برای یبوست چی خوبه؟ آلو خشک، کیوی، سیب، دانه چیا، بلغور جو دوسر، دانه کتان، کلم بروکلی، سبزیجات و میوه خشک شده برای یبوست خوب هستند.
نوشیدنی هایی مثل آب، آب آلو، آب گرم، چای بدون کافئین و یک نوشیدنی گرم ممکن است به تحریک حرکت روده و درمان یبوست کمک کند.
برای کمک به کاهش میزان هوایی که هنگام غذا خوردن می بلعید، سعی کنید در وعده های غذایی زیاد صحبت نکنید و از نی برای نوشیدن استفاده نکنید. از جویدن آدامس و نوشیدنی های گازدار خودداری کنید.
برای درمان یبوست با وازلین، می توانید یک لایه نازک وازلین یا ژل نفتی را در اطراف مقعد بمالید. روانکاری با وازلین عبور مدفوع را آسان می کند و باعث حرکت روده نیز می شود.
وازلین با نرم کردن مدفوع امولسیونی در روده ایجاد می کند. همچنین دارای اثر روان کنندگی است که دفع مدفوع را تسهیل می کند.
آیا مصرف وازلین یا ژل نفتی برای مقعد بی خطر است؟ یکی دیگر از افسانه های مربوط به وازلین، سمی بودن آن است! در حالی که وازلین الزامات FDA را برای ایمن بودن برای مصرف انسان را دارا می باشد.
اسید بوتیریک دوست کولون و روده بزرگ و درمان معجزه آسای یبوست است. داشتن میکروبیوم ضعیف روده می تواند منجر به یبوست شود زیرا روده شما مسئول تشکیل مدفوع است. اگر تخمیر باکتریایی بیش از حد در روده شما اتفاق بیفتد، نفخ و یبوست خواهید داشت. حالا اسید بوتیریک چگونه می تواند کمک کند؟
اسید بوتیریک محصول جانبی هضم روغن خالص، A2، ارگانیک و بدون مواد شیمیایی است که به آن کره شفاف نیز میگویند. فوق العاده قوی است زیرا این چربی می تواند به عنوان یک ملین نیز عمل کند. بسیاری از مردم این را نمی دانند اما چربی، ملین قوی تری نسبت به فیبر به تنهایی است.
داروی یبوست چیست؟ موارد خفیف یبوست را اغلب میتوان با استفاده از داروهای OTC که ملین نامیده میشوند، درمان کرد. این دارو برای یبوست شامل موارد زیر است:
هر نوع ملین به روش متفاوتی برای رفع یبوست عمل میکند و آنها ممکن است از نظر سرعت عملکرد و عوارض جانبی که ممکن است ایجاد کنند، متفاوت باشند. انواع اصلی ملینها در زیر ذکر شده است، هنگامی که به دنبال یک ملین OTC هستید، آشنایی با نام عمومی دارو میتواند به شما کمک کند.
گاهی اوقات، دو ملین OTC مختلف در یک محصول ترکیب میشوند. اکثر محصولات ترکیبی حاوی موارد زیر هستند:
قرص های ملین سریع بین 30 دقیقه تا 6 ساعت اثر می کنند. روغن معدنی، بیزاکودیل و سنا ممکن است 6 تا 12 ساعت طول بکشد تا اثر کنند، بنابراین بهتر است قبل از خواب به امید دفع مدفوع در صبح مصرف شوند.
تنقیه و شیاف نیاز به جذب خوراکی را دور میزند، زیرا مستقیماً در رکتوم قرار میگیرند. آنها ممکن است سریعتر از گزینههای خوراکی عمل کنند. تنقیه با مواد فعال متفاوتی انجام میشود. برخی از گزینه های OTC عبارتند از:
تنقیهها و شیافها به سرعت عمل میکنند و ممکن است در عرض چند دقیقه تا یک ساعت باعث اجابت مزاج شوند. در صورت نیاز به خروج از خانه یا دوری از حمام از تنقیه یا شیاف استفاده نکنید. آنها برای استفاده طولانی مدت در نظر گرفته نشدهاند.
ملینهای محرک برای درمان یبوست و پاکسازی روده باعث انقباض ماهیچههای روده شده و مدفوع را به حرکت در میآورند. به طور معمول، ملینهای محرک خوراکی در عرض 6 تا 10 ساعت کار میکنند و به شرح زیر هستند:
انواع ملینهای محرک عبارتند از:
یکی از شایعترین عوارض ملینهای محرک، گرفتگی معده است. در واقع این محصولات بیشتر از سایر ملینها باعث ایجاد این عارضه میشوند. شما نباید از ملینهای محرک به عنوان یک درمان طولانی مدت استفاده کنید. اگر این اتفاق بیفتد، با قطع مصرف ملین، یبوست شما بدتر میشود.
بیزاکودیل به عنوان یک ملین محرک شناخته می شود. با افزایش حرکت روده ها، کمک به بیرون آمدن مدفوع می کند. قرص بیزاکودیل به صورت کوتاه مدت برای درمان یبوست استفاده می شود. همچنین برای تخلیه روده ها قبل از جراحی و برخی اقدامات پزشکی استفاده می شود. بیزاکودیل در دسته ای از داروها به نام ملین های محرک قرار دارد و با افزایش فعالیت روده ها باعث اجابت مزاج می شود.
داروی یبوست حجیم ساز به عنوان مکملهای فیبر نیز شناخته میشوند. آنها با جذب مایعات بدن به داخل روده عمل میکنند تا مدفوع نرم و حجیم تر شود. این میتواند به ایجاد انقباضات عضلانی در روده کمک کند، به این معنی که ماهیچهها سفت یا منقبض میشوند و مدفوع را در روده شما هل میدهند.
ملینهای حجیم ممکن است چند روز طول بکشد تا اثر کنند، اما برای استفاده طولانی مدت بی خطر هستند. انواع ملینهای حجیم ساز عبارتند از:
ملینهای حجیمساز اغلب به شکل پودر یا گرانول هستند که با آب یا مایعات دیگر مخلوط میشوند و خوراکی هستند. با این حال به شکلهای دیگری نیز وجود دارند، مانند:
تمام اشکال ملینهای حجیمساز باید با مقدار زیادی آب یا مایعات دیگر مصرف شوند. این به جلوگیری از نهفتگی مدفوع کمک میکند، یعنی زمانی که مدفوع در روده گیر میکند. شایع ترین عوارض جانبی ملینهای حجیم، نفخ یا درد شکم است.
ملینهای اسمزی هم به نگه داشتن آب در رودهها کمک میکنند، که مدفوع را نرم میکند و میتواند باعث دفع مکرر روده و درمان یبوست و پاکسازی روده شود. برخی از انواع این داروی یبوست به عنوان ملینهای نمکی نیز شناخته می شوند، از جمله:
ملینهای روانکننده مدفوع را میپوشانند تا راحتتر از روده شما عبور کند. این ملینها ممکن است ظرف 6 تا 8 ساعت پس از مصرف شروع به کار کنند.
داروهای روانکننده نباید طولانی مدت استفاده شوند زیرا ممکن است منجر به وابستگی شوند (به این معنی که برای دفع مدفوع به ملینهای روان کننده نیاز دارید) علاوه بر این، استفاده طولانی مدت میتواند باعث کمبود برخی ویتامینها از جمله ویتامینهای A ،D ،E و K شود. روغن معدنی رایجترین ملین روان کننده است.
عوارض جانبی رایجتر ملینهای روانکننده شامل درد معده و گرفتگی است. این روان کنندهها همچنین ممکن است باعث شوند بدن شما داروها و ویتامین ها را کمتر جذب کند. از پزشک خود بپرسید که آیا این تأثیر برای شما نگران کننده است یا خیر.
پاسخ ها