در این مقاله میخواهیم در مورد تفاوت خرما با رطب مطالبی را با شما بیان کنیم. خرمای تازه و نارس، رطب نام دارد. رطب رنگ روشنی دارد. خرما یک گیاه تک لپهای است و در مناطق گرمسیر رشد میکند. این گیاه در زمره نخلها قرار دارد و میوه آن خوراکی است. یک هسته سخت دارد و سرشار از ویتامین است. اگر شما هم به این موضوع علاقه دارید با ما همراه شوید.
افراد بسیاری فکر میکنند که رطب همان خرما است ولی در حقیقت این دو با هم فرق میکنند. اولین تفاوت خرما با رطب در ظاهر آن است. شکوفههای سبز درخت نخل ابتدا تبدیل به میوهای سبز و سفت میشود و البته در این شرایط هسته آن هم تشکیل شده است. در این شرایط به این میوه چاقالی میگویند.
سپس با گذشت زمان چاقالیها زرد یا قرمز میشوند و در این شرایط خرما به خرمای خرک معروف است که طرفداران بسیار زیادی هم دارد. خارک در گرمای شدید جنوب به مرور زمان میرسد و بافتی آبدار پیدا میکند. به این حالت رطب میگویند.
اگر رطب روی درخت بماند بافتی نیمه خشک پیدا میکند. اگر ۲۰ روز رطب روی درخت و زیر تابش آفتاب بماند به خرما تبدیل میشود. برای مثال میتوان به خرمای نیمه خشک زاهدی اشاره کرد. خرماهای کاملا خشک هم در بازار بسیار پرطرفدار هستند و به مقدار زیاد به فروش میرسند.
خرما Date خواص بسیار زیادی دارد و از این میان میتوان به پیشگیری از انواع سرطان مانند سرطان کولون، روده و معده اشاره کرد. همچنین خرما ملین است و میتوانید ۶ تا ۷ عدد خرما را در یک لیوان آب جوش بیندازید و هر صبح و شب به از آن به صورت گرم بنوشید. اگر بخواهیم در مورد طبع خرما صحبت کنیم باید بگوییم خرما دارای طبع خشک و گرم است. از این رو برای افراد با طبع سرد بسیار مناسب است. برای درک بهتر تفاوت خرما با رطب بهتر است به خوبی با این دو آشنا بشوید.
همچنین خرما این ویژگی را دارد که اسید معده را خنثی کند. در طب سنتی چینی اگر فردی دچار دل درد و سوزش دل شود ۲ تا ۳ خرمای تازه را در آب جوش میاندازند و آنرا هم زده و به فرد میدهند. به این شکل اسید معده کاهش مییابد و در نتیجه سوزش معده کم میشود.
بیشتر بخوانید: فواید خرما در بارداری
برای درک بهتر تفاوت خرما با رطب آشنایی با مرحله رطب بسیار به ما کمک می کند. رطب میوهای آبدار( شیره دار ) و شیرین است که مرحله قبل از خرما شدن میوه درخت نخل به دست میآید. رطب یک منبع غنی از انواع ویتامینها، مواد معدنی، الیاف و قند طبیعی است. به دلیل خواص تغذیهای بالایی که دارد، رطب در بسیاری از کشورها به عنوان یکی از میوههای مهم و پر مصرف شناخته میشود.
طبع رطب گرم و تر است. در طب سنتی، رطب به عنوان یک ماده غذایی و دارویی دارای خواص گرم کننده و تقویتی است و به عنوان یک غذای پرانرژی به خوبی در فصول سردسیر مناسب است. رطب همچنین به دلیل حاوی فیبر، ویتامینهای گروه B و پتاسیم، به عنوان یک ماده غذایی سالم و مناسب برای دیابتی ها و یا کسانی که به دنبال کاهش وزن هستند، توصیه می شود.
تفاوت خرما با رطب در میزان قند هم مشاهده میشود. مرحله اول از فرایند رشد خرما چاقالی نام دارد. قند در این مرحله فروکتوز و لاکتوز نام دارد. در مرحله دوم ۶ هفته طول میکشد تا خرما ظاهری زرد یا قرمز پیدا کند. به قند ذخیره شده در این مرحله ساکارز میگویند. در مرحله سوم خرما به صورت نیم رس است و رنگ آن قهوهای است و در بین حالتهای مختلف خرما بیشترین میزان قند را دارد.
بیشتر بخوانید: کالری خرما Dates Calories
اگر بخواهیم به بررسی تفاوت خرما با رطب بپردازیم باید بگوییم که با توجه به زمان برداشت میزان مواد معدنی و مغذی خرما با هم متفاوت است. وقتی خرما روی درخت قرار دارد مواد معدنی بیشتری جذب آن میشود. اگر میخواهیم خرما و رطب را از نظر میزان آهن بررسی کنیم خرما نسبت به رطب میزان آهن بیشتری در خودش دارد. همچنین کلسیم خرما نسبت به رطب بیشتر است. خرما با داشتن میزان بیشتری از فیبر و ویتامین نسبت به خرما خواص بیشتری دارد. اما از نظر مقدار ویتامین c رطب به خرما ارجحیت دارد.
اگر بخواهیم به طور دقیق به بررسی تفاوت خرما با رطب بپردازیم باید ابتدا مراحل تکامل رطب و خرما را بررسی کنیم. تکامل رطب حاصل ۴ مرحله است که در زیر به آنها اشاره کردیم.
مرحله ۱: در مرحله اول درخت نخل میوهای دارد که اندازه آن از یک نخود کوچکتر است و رنگ آن سفید و سبز کمرنگ است. به عربی به این میوه حبابوک میگویند و در فارسی به نام خلال یا خلیلوک نامیده میشود.
مرحله ۲: حالا میوه کمی بزرگتر شده و بافت سفتتری پیدا کرده است و رنگ آن نیز سبز شده است. این مرحله از رشد از تمام مراحل طولانیتر است. به این میوه که در زبان فارسی چاقالی نام دارد در زبان عربی کیمری گفته میشود.
مرحله ۳: در این مرحله خارک برداشت میشود که میوهای زرد و قرمز شده است. در عربی به خارک خلال میگویند.
مرحله ۴: در این مرحله نوک میوه نرم شده و تغییر رنگ میدهد. کم کم رنگ میوه به سیاه میرود و رطب نام دارد.
در بیان فرق رطب و خرما به ذکر فواید رطب میپردازیم.
تفاوت خرما با رطب در ماندگاری ان ها نیز بسیار با اهمیت است. رطب به مراتب ماندگاری کمتری نسبت به خرما دارد. دلیل آن به میزان رطوبت بسیار بیشتر رطب نسبت به خرما مربوط میشود. مدت طول عمر خرما در محیط معمولی و شرایط عادی حدود ۲ هفته است و اگر بخواهید به مدت طولانیتری از آن نگه داری کنید باید آنرا فریز کنید. رطب را میتوانید به مدت ۶ ماه در فریزر یا سردخانه تازه نگه دارید. پس مشخص شد که در بیان میزان فرق رطب با خرما یکی از موارد مهم میزان ماندگاری است. یکی از عاوملی که در قیمت خرما و قیمت رطب تاثیر گذار است همین ماندگاری است.
بیشتر بخوانید: نگهداری خرما و 4 راهکار کاربردی
انواع مختلفی از خرما و رطب در ایران و جهان موجود است که به نام آنها اشاره میکنیم تا شما هم با انواع رطب و خرما بیشتر آشنا شوید.با شناخت انواع خرما میتوانید تفاوت خرما با رطب را بهتر درک کنید.
بیشتر بخوانید: معرفی انواع خرما : از دگلت نور تا زاهدی
در این مقاله سعی کردیم در مورد تفاوت خرما با رطب مطالبی را بیان کنیم. تفاوتهای خرما و رطب به میزان قند موجود در این دو میوه و همچنین تفاوت در میزان ماندگاری آنها مربوط میشود. زمان چیدن میوه از درخت تعیین میکند که این میوه خرما است یا رطب. به طور کلی به دلیل اینکه خرما به مدت ۲۰ روز تحت تابش انرژی خورشید قرار میگیرد خواص بیشتری در خودش نسبت به رطب دارد. اگر میخواهید خرمای با کیفیت بسیار عالی و قیمت مناسب تهیه کنید کافی است به سایت جنوبی سری بزنید.
در فروشگاه اینترنتی جنوبی انواع خرما در بسته بندیها و وزنهای مختلف موجود است. به راحتی می توانید اقدام به خرید خرما کبکاب و انواع محصولات جنوب را در این فروشگاه نماید و درب منزل دربهترین کیفیت بسته بندی دریافت نمایید.
لینک منبع مطلب " تفاوت خرما با رطب + 20 نوع خرما " در وب سایت فروشگاه اینترنتی جنوبی
پاسخ ها