معمولا بیماران در مواجهه با خونریزی هموروئید دستپاچه میشوند و نمیدانند برای کنترل و درمان خونریزی چکار کنند؟ در ادامه به بررسی کامل این عارضه و روشهای درمان فوری آن خواهیم پرداخت:
بواسیر خونی یا هموروئید خونی چیست؟
بواسیر یا هموروئید به واریسی شدن (گشاد شدن) عروق در ناحیه مقعد اطلاق میشود. این بیماری حاصل افزایش فشار وارده بر عروق در اثر زایمان، افزایش وزن، حمل و جابه جایی اشیاء سنگین، یبوست مداوم و … است.
در حالت معمول اگر هموروئید در اثر تجمع خون در این عروق ترومبوزه شود، بواسیر یا هموروئید خونی ایجاد میشود در این حالت با وارد آمدن فشار به این عروق در اثر دفع یا سایر عوامل این عروق ملتهب و دچار خونریزی خواهد شد. بواسیر ترومبوزه برعکس ظاهر آن، خطر چندانی را به همراه ندارد اما نیاز به درمان فوری خواهد داشت، زیرا ریسک ابتلا به کم خونی یا همان آنمی را افزایش خواهد داد. (هر دو بواسیر خارجی و داخلی ممکن است دچار ترومبوزه شود)
برای مشاهده عکس بواسیر یا هموروئید خارجی، داخلی و ترومبوزه میتوانید به صفحه مربوطه مراجعه کنید.
علت خونریزی بواسیر چیست؟
علت خونریزی از بواسیر آسیب به سطح این عروق است که معمولاً در اثر دفع مدفوع سفت یا یبوست ایجاد میشود. همچنین دیگر علت این خونریزی را میتوان انفجار ترومبوزه بیان نمود. خونریزی هموروئید از مشاهده خون بر روی دستمال توالت شروع میشود.
بواسیر خونی یا هموروئید خونی چگونه درمان میشود؟
درمان خونریزی بواسیر خونی نیاز به اقدام سریعتری دارد زیرا در مقایسه با هموروئید معمولی خطرات بیشتری را به همراه خواهد داشت.
شاید بپرسید برای درمان بواسیر خونی چه کنیم؟ هموروئید خونی را میتوان در ابتدا با استفاده از درمان های خانگی بهبود بخشید اما اگر پس از یک هفته بهبودی حاصل نشود لازم است از درمانهای جدی تری استفاده شود.
درمان خانگی
درمان خانگی بواسیر خونی شامل این موارد است :
- مصرف کافی آب و مایعات و هیدراته نگه داشتن بدن
- مصرف ملین در صورت ابتلا به یبوست
- رژیم غذایی دارای فیبر
- استفاده از کمپرس سرد به منظور کاهش درد و التهاب
- اجتناب از زور زدن یا نشستن طولانی مدت بر روی توالت
- استفاده از حمام سیتز یا نشیمن
درمان دارویی
درمان دارویی بواسیر خونی می تواند به منظور بهبود علائم مختلفی از این بیماری مانند درد، خونریزی، خارش و … صورت گیرد. داروهایی که به جهت درمان این عارضه تجویز میشوند، عبارتند از :
- مسکنها (به منظور کاهش درد و التهاب)
- مصرف آنتی بیوتیک ها (به منظور پیشگیری از عفونت)
- داروهای ملین (به منظور بهبود حرکات روده و جلوگیری از یبوست)
- پماد آنتی هموروئید (این دارو می تواند درد، سوزش، خارش و … را بهبود بخشد)
درمان پزشکی
در صورتی که درمانهای خانگی و دارویی نتواند تاثیری در بهبودی داشته باشد، نیاز به استفاده از درمان های جدی تر مطرح میشود. این روش های درمانی عبارتند از :
درمان بواسیر با لیزر بهترین گزینه برای درمان و عمل سرپایی این عارضه است که در مقایسه با سایر روش ها قطعی تر است و مزایای بسیاری برای بیمار دارد.
پاسخ ها