kateoustinnn

kateoustinnn

توسط ۱ نفر دنبال می شود

پمپ دنده ای چیست ؟

پمپ دنده ای چیست؟


پمپ دنده ای یا پمپ تغلیظ کننده یکی از انواع پمپ های جابجایی مثبت است که جابجایی سیال در این پمپ ها از طریق چرخش چرخ دنده ها انجام می شود. این پمپ ها قدرت مکش بسیار بالایی دارند و در عین حال امکان پمپاژ سیالات با ویسکوزیته کم، متوسط ​​و زیاد را دارند. پمپ دنده ای در دو نوع موجود است:

پمپ دنده خارجی
پمپ دنده داخلی

 


مشخصات فنی پمپ دنده ای


پمپ  دنده ای پمپ های خود پرایمینگ یا خود پرایمینگ هستند و در ادامه به معرفی مشخصات فنی انواع پمپ های ضخیم کننده اعم از دنده ای داخلی و دنده ای خارجی می پردازیم.

طراحی پمپ های دنده ای


داخل پوسته دو چرخ دنده وجود دارد که یکی از آنها به موتور الکتریکی (دنده محرک) متصل است. چرخ دنده متحرک که در زیر چرخ دنده محرک قرار می گیرد با چرخ دنده محرک درگیر می شود و باعث چرخش در داخل محفظه می شود. سیال در محفظه بین دنده ها به دام افتاده و به سمت خروجی پمپ هدایت می شود. برای سرعت های زیر 700 دور در دقیقه از گیربکس استفاده می شود. پمپ های دنده ای عموما دارای پوسته چدنی، دنده فولادی آبکاری شده و شفت فولادی هستند.

همچنین در این پمپ ها از بوش استیل با روکش برنز استفاده شده است. عموماً برای سیالات چسبناک با گردش خون کمتر و برای سیالات رقیق با گردش خون بالاتر استفاده می شود. به عنوان مثال برای سیالات با ویسکوزیته 10-40 از سرعت 1000 دور در دقیقه و برای سیالات با ویسکوزیته 150-30 از سرعت 750 دور در دقیقه استفاده می شود. برای مایعات سنگین، روغن ها، خمیرها و سایر مایعاتی که ویسکوزیته بسیار بالایی دارند، از سرعت 200-500 دور در دقیقه استفاده می شود. در پمپ های دنده ای از زانویی 45 درجه استفاده می شود و خروجی لوله ابتدا به صورت افقی و سپس به صورت عمودی به مدت یک متر طراحی می شود.


پمپ دنده خارجی


دبی را می توان در پمپ های دنده ای خارجی با توجه به محیط و ساختار داخلی تنظیم کرد و به همین دلیل از آنها برای پمپاژ مقادیر دقیق انواع سیالات مانند اسیدها و بازها، پلیمرها، سوخت و مواد افزودنی شیمیایی و همچنین در ماشین ابزار استفاده می شود. . سیستم هیدرولیک و انتقال نیرو استفاده می شود. سایز بزرگ این محصولات اغلب در 650 دور در دقیقه و سایز کوچک در 1450 یا 3000 دور در دقیقه کار می کنند. از دیگر مزایای این پمپ های پرکاربرد می توان به عمر طولانی و کارایی بالا، پوشش طیف وسیعی از سیالات و قیمت پایین اشاره کرد.


جنس پمپ دنده خارجی

جنس بدنه و دنده: فولاد ضد زنگ، چدن (نشکن و خاکستری)، برنز، پلیمر (تفلون)
مواد شفت: فولاد، سرامیک، آلومینیوم، فولاد آلیاژی
مواد بوش: برنز، فولاد کربن، فولاد کاربید سیلیکون
نوع آب بندی: آب بند مکانیکی (تک و دوتایی)، بسته بندی، آب بند لب، مغناطیسی


مزایای پمپ دنده ای خارجی

پوشش طیف وسیعی از مایعات
امکان افزودن ژاکت حرارتی و خنک کننده
به دلیل دقت و کارایی بالایی که دارند، می توان از آنها به جای پمپ های دوز استفاده کرد.
هماهنگی با انواع اتصالات چه در ورودی و چه در خروجی مانند فلنج و رزوه
مواد مختلف، چدن، فولاد و غیره
تعمیر و نگهداری آسان (برای مونتاژ و جداسازی به ابزار خاصی نیاز نیست.)
عملکرد بی صدا و روان و مداوم
حساسیت کم به گرد و غبار
سرعت و فشار بالا
قیمت مناسب


معایب پمپ دنده ای خارجی

در نوع بوشینگ یاتاقان ها در سیال قرار می گیرند.
ذرات جامد و ساینده در سیال باعث خوردگی چرخ دنده می شوند.


 

 


پمپ دنده ای داخلی ماه و ستاره نیز نامیده می شود. این پمپ ها خود مکنده بوده و قابلیت چرخش در هر دو جهت را دارند، به این معنی که از این نوع پمپ می توان هم برای پرکردن و هم برای تخلیه استفاده کرد. پمپ دنده ای داخلی برای پمپاژ سیالات نازک مانند حلال ها، روغن ها و ... مناسب است و برای سیالات غلیظ مانند آسفالت، شکلات و چسب نیز به خوبی عمل می کند. همچنین امکان پمپاژ موادی مانند روغن و روغن داغ، سیالات صنعتی، سوخت (گاز مایع، بنزین، گازوئیل، نفت کوره، روغن سیاه و غیره)، رزین و مواد پلیمری، الکل و حلال، آسفالت، قیر، قیر نیز وجود دارد. ، فوم پلی اورتان (ایزوسیانات و پلیول)، مواد غذایی مانند شکلات، کره بادام زمینی، رنگ، جوهر، رنگدانه ها، گلیکول، صابون ها.

kateoustinnn
kateoustinnn

شاید خوشتان بیاید

پاسخ ها

نظر خود را درباره این پست بنویسید
منتظر اولین کامنت هستیم!
آیدت: فروش فایل، مقاله نویسی در آیدت، فایل‌های خود را به فروش بگذارید و یا مقالات‌تان را منتشر کنید👋