helia70

helia70

پرتو کلینیک - درمان بیماری های نشیمنگاهی با لیزر partoclinic.com
 ۳ نفر را دنبال می کند

در دوران نقاهت بعد از عمل فیستول چه باید کرد + مراقبت های لازم بعد از جراحی

مراقبت های لازم بعد از عمل فیستول چه در روش لیزر و چه در جراحی یکسان است تنها تفاوت در این است که لیزر درمانی دوران نقاهت کوتاه تری نسبت به جراحی داشته و عوارض بعد از عمل در این روش کمتر است.

دوران نقاهت بعد از عمل فیستول

پیش از اینکه به بررسی مراقبت های بعد از عمل فیستول مقعدی بپردازیم ابتدا لازم است تا با این بیماری آشنا شویم و انواع راه های درمان آن را بشناسیم. درمان های مختلفی مثل لیزر و جراحی برای فیستول انجام می شود که نکته مهم در هریک از این روش ها رعایت مراقبت های دوره نقاهت و بعد از عمل فیستول می باشد. چرا که اگر دوران نقاهت به خوبی سپری نشود ممکن است عوارضی مثل عفونت فیستول یا بازگشت و عود مجدد را در پی داشته باشد.

فیستول یک اتصال غیرطبیعی بین مقعد و روده بزرگ است و باعث ایجاد مجرا یا کانال بین این دو قسمت شده و فرد متوجه ترشحات چرکی و بدبو خواهد شد. تب، آبسه های مداوم، اختلالات دفعی، سوزش و خارش و التهاب دور مقعد و ترشح چرک و عفونت از علائم شایع فیستول می باشد. اکثر افراد ۱ تا ۲ هفته پس از جراحی می توانند به سر کار و روال عادی خود برگردند. احتمالا چند هفته تا چند ماه طول می کشد تا فیستول شما به طور کامل بهبود یابد.

عمل جراحی فیستول و یا لیزر فیستول تنها روش های تهاجمی درمان قطعی این بیماری می باشند که عفونت را هم برطرف می کنند.در روش لیزر بیمار درد و خونریزی کمتری دارد و عوارض آن نیز کمتر است.

این قسمت از مطلب بر اساس اطلاعات سایت پرتو کلینیک (partoclinic.com)  می باشد:

لیزر درمانی شامل استفاده از لیزر برای بستن مجرای فیستول است. این روش کمتر تهاجمی است و میتوان آن را با بی حسی موضعی به صورت سرپایی انجام داد. لیزر درمانی نسبت به جراحی سنتی این مزیت را دارد که درد کمتری دارد و زمان بهبودی آن سریع تر بوده و عوارض پس از جراحی را ندارد.

  • فلپ، روش دیگری برای درمان فیستول می باشد که در آن از بافت های برخی اعضای بدن مثل روده کمک می گیرند تا فیستول را ترمیم و درمان کنند. فلپ بیشتر در مورد افرادی که دچار بی اختیاری مدفوع هستند به کار گرفته می شود.
  • نخ استن روش دیگری است که در آن با استفاده از نخ بخیه مجرای فیستول را پر می کنند و بعد از مدت ۶ الی ۱۲ هفته موجب تخلیه عفونت می شود.
  • فیستولوتومی روشی است که در آن پوست را به صورت طولی یک برش باز می زنند و بعد از ۲ ماه ترمیم می یابد.
  • پلاگین بیولوژیکی نیز قسمتی از بافت روده می باشد که به سوراخ داخل فیستول بخیه می زنند تا منجر به رشد بافت جدیدی اطراف آن شود.

برای آشنایی بیشتر با بیماری فیستول مقعدی و اطلاع از علت، علائم و عواض آن لینک زیر را مطالعه نمایید:

https://rdiet.ir/%d8%af%d8%b1-%d8%af%d9%88%d8%b1%d8%a7%d9%86-%d9%86%d9%82%d8%a7%d9%87%d8%aa-%d8%a8%d8%b9%d8%af-%d8%a7%d8%b2-%d8%b9%d9%85%d9%84-%d9%81%db%8c%d8%b3%d8%aa%d9%88%d9%84-%da%86%d9%87-%d8%a8%d8%a7%db%8c%d8%af/

دوران نقاهت بعد از عمل فیستول با لیزر

با رعایت موارد زیر لیزر درمان شما بیشتر نتیجه بخش بوده و پزشک پس از لیزر فیستول مراقبت های پس از عمل را به شما خواهد گفت:

  1. بهتر است ۴ الی ۵ روز در منزل استراحت نمایید.
  2. از نشستن روی سطوح سفت و سخت خودداری کنید.
  3. برای جلوگیری از یبوست، وعده های غذایی سبک مثل سوپ داشته باشید.
  4. بهتر است تا یک روز پس از لیزر فیستول یک همراه کنار خود داشته باشید.

در صورتی که پس از عمل فیستول و در دوران نقاهت، درد زیاد یا تب شدید داشتید و یا آبسه مقعدی مشاهده کردید حتما به پزشک خود اطلاع دهید.

مراقبت های بعد از عمل فیستول مقعدی به روش جراحی

در صورتی که روشی به جز لیزر را برای درمان فیستول خود انتخاب کردید باید در دوران نقاهت موارد زیر را رعایت نمایید:

  • رعایت یک رژیم غذایی پرفیبر و حاوی سبزیجات و میوه ها
  • شستشوی صحیح و مراقبت از زخم فیستول
  • ورزش منظم به بهبودی سریع تر کمک می کند.
  • مصرف مسکن وانتی بیوتیک تجویز شده توسط پزشک سر ساعت مشخص
  • داروی ملین برای جلوگیری از یبوست، پس از عمل فیستول یبوست موقتی معمولاً رایج است.
  • نشستن در وان آب گرم روزی سه مرتبه هر بار به مدت ۱۵ الی ۲۰ دقیقه
  • مصرف سیگار و نوشیدنی های الکلی را کنار بگذارید.
  • رعایت بهداشت ناحیه مقعد و خودداری از شستن آن با شوینده های معطر
  • ممکن است پزشک از درن روی دهانه فیستول شما استفاده کند که برای ۶ هفته یا بیشتر باید آنجا بماند.
  • پس از جراحی فیستول، بیمار باید تمامی حرکات روده را تحت کنترل داشته باشد و هر گونه تغییر در حجم، رنگ یا قوام مدفوع را در نظر داشته باشد، زیرا اینها می تواند نشانه عفونت یا سایر عوارض باشد.
  • از وان آب گرم و سونا بعد از عمل فیستول خودداری کنید زیرا گرما می تواند ناحیه زخم فیستول را تشدید کند و منجر به عوارض بیشتری شود.
  • در روش های جراحی فیستول معمولاً نیاز است که بیمار یک روز را در بیمارستان بستری بماند.

درمان زخم فیستول بعد از عمل

درمان زخم فیستول بعد از عمل

درمان کامل زخم فیستول چند هفته ممکن است طول بکشد و در این مدت می توانید روی زخم را با گاز بهداشتی بپوشانید. در مورد نحوه پانسمان زخم فیستول پزشک به شما آموزش می دهد. پانسمان زخم فیستول باید به طور مرتب طبق گفته پزشک تعویض شود.

  • درمان زخم فیستول بعد از عمل و مراقبت از زخم یکی از مهم ترین اقدامات در دوران نقاهت می باشد. زخم فیستول باید خشک و تمیز نگه داشته شود و برای شستشوی آن می توانید از شامپو بچه و آب ولرم استفاده نمایید.
  • برای جلوگیری از حساسیت و سایش ناحیه بهتر است از دستمال مرطوب برای خشک کردن خود بعد از اجابت مزاج استفاده نمایید.
  • معمولاً تا یک هفته پس از عمل از محل زخم ترشحات زرد رنگ و چرکی را خواهید داشت ولی اگر بیش از یک هفته طول کشید و همراه با سایر علائم مثل درد و خونریزی شدید شد حتما پزشک خود را در میان بگذارید.
helia70
helia70 پرتو کلینیک - درمان بیماری های نشیمنگاهی با لیزر partoclinic.com

شاید خوشتان بیاید

پاسخ ها

نظر خود را درباره این پست بنویسید
منتظر اولین کامنت هستیم!
آیدت: فروش فایل، مقاله نویسی در آیدت، فایل‌های خود را به فروش بگذارید و یا مقالات‌تان را منتشر کنید👋