آبسه مقعدی (پری آنال) یک حفره عفونی پر از چرک است که در نزدیکی مقعد یا رکتوم یافت می شود. فیستول مقعدی یک مسیر یا تونل بین پوست در قسمت بیرونی باسن، مقعد و داخل کانال مقعد است. انواع مختلفی از فیستولها از نسبتاً ساده تا یک شبکه انشعاب پیچیده از چندین مسیر وجود دارد. برخی از فیستولها ممکن است عضلات مسئول کنترل روده را درگیر کنند.
بخش عمده مقاله از سایت colorectalcentre.co.uk ترجمه و بخش روشهای عمل جراحی فیستول از این سایت برگرفته شده است.
آبسههای سطحی (آبسههای زیر جلدی، زیر مخاطی، ایسکیورکتال) علائم معمولی مانند درد، تورم، حساسیت، تب را نشان میدهند. به دلیل موقعیت آناتومیک آنها، اغلب باعث ناراحتی در راه رفتن و نشستن میشوند. معمولا مجاورت مجرای مقعد باعث اجابت مزاج دردناک میشود.
آبسه های عمیق (بین عضلانی، لگنی) اغلب فاقد علائم معمولی هستند. درد منتشر لگنی و افزایش دمای بدن گاهی اوقات دیده میشود.
علاوه بر معاینه فیزیکی، از جمله معاینه رکتال-دیجیتال، CT، MRI یا اندوسونوگرافی ثابت کردهاند که اطلاعاتی در مورد آبسههای عمیقتر (درجه B و C) ارائه میدهند.
علائم فیستول پری آنال به شدت التهاب بستگی دارد. فیستولهای ملایم ممکن است چرک، گاهی مایع سروز و به ندرت مدفوع دفع کنند که منجر به خارش آنی و خیس شدن پوست اطراف مقعد میشود. علائم شدید فقط گاهی رخ میدهد، زمانی که بسته شدن خود به خود فیستول منجر به تشکیل آبسه مکرر میشود.
در مواردی، آبسه ممکن است به طور خود به خود روی پوست بترکد و شروع به تخلیه چرک کند. اگر آبسه در محل آبسه قدیمی یا محل عمل قبلی برای تخلیه آبسه قدیمی ایجاد شود، این احتمال بیشتر است.
آبسههای جدید ممکن است نیاز به عمل جراحی برای تخلیه چرک داشته باشند. گاهی آبسه با ایجاد سوراخی در پوست نزدیک مقعد برای تخلیه چرک از حفره عفونی و در نتیجه کاهش فشار درمان میشود. آبسههای بسیار سطحی گاهی اوقات میتوانند تحت بی حسی موضعی تخلیه شوند.
با این حال، بسیاری از بیماران و جراحان ترجیح میدهند تخلیه چنین آبسههایی را تحت بیهوشی عمومی انجام دهند. اگرچه اغلب میتوان این کار را بهعنوان یک مورد روزانه یا یک شبه انجام داد، اما در مواردی، آبسههای بسیار بزرگ در بیماران مستعد ابتلا به عفونتهای جدیتر، مانند دیابتیها یا افرادی که ایمنی آنها کاهش یافته است، ممکن است نیاز به بستری شدن به مدت یک شب در بیمارستان داشته باشند. آنتی بیوتیکها جایگزین ضعیفی برای تخلیه چرک هستند، زیرا آنتی بیوتیکها به مایع داخل آبسه نفوذ نمیکنند.
چگونه می توان فیستول را درمان کرد؟
جراحی برای درمان فیستول مقعدی ضروری است. اگرچه جراحی فیستول معمولاً نسبتاً ساده است، اما احتمال عارضه وجود دارد و ترجیحاً توسط متخصص جراحی کولون و رکتوم انجام میشود. ممکن است همزمان با عمل جراحی آبسه انجام شود، اگرچه فیستولها اغلب چهار تا شش هفته پس از تخلیه آبسه ایجاد میشوند، حتی گاهی ماهها یا سالها بعد.
جراح شما ممکن است تصمیم بگیرد که ارزیابی اولیه فیستول را برای شناسایی منافذ و ارزیابی اینکه آیا فیستول در عمق عضله اسفنکتر حرکت میکند، انجام دهد. بسیاری از عملهای مختلف برای درمان فیستول مقعد توصیف شده است. جراح با شما صحبت خواهد کرد که کدام عمل جراحی برای فیستول شما بهترین است.
پاسخ ها