برخی غذاها، با وجود اینکه از کشورهای مختلف میان، شباهت زیادی به هم دارن. یکی از اونها کولاج هست؛ یه نون سرخشده و پفدار که در بلغارستان و نواحی تراکیه (در ترکیه امروزی) معمولا به عنوان صبحانه یا عصرانه سرو میشه. کولاج در ظاهر و طعم، بسیار شبیه به پیراشکی ایرانی یا “پیشی” ترکی هست.
چشمک: برخی غذاها، با وجود اینکه از کشورهای مختلف میان، شباهت زیادی به هم دارن. یکی از اونها کولاج هست؛ یه نون سرخشده و پفدار که در بلغارستان و نواحی تراکیه (در ترکیه امروزی) معمولا به عنوان صبحانه یا عصرانه سرو میشه. کولاج در ظاهر و طعم، بسیار شبیه به پیراشکی ایرانی یا “پیشی” ترکی هست.
سطح بیرونی کولاج طلایی و تُرده و درونش نرم و سبک. با چند ماده ساده و در دسترس، میتونین این نان خوشمزه رو توی خونه درست کنین و با اولین گاز، خاطرات کودکیتون زنده بشه.
این نون سنتی با پنیر، زیتون، مربا یا حتی کشک و کره هم سرو میشه.
مقدار کالری هر عدد: حدود ۲۲۰ کیلوکالری
تعداد: حدود ۶ عدد بزرگ
زمان آمادهسازی: ۱۵ دقیقه
زمان استراحت خمیر: ۳۰ دقیقه
زمان سرخ کردن: ۵ دقیقه
کل زمان: حدود ۵۰ دقیقه
مواد لازم برای طرز تهیه کولاج پیراشکی بلغاری
نکات کلیدی قبل از شروع
خمیر نباید خیلی شُل یا خیلی سفت باشه؛ باید نرم و کمی چسبناک باشه.
حتما ۳۰ دقیقه به خمیر استراحت بدین تا خوب پف کنه.
حین سرخ کردن، روغن باید داغ باشه ولی نه بیش از حد که سطح نون بسوزه و داخلش خام بمونه.
آب ولرم، شکر و مایه خمیر رو داخل یک کاسه بزرگ بریزین و هم بزنین تا فعال بشه (حدود ۵ دقیقه صبر کنین تا کف کنه).
نمک، روغن زیتون و آرد رو کمکم اضافه کرده و خمیر رو ورز بدین تا لطیف و یکدست بشه.
روی خمیر رو بپوشونین و حدود ۳۰ دقیقه در جای گرم بذارین تا حجمش دو برابر بشه.
از خمیر گلولههایی به اندازه گردو (یا کمی بزرگتر) بردارین، با دست پهن کنین و وسطشون یه سوراخ کوچیک ایجاد کنین (مثل دونات).
داخل ماهیتابه روغن مایع بریزین و بذارین حسابی داغ بشه. هر کولاج رو از دو طرف سرخ کنین تا طلایی بشه.
کولاجها آمادهان! بذارین کمی خنک بشن و بعد با چای یا قهوه نوش جان کنین!
با پنیر سفید، گوجه، زیتون، مربا، عسل، خامه یا کشک خیلی خوشمزه میشه.
میتونین داخل بعضی کولاجها پنیر، سیبزمینی، یا گردو هم بگذارین و اونها رو مثل پیراشکی ببندین و بعد سرخ کنین.
نانی گرد و سرخشده است که با خمیر مایهدار تهیه میشه و بافتی نرم داره.
احتمالاً آب سرد بوده، یا مایه خمیر فاسد بوده، یا خمیر به اندازه کافی استراحت نکرده.
پنیر، سیبزمینی، گوشت چرخکرده، گردو، شکلات، ارده یا حتی مربا.
تا ۲ روز در ظرف دربسته در دمای محیط قابل نگهداریه، ولی روز اول تازهترین و خوشطعمترینه.
پاسخ ها