ادرار شما میتونه نشونهای از مشکلات احتمالی مثل وجود خون یا کدورت غیرعادی باشد.
ترفندتو: مراقبت از بدن راههای زیادی داره، اما یه ترفند ساده برای کنترل کردن مثانه و سلامتی اون وجود داره. ادرار شما میتونه نشونهای از مشکلات احتمالی مثل وجود خون یا کدورت غیرعادی باشد.
اما این ترفند در مورد زمان ادرار کردن و نه رنگ و ظاهر ادرار هستش. این قانون الهام گرفته از تحقیقات دانشجوهای مهندسی مکانیک در مؤسسهی فناوری جورجیا به دست اومده.
تو این تحقیق، دانشمندان با بررسی فیلمهای پرسرعت از ادرار کردن حیوانات با اندازههای مختلف، اصطلاحی به اسم «قانون ادرار کردن» رو مطرح کردن.
تحقیقات نشون داد حیواناتی که بیشتر از سه کیلوگرم وزن دارن، مثانهشون رو در حدود ۲۱ ثانیه خالی میکنن، در حالی که حیوانات کوچیکتر مثل موش صحرایی برای خالی کردن مثانهشون فقط کسری از ثانیه زمان لازم دارن.
بر اساس این یافتهها، محققان تونستن تایید کنن که مدت زمان ادرار کردن فقط به فشار مثانه ربط نداره، بلکه به نیروی جاذبه هم بستگی داره. همونطور که وبسایت علمی IFL Science توضیح میده، این تیم تحقیقاتی تو مقالهای که در سال ۲۰۱۴ منتشر شد، اینطور نتیجهگیری کردن:
«چطور مثانههای نیم کیلویی و ۱۰۰ کیلویی میتونن تقریباً در زمان یکسانی تخلیه بشن؟ حیوانات بزرگتر مجرای ادرار بلندتری دارن، و به این ترتیب نیروی جاذبهی بیشتری برای خروج ادرار وجود داره. این مجرای بلندتر باعث افزایش سرعت خروج ادرار در حیوانات بزرگتر میشه و بهشون اجازه میده تا مثانهی بزرگترشون رو تقریباً در همون زمان تخلیه کنن.»
این تحقیق در مورد انسانها هم بهمون یه قانون کلی برای مدت زمان مناسب ادرار کردن داده.
حدود ۲۱ ثانیه زمان ایدهآله، و اگر خیلی بیشتر یا خیلی کمتر از این زمان ادرار میکنین، میتونه نشونهی این باشه که یا بیش از حد به دستشویی میرین یا ادرار رو برای مدت طولانی نگه میدارین.
ادرار کردن بیش از حد میتونه به وضعیتی به اسم «مثانهی بیشفعال» منجر بشه، در حالی که نگه داشتن ادرار برای مدت طولانی میتونه باعث عفونت ادراری بشه. همچنین، در صورت کم رفتن به دستشویی، علاوه بر خطر پارگی مثانه و بزرگ شدن اون، خطر ابتلا به بیماری کلیه هم افزایش پیدا میکنه.
دکتر نیکول آیزِنبراون، متخصص اورولوژی، علاوه بر مدت زمان تقریبی ۲۱ ثانیه، توصیه میکنه که در صورتی که هشت لیوان آب در روز مینوشین، باید حدود هشت بار در روز هم ادرار کنید.
پاسخ ها