گیـــــــگ gig

گیـــــــگ gig

روزمرگی های یک خوره تکنولوژی، بازی، لپ تاپ و ماشین
توسط ۳ نفر دنبال می شود

کشف درخشان ترین سیاهچاله جهان که یک روز خورشید را می بلعد

کشف درخشان‌ترین سیاه‌چاله کیهان که روزی یک خورشید می‌بلعد

جرم سیاه‌چاله و اختروش کشف‌شده 17 میلیارد برابر خورشید است و سریع‌ترین سیاه‌چاله درحال‌رشد تا به امروز شناخته شد.

اخترشناسان سیاه‌چاله و اختروشی (Quasar) با نام J0529-4351 را کشف کردند که شدت درخشان‌بودن آن نه‌تنها در نوع خود، بلکه در میان تمامی اجرام کشف‌شده کیهانی بی‌سابقه است. دانشمندان هنوز ماهیت اختروش‌ها را به درستی تشخیص نداده‌اند، اما سیاه‌چاله‌های بسیار پرجرم در مرکز کهکشان‌ها باعث ایجاد آن‌ها می‌شود. جرم سیاه‌چاله و اختروش کشف‌شده 17 میلیارد برابر خورشید است و روزانه یک خورشید نیز به جرم آن اضافه می‌شود. سیاه‌چاله جدید در نوع خود سریع‌ترین رشد را دارد.

براساس مقاله منتشرشده در نیچر، ستاره‌شناسان با استفاده از تلسکوپ بسیار بزرگ رصدخانه جنوبی اروپا (ESO) یک اختروش درخشان را مشخص کردند. این اختروش 12 میلیارد سال نوری از ما فاصله دارد و جرم آن تقریباً 17 میلیارد برابر خورشید منظومه شمسی است. سیاه‌چاله‌ها به دلیل کشش گرانشی بسیار زیادشان مواد مجاور خود اعم از ستارگان، سیارات و حتی سیاهچاله‌های دیگر را می‌بلعند و رشد می‌کنند. سیاه‌چاله کشف‌شده، سریع‌ترین سیاه‌چاله درحال‌رشد تا به امروز شناخته شد.

درخشان‌ترین سیاه‌چاله‌ که سریع‌ترین رشد را دارد

درخشان‌ترین سیاه‌چاله و اختروش

سیاه‌چاله‌ها به اختروش‌ها انرژی می‌رسانند؛ درواقع سیاه‌چاله‌های کلان‌جرم با جمع‌آوری مواد محیط اطراف خود، مقادیر زیادی نور ساطع می‌کنند. به‌طوری که اختروش‌ها به برخی از درخشان‌ترین اجرام آسمانی تبدیل می‌شوند و حتی از زمین می‌توان آن‌ها را رصد کرد. به‌طورکلی، درخشان‌ترین اختروش‌ها از سیاه‌چاله‌هایی تولید می‌شوند که سریع‌ترین رشد را داشته باشند.

«کریستین وولف»، ستاره‌شناس و محقق اصلی این پژوهش می‌گوید:

«ما سریع‌ترین سیاه‌چاله‌ای را که تا به امروز شناخته شده است، کشف کرده‌ایم. جرم این سیاه‌چاله به اندازه 17 میلیارد خورشید است و بیش از یک خورشید در روز می‌خورد. این باعث می‌شود که این سیاه‌چاله درخشان‌ترین شی شناخته‌شده در جهان باشد. این اختروش که J0529-4351 نام دارد، آنقدر از زمین دور است که نور آن بیش از 12 میلیارد سال طول کشید تا به ما برسد.»

یافتن اختروش‌ها به داده‌های رصدی دقیق از مناطق وسیعی از آسمان نیاز دارد. مجموعه داده‌ها به قدری بزرگ هستند که محققان اغلب از مدل‌های یادگیری ماشینی برای تجزیه‌وتحلیل آن‌ها و تشخیص اختروش‌ها از سایر اجرام آسمانی استفاده می‌کنند.

گیـــــــگ gig
گیـــــــگ gig روزمرگی های یک خوره تکنولوژی، بازی، لپ تاپ و ماشین

شاید خوشتان بیاید

پاسخ ها

نظر خود را درباره این پست بنویسید
منتظر اولین کامنت هستیم!
آیدت: فروش فایل، مقاله نویسی در آیدت، فایل‌های خود را به فروش بگذارید و یا مقالات‌تان را منتشر کنید👋