کبد چرب یک بیماری شایع است که رژیم غذایی و نوع خوراکیها و غذای مصرفی، تاثیر زیادی در ابتلا و درمان آن دارد. در زمان ابتلا به این بیماری، پزشک ابتدا رژیم غذایی بیمار را تغییر میدهد تا با پیروی از برنامهای اصولی، شدت بیماری کمتر شده و به مرور بهبودی حاصل شود. یکی از خوراکیهایی که مصرف آن در زمان ابتلا به کبد چرب توصیه میشود، خرما Dates است.
طبق نظر پزشکان، به خصوص اساتید طب سنتی، خرما برای کبد چرب فواید زیادی داشته و اگر به میزان مجاز مصرف شود، کمک زیادی به بهبودی بیمار میکند. در ادامه این مطلب، به بررسی اثر خرما در کبد چرب و مزایا و معایب مصرف این میوه برای بیماران مبتلا به کبد چرب میپردازیم.
خرما نوعی میوه است که افرادی عادی به طعم شیرین آن توجه میکنند و پزشکان چه در طب نوین و چه در طب سنتی، از خواص آن برای درمان بیماریها و تقویت بدن استفاده میکنند. مصرف منظم خرما و قرار دادن این ماده در رژیم غذایی روزمره، بیماریهای زیادی را درمان میکند که یکی از آنها کبد چرب است. البته اما و اگرهای زیادی در مورد نقش خرما برای کبد چرب وجود دارد.
بعضی از افراد معتقدند که طعم شیرین، کربوهیدرات بالا و درصد چربی موجود در این میوه، کبد چرب را تشدید میکند و بعضی دیگر به دلیل خواص فراوان مانند آنتی اکسیدانی، این میوه را برای کبد چرب مفید میدانند. خرما کبکاب یکی از بهترین خرما هایی هستند که میتواند به شما در مبارزه با کبد چرب کمک کند.
خواص خرما بر کسی پوشیده نیست و بیشتر افراد از مزایای مصرف این میوه اطلاع دارند اما نکتهای که در استفاده از خرما به خصوص در بیماریهایی مانند کبد چرب اهمیت داشته و باید به آن توجه کرد، میزان مناسب مصرف خرما است. با مصرف این میوه در مقدار مجاز میتوان از حداکثر خواص آن بهرهمند شد و طبیعتا، مصرف بیش از اندازه آن، مشکلات مختلفی را برای بدن ایجاد میکند. در مورد خواص خرما برای کبد چرب هم این موضوع اهمیت داشته و اگر به آن توجه کرد، میتوان از مزایای بهرهمند شد.
بیشتر بخوانید: خواص خرما برای مردان
خرما یکی از خوراکیهای مناسب برای افزایش انرژی بدن است که این کار را بدون جذب کلسترول و چربی انجام میدهد. این میوه سرشار از پروتئین و ویتامین است و به دلیل مقدار ناچیز چربی به کاهش کلسترول که عامل اصلی ابتلا به کبد چرب است، کمک زیادی میکند. خرما خاصویی از جمله پیشنهادات جذابی است که طعم، ارزش غذایی و کیفیت آن فوق العاده است.
از دیگر خواص خرما برای کبد چرب میتوان به پاکسازی کبد اشاره کرد. پتاسیم، مواد معدنی و آنتی اکسیدان در این میوه به دفع سموم و فلزات سنگین کبد کمک میکنند. همچنین در صورت مصرف منظم خرما، اندامهای داخلی تقویت شده و عملکرد آنها بهبود پیدا میکند که این مسئله هم در درمان کبد چرب و کاهش مشکلات آن بیتاثیر نیست. پیشنهاد می شو از انواع خرما خشک یا خرما شیره دار در رژیم غذایی خود استفاده کنید.
کاهش التهابات ناشی از کبد چرب یکی دیگر از مزایا و خواص خرما برای مبتلایان به بیماری کبد چرب است. این ویژگی خرما در مورد بیماری کبد چرب نیز به دلیل خاصیت آنتی اکسیدانی آن است. آنتی اکسیدان، تاثیر زیادی در کاهش التهاب دارد و کاهش التهابات کبدی هم یکی از وظایف این ماده است.
بیشتر بخوانید: خواص خرما برای زنان
نحوه مصرف خرما برای کبد چرب و درمان یا جلوگیری از شدت گرفتن این بیماری اهمیت زیادی دارد. بهترین حالت مصرف خرما برای بیمارانی که به کبد چرب مبتلا هستند، مصرف سرکه این میوه است. سرکه خرما دارای طبعی گرم است و خاصتی آنتی باکتریالی آن، بیشتر از خرمای تازه است و این موارد در درمان کبد چرب با استفاده از این میوه، تاثیر زیادی دارند. به علاوه برخورداری از این خاصیت مشکلاتی مانند عدم دفع سموم از کبد و روده را برطرف کرده که این موضوع هم در درمان کبد چرب با سرکه خرما بیتاثیر نیست.
خرما درمان طبیعی کبد چرب است اگر به میزان مناسب استفاده شود. سرشار بودن از مواد معدنی و مغذی مختلفی که تا اینجا به بعضی از آنها اشاره شد، خرما را به مادهای مفید برای کاهش مشکلات ناشی از کبد چرب تبدیل میکند. علاوه بر موارد گفته شده تا اینجا، خرما سرشار از فیبر است.
فیبر موجود در این میوه در عملکرد دستگاه گوارش نقش مستقیم دارد و به کمک به هضم بهتر غذا، کلسترول بد خون را کاهش داده و از این طریق هم به درمان کبد چرب و جلوگیری از شدت گرفتن یا بروز مشکلات ناشی از آن کمک میکند.
خرما میوهای پرخاصیت است اما در کنار تمام خواص و فواید، معایبی هم دارد که در مصرف این میوه باید به آنها توجه داشت. یکی از معایب خرما برای کبد چرب، نوسان فوری قند خون در بدن است. در صورت مصرف خرما بیش از حد مجاز، قند خون بالا رفته و از میزان مصرف سلولها بیشتر میشود.
این عارضه در نهایت به دیابت بیمار منجر میشود که درمان آن صرفا با پیوند کلیه یا جلسات دیالیز امکانپذیر است. با این حال دیابت تنها عارضه ناشی از مصرف زیاد خرما نیست و مشکلات زیادی مانند ریزش مو و خارش پوست سر، حملات آسم و... نیز در این بیماری وجود دارند که شدت آنها بسته به مصرف خرما کم و زیاد میشود.
تا این جا سرکه خرما به عنوان یکی از فرآوردههای این میوه که در کاهش التهاب و اثرات کبد چرب موثر است، معرفی شد اما فرآوردههای خرما تنها به این مورد خلاصه نمیشوند. یکی دیگر از فرآوردههای خرما شیره است که قند آن نسبت به خرمای تازه بیشتر بوده و در نتیجه برای کبد چرب مفید نیست.
حبه خرما یا قند خرما و خرما شکلاتی از دیگر فرآوردههای خرما هستند که به دلیل ترکیبات خود، گزینه مناسبی برای درمان یا تسکین کبد چرب نیستند و مصرف آنها به مقدار زیاد توصیه نمیشود.علاوه بر تاثیر فرآوردهها زمان مصرف خرما نیز در درمان یا تسکین کبد چرب با این ماده بیتاثیر نیست. بهترین زمان مصرف خرما برای کسب انرژی و جلوگیری از شدت گرفته کبد چرب، ابتدای صبح است.
بیشتر بخوانید: خواص خرما خشک
کبد یکی از مهمترین اعضای بدن است که کوچکترین اختلال در عملکرد آن، سلامت کل بدن را تحت شعاع قرار میدهد. راههای مختلفی برای مراقبت از این عضو بدن وجود دارد که یکی از آنها، پیروی از رژیمی سالم و اصولی است. در این رژیم باید همه موادی که برای تقویت بیمار اهمیت داشته و به درمان سریعتر کبد چرب کمک میکنند، وجود داشته باشند. برای مثال یکی از این خوراکیهای مفید برای مبتلایان به کبد چرب، خرما است.
خرما برای کبد چرب به دلیل خواص فراوان، بسیار مفید است و در صورت استفاده به میزان مناسب و از نوع مرغوب، تاثیر آن در درمان بیماری چندین برابر میشود. در صورتی که قصد خرید این میوه را دارید و به دنبال منبعی مطمئن برای استعلام قیمت خرما و خرید آن هستید، میتوانید از سایت فروشگاه اینترنتی جنوبی استفاده کنید.
لینک منبع مطلب " خرما برای کبد چرب مفید است یا مضر " در وبسایت فروشگاه اینترنتی جنوبی
پاسخ ها