگار است. نگذارید استرسهای زندگی روزمره حواستان را از ابراز عشق و قدردانی به شریک زندگیتان پرت کند. جزئیات پیشپاافتاده عشقورزی را بلد باشید و هر روز دنبال راهی برای خوشحالکردن همسرتان بگردید. از او بابت زحماتش تشکر کنید، با هم فیلم ببینید، غذا بپزید و هرطور که میتوانید لبخند را مهمان لبهایش کنید.
اینکه همیشه دنبال دلیلی برای قدردانی از شریک عاطفی خود باشیم، کمی دشوار و بعضا حوصلهسربر است. اما اگر میخواهید صمیمیت رابطهتان حفظ شود و این ارتباط قوی از دست نرود، باید هر روز به دلایل مختلف از همسرتان تشکر کنید. نشان دهید تکتک حرکات او چقدر برایتان ارزشمند است و شما را خوشحال میکند، از آمادهکردن یک فنجان قهوه صبحانه گرفته تا مرتبکردن خانه و اتاقخواب.
امنیت عاطفی یکی از مؤلفههای روابط عاشقانه موفق است و نبودش زنگ خطر ارتباط ناسالم! به طرف مقابل امنیت جسمی و روحی بدهید و اجازه دهید به شما اعتماد کند. یاد بگیرید به مرزها و حریم شخصی شریک خود احترام بگذارید، به کاری که دوست ندارد مجبورش نکنید، مسئولیت اشتباهاتتان را بپذیرید و بابت آنها عذرخواهی کنید.
شرط اعتماد پایبندی به قولوقرارهاست. مهم نیست موضوع چقدر جدی یا بهظاهر بیاهمیت است، همیشه و در هر شرایطی سر حرفتان بمانید و با بدقولیهای کوچک عشق را تضعیف نکنید. حتی اگر اعتماد طرف مقابل خدشهدار شد، اشتباه خود را بپذیرید و بهدنبال راهی برای اعتمادسازی مجدد و التیام رابطه باشید.
آدمها زیر فشار استرس و مسئولیتهای زندگی، خیلی زود فراموش میکنند چرا و چطور عاشق همسر خود شدهاند. اما میتوانید هرازگاهی با یادآوری خاطرات خوش اولین روزهای رابطه و دلایلی که باعث شدند عاشق همسر خود شوید، شور و اشتیاق را به رابطه برگردانید.
تأثیر خانواده شریک عاطفی خود بر رابطهتان را دستکم نگیرید. شما با ازدواج فقط با یک فرد ارتباط برقرار نمیکنید، بلکه عضوی از خانوادهای جدید میشوید و مهم است بتوانید با آنها ارتباط مؤثر برقرار کنید. با شریک عاطفی خود درباره کیفیت و حدومرزهای ارتباط با خانواده صحبت کنید و مطمئن شوید بهرغم احترام زیاد به خانوادهها، همیشه خودتان را در اولویت قرار میدهید.
راز رابطه بهتر نه تلاش برای تغییر طرف مقابل، بلکه تمرکز روی گفتار و رفتار خودتان است. اجرای این نکات در نگاه اول برای افرادی با سبک دلبستگی ناسالم چالشانگیز به نظر میرسد، اما میتوان برای شناخت ویژگیهای رابطه سالم و امن روی کمک متخصصان سلامت روان و مشاوران خانواده حساب کرد.
شما برای رضایت خاطر شریک عاطفیتان چهکار میکنید؟ حالا که ویژگیهای پارتنر خوب را میدانید، بهنظرتان چقدر پارتنر خوبی هستید؟
پاسخ ها