گیـــــــگ gig

گیـــــــگ gig

روزمرگی های یک خوره تکنولوژی، بازی، لپ تاپ و ماشین
توسط ۴ نفر دنبال می شود

جک دورسی از بیت‌چت، پیام‌رسان بدون نیاز به اینترنت، رونمایی کرد

جک دورسی از Bitchat رونمایی کرد؛ پیام‌رسانی بدون نیاز به اینترنت

بیت‌چت حال‌وهوای روزهای اولیه اینترنت و سیستم‌های چت IRC را دارد.

«جک دورسی»، هم‌بنیان‌گذار توییتر و مدیرعامل شرکت بلاک، از پروژه جدیدش به نام Bitchat پرده برداشت. این اپلیکیشن پیام‌رسان با استفاده از شبکه‌های مش بلوتوث به کاربران امکان می‌دهد تا کاملاً غیرمتمرکز، امن و بدون نیاز به اینترنت یا هرگونه سرور مرکزی با یکدیگر ارتباط برقرار کنند. این فناوری می‌تواند در شرایطی مانند قطعی اینترنت بسیار کاربردی باشد.

جک دورسی که پیش‌تر با تأسیس توییتر و پلتفرم غیرمتمرکز بلواسکای علاقه خود را به ارتباطات آزاد نشان داده بود، اکنون با معرفی نسخه بتای Bitchat گامی بلندتر در این مسیر برداشته است. او با انتشار یک وایت‌پیپر جزئیات این سیستم «چت مش بلوتوث» را تشریح کرده که به گفته خودش حال‌وهوای روزهای اولیه اینترنت و سیستم‌های چت IRC را دارد.

پیام‌رسان Bitchat جک دورسی

Bitchat

اپلیکیشن بیت‌چت برخلاف پیام‌رسان‌های رایج مانند واتس‌اپ یا تلگرام به هیچ زیرساخت اینترنتی یا سرور مرکزی وابسته نیست. در عوض، از فناوری شبکه مش بلوتوث کم‌مصرف (BLE) بهره می‌برد. در این شبکه هر گوشی یک گره است؛ یعنی هر دستگاهی که اپلیکیشن را اجرا می‌کند، هم به عنوان یک کلاینت (فرستنده/گیرنده) و هم به عنوان یک رله عمل می‌کند.

در این سیستم پیام‌ها برای رسیدن به مقصد، از یک دستگاه به دستگاه دیگر «پرش» می‌کنند تا به دست گیرنده نهایی برسند. این سیستم از یک محدوده 30 متری تحت پوشش فناوری بلوتوث استفاده می‌کند و برخی دستگاه‌ها به‌عنوان گره رابط یا پل برای ایجاد ارتباط بین خوشه‌های جدا از هم عمل می‌کنند.

Bitchat جک دورسی

همچنین Bitchat با یک رویکرد کاملاً متمرکز بر حریم خصوصی طراحی شده است:

  • بدون نیاز به ثبت‌نام: برای استفاده از آن، نیازی به شماره تلفن، ایمیل یا ایجاد هیچ‌گونه حساب کاربری نیست.
  • کاملاً غیرمتمرکز: هیچ سرور مرکزی برای ذخیره اطلاعات وجود ندارد.
  • رمزنگاری سرتاسری: تمام پیام‌ها به صورت سرتاسری رمزگذاری می‌شوند.
  • پیام‌های موقتی (Ephemeral): به طور پیش‌فرض، پیام‌ها فقط در حافظه موقت دستگاه‌ها ذخیره و پس از مدتی پاک می‌شوند. یک سیستم «ذخیره و ارسال» نیز پیام‌ها را برای کاربرانی که به‌طور موقت آفلاین هستند، برای مدت کوتاهی نگه می‌دارد.

این فناوری می‌تواند در شرایط بحرانی که زیرساخت اینترنت در دسترس، قابل اعتماد یا امن نیست، نقشی اساسی ایفا کند. دورسی همچنین اعلام کرده است که در آینده امکان پیام‌رسانی از طریق وای‌فای نیز به این سیستم اضافه خواهد شد تا پهنای باند برای ارسال پیام‌های بزرگ‌تر افزایش یابد.

گیـــــــگ gig
گیـــــــگ gig روزمرگی های یک خوره تکنولوژی، بازی، لپ تاپ و ماشین

شاید خوشتان بیاید

پاسخ ها

نظر خود را درباره این پست بنویسید
منتظر اولین کامنت هستیم!
آیدت: فروش فایل، مقاله نویسی در آیدت، فایل‌های خود را به فروش بگذارید و یا مقالات‌تان را منتشر کنید👋