عمل بواسیر با لیزر یک روش سرپایی و کم تهاجمی است. درمان به وسیله پرتو لیزر ظریف برای برداشتن بافت هموروئید است. بافت های سالم اطراف بدون آسیب باقی می مانند.
معمولاً بیماران لیزر را برای درمان بواسیر به دلیل مزایای زیادی که دارد، ترجیح می دهند. در سراسر دنیا هر ساله افراد زیادی به بواسیر دچار می شوند، بیماری که در نتیجه استرس، بی خوابی، یبوست و تمایل روزافزون به فست فود همراه با سبک زندگی بی تحرک شهرنشینان در حال گسترش است.
بواسیر رگ های خونی بزرگ و برآمده هستند که به آن هموروئید نیز می گویند، در داخل و اطراف مقعد ایجاد می شود و ناحیه تحتانی رکتوم را آلوده می کند. هم در داخل و هم در خارج از مقعد رشد می کند.
هموروئید داخلی در داخل مقعد است. هموروئید خارجی در قسمت تحتانی رکتوم است. بواسیر داخلی بر اساس شدت به چهار نوع تقسیم می شود:
قطعا داشتن بورد تخصصی جراحی در یکی از حوزههای زیر از مهمترین فاکتورها برای انتخاب پزشک یا دکتر متخصص هموروئید میباشد که باید در نظر بگیرید:
جراح عمومی یا گوارش باید تجربه و تخصص کافی در زمینه درمان بیماریهای مقعد و نشیمنگاه را داشته باشد، زیرا تشخیص درست بخش مهمی از درمان است.
نقل قول شده از کلینیک پایتخت
رگ های خونی اطراف راست روده یا مقعد زمانی که به شدت تحت فشار قرار می گیرند، بواسیر ایجاد می شود. عادات بی ضرر مختلف می تواند منجر به ایجاد بواسیر شود، شرایطی مانند رژیم غذایی ناسالم یا نشستن طولانی مدت.
شرایطی که خطر ایجاد بواسیر را بیشتر افزایش می دهد:
به نقل از سایت my.clevelandclinic.org
Internal hemorrhoids rarely cause pain (and typically can’t be felt) unless they prolapse. Many people with internal hemorrhoids don’t know they have them because they don’t have symptoms
ترجمه متن بالا: بواسیر داخلی به ندرت باعث درد می شود (و معمولاً قابل احساس نیست) مگر اینکه پرولاپس شده باشد. بسیاری از افراد مبتلا به هموروئید داخلی نمی دانند که به آن مبتلا هستند زیرا علائمی ندارند.
بواسیر بر اساس نوع و شکل متفاوت است. برخی از علائم رایج عبارتند از:
درمان بواسیر بر اساس شدت آن متفاوت است. برخی از گزینه های اصلی درمان عبارتند از:
درمان خانگی بواسیر: برای هموروئیدهای خفیف نتیجه بخش است و شامل هیدراته ماندن،غذاهای غنی از فیبر و پرهیز از فشار به روده ها است.
داروها شامل مسکن های بدون نسخه و نرم کننده های مدفوع
گزینه های درمان سریع بواسیر شامل داروها، پمادها و شیاف ها هستند.
برای درمان هموروئیدهای بزرگتر و شدیدتر، جراحی و عمل لیزر بواسیر توصیه می شود.
جراحی هموروئید با لیزر یک روش لاپاراسکوپی سرپایی و کم تهاجمی است. عمل جراحی های سنتی معایب متعددی دارند مثل زمان طولانی نقاهت و بهبودی و درد پس از جراحی. همچنین در این روش ها عوارض بعد از جراحی نیز وجود دارد.
درمان بواسیر با لیزر مزایای زیادی دارد. برخی از این مزایا عبارتند از:
هیچ عمل و جراحی عاری از اشکال نیست. عمل لیزری بواسیر نیز دارای معایبی است:
تجهیزات گران قیمت: عمل لیزر بواسیر به تجهیزات با کیفیت و پیشرفته تری نیاز دارد. فقط کلینیک های خصوصی این امکانات را دارند. یافتن گزینه های جراحی لیزری قابل اعتماد و مقرون به صرفه اغلب دشوار است.
آموزش: جراحانی که جراحی با لیزر را انجام می دهند باید آموزش های لازم را داشته باشند. جراحان آموزش ندیده می توانند عوارض و آسیب برای بیمار ایجاد کنند. بنابراین باید اعتبار و تجربه جراح را قبل از عمل بررسی کنید.
خونریزی غیر قابل کنترل: جراحی لیزر در موارد نادر می تواند باعث خونریزی غیر قابل کنترل شود. بافت های سالم می توانند تحت تاثیر قرار گیرند و آسیب قابل توجهی ایجاد کند.
فیبروز: پرتوهای لیزر می توانند باعث فیبروز بافت شوند و یا در آینده می تواند منجر به شکاف بافتی شود. این یک عارضه ثانویه در جراحی های لیزری است.
من بعد از بارداری و زایمان به بواسیر مبتلا شدم و چند ماه پماد آنتی هموروئید و قرص و داروهای ملین مثل سی لاکس مصرف کردم ولی خیلی تاثیری نداشت و مجدد درد بواسیر شروع می شد بنابراین یک روز در عرض نیم ساعت با لیزر برای همیشه درمان شدم و هیچ دردی حین عمل به جز درد کم آمپول بی حسی موضعی نداشتم.
بعد از لیزر هم یک روز فقط در منزل استراحت کردم و تا یک هفته روزی 20 دقیقه داخل لگن آب گرم نشستم الان یک سال از عمل بواسیر من با لیزر گذشته و هیچ مشکلی در دفع و اجابت مزاج ندارم. البته خیلی مراقبم که یبوست نگیرم چون پزشک هم گفت در صورت داشتن یبوست امکان عود مجدد بیماری است. فیبر و آب بیشتری مصرف می کنم و پیاده روی و تحرک دارم.
جلوگیری از ایجاد بواسیر بسیار آسان است. برای دفع آسان باید مدفوع را نرم نگه دارید. راه های پیشگیری از بواسیر عبارتند از:
در صورت بروز علائمی که گفته شد و مشکلات شدید بواسیر، به پزشک متخصص جراح عمومی مراجعه کنید.به علائمی مانند احساس سوزش، خارش یا فشار در حرکات روده توجه کنید. علائم یبوست مزمن را نادیده نگیرید. در صورت مشاهده هر یک از علائم فوق سریعاً به پزشک مراجعه کنید.
منبع: iranmedicalinfo.com
پاسخ ها