اسمز معکوس، یکی از روش های تصفیه آب است که با نام آب شیرین کن صنعتی RO نیز شناخته می شود. این روش از رفتار طبیعت الهام گرفته شده است و می تواند تا حد زیادی نمک و املاح و یون های مضر را از آب حذف نماید. در واقع می توان گفت که اسمز معکوس فرایندی است که با استفاده از یک غشای نیمه تراوا مولکول های ناخواسته و ذرات بزرگ مانند آلاینده ها و رسوبات را از آب آشامیدنی فیلتر می کند. این روش همچنین می تواند میکروارگانیسم ها را از بین برده و آب را تا سطح مولکولی تمیز نموده و در نتیجه آب آشامیدنی خالص را ارائه نماید. سیستم اسمز معکوس، با از بین بردن ۹۸٪ مواد جامد محلول موجود در آب، یکی از گسترده ترین روشهای فیلتراسیون می باشد که با استقبال بی نظیری در سطح جهان مواجه شده است. در ادامه مطلب به بررسی بیشتری از اسمز معکوس خواهیم پرداخت.
نحوه عملکرد در روش اسمز معکوس بدین صورت است که آب توسط یک پمپ فشار بالا به سمت غشای نیمهتراوا حرکت نموده و با عبور از این غشا، حدود 95 تا 99 درصد املاح مضر خود را از دست می دهد و پشت غشا جا میگذارد. میزان فشار مورد نیاز در پمپ بستگی به غلظت آب دارد، به طوری که هرچه غلظت آب خوراک بیشتر باشد، فشار بیشتری برای غلبه کردن به فشار اسمزی مورد نیاز است. به مرور زمان با انباشته شدن مواد آلاینده مختلف بر روی غشای نیمه تراوا، این غشا با کاهش عملکرد مواجه می گردد و لازم است به عنوان پیش تصفیه برخی از مواد آلاینده موجود در آب ابتدا به روش های مختلف حذف شوند و سپس آب با کدورت کمتر وارد دستگاه اسمز معکوس گردد.
آسیب به دستگاه های فلزی و سیستم های لوله کشی خانگی
اسیدی شدن آب به دلیل حذف و فیلتر شدن مواد معدنی قلیایی مفید همراه با مواد مضر
بیمزه و یا تلخ شدن آب آشامیدنی پس از تصفیه با اسمز معکوس
عدم تاثیر کافی در تصفیه آب شیمیایی
پاسخ ها