رفع شوری بیش از حد غذا
همهمون تا حدی از نمک خوشمون میاد، چون به طعم غذا رنگ و بو میده. اما وقتی نمک زیاد اضافه میکنیم، میتونه طعم غذا رو خراب کنه. پس اگه غذاتون شور شده، نترسید، ما راهکارهایی داریم که بهتون کمک میکنن تا شوری رو کم کنین.
روشهای کم کردن شوری غذا
- از مواد نشاستهدار استفاده کنین: یه راه ساده برای کاهش شوری غذاتون اینه که کمی برنج پخته شده (البته بدون نمک) یا سیبزمینی یا حتی پاستا بهشون اضافه کنین. این مواد به نمک زیادی که توی غذا هست رو به خودشون جذب میکنن.
- حجم غذا رو بیشتر کنین: اضافه کردن مقدار غذا میتونه بهتون کمک کنه. اگه غذاتون شور شده، میتونید مقدارش رو کمی بیشتر کنین تا نمک کمتری توش باشه.
- اضافه کردن آب یا مایعات دیگه: وقتی غذا خیلی شور شده، میتونید مقداری آب یا مایع دیگه بهش اضافه کنین. این کمک میکنه تا غذا کمی کم نمکتر بشه و شوریش کمتر به چشم بیاد.
- استفاده از ترشی: اگه نمیخواید زمان زیادی رو صرف رفع شوری کنین، میتونید از ترشی استفاده کنین. ترشی مثل سرکه یا آبلیمو خاصیت اسیدی دارن و وقتی با غذا مخلوط میشن، شوریش کمتر حس میشه.
- شیرین کردن غذا: اگه غذاتون خیلی شور شده، میتونید از شکر استفاده کنین. یکمی شکر به غذا اضافه کنین تا شوری کمتری داشته باشه.
- سرو غذا به صورت گرم: یکی از راههای خوب برای کاهش شوری غذا، سرو کردنش به صورت داغه. غذاهای گرم شوری رو کمتر نشون میدن.
نمکهای پنهان
- نمکهای پنهان یعنی چیزایی که به طور طبیعی نمک دارن و تو غذاهات میریزی، مثل سویا سوس یا رب گوجه. برای کم کردن مصرف نمک، وقتی از این مواد استفاده میکنی، سعی کن کمترشون کنی یا به جاشون از مواد دیگه با مزه طبیعی مثل آبلیمو یا ادویهجات تازه استفاده کنی. بهترین حالت اینه که خودت نمک رو کنترل کنی تا غذات هم خوشمزه باشه و هم به سلامتیات آسیب نزنه.
- همچنین، سسها و ادویهجات آماده هم معمولاً نمک زیادی دارن. پس وقتی از اینا استفاده میکنی، دیگه نیازی به اضافه کردن نمک به غذات نداری.
- در نهایت، پیشنهاد میشه که برچسب محصولات رو بخونی و میزان نمک رو چک کنی تا از نمکهای پنهان جلوگیری کنی!
روش های جلوگیری از شور شدن غذا
- اولین قدم، استفاده از آب تازه و تمیزه. از آب شور و نمکی که قبلا برای پخت غذاهای دیگه بوده، استفاده نکن. از آب تازه استفاده کن، تا غذاهات شور نشه.
- بعدش، نمک رو دقیقاً اندازه بگیر. از یه قاشق کوچیک برای اضافه کردن نمک به غذاها استفاده کن. نمک زیاد، غذا رو شور میکنه.
- یه حرکت مهم دیگه، اینه که نمک رو به تدریج به غذا اضافه کنی. بهتره نمک رو لحظه آخر پخت غذا بهش اضافه کنی.
- از مواد تازه استفاده کن. مواد تازه کمتر نمک دارن و غذاهات شور نمیشه.
- اگر غذات شور شد، اضافه کردن مواد دیگه مثل کره یا قارچ تازه، مزه شوری رو کم کن.
نمک زیاد باعث چه بیماریهایی میشه؟
- نمک زیاد باعث مشکلات زیادی میشه! اولین مورد، فشار خون بالاست. اینجوری عروق خونیت دچار مشکل میشن و ممکنه به بیماری قلبی و عروقی منجر بشه.
- همچنین، نمک زیاد میتونه به کلیههات آسیب بزنه و منجر به مشکلات کلیوی بشه.
- بعضی وقتا هم خطر بیماریهای معده مثل زخم معده رو افزایش میدن.
- پس بهتره نمک رو کم کنیم تا سلامتیمون رو حفظ کنیم.
نتیجهگیری
اگه غذاتون شور شده و نمیخواید دیگه بخوریدش، با رعایت ترفندهایی که توی این مقاله گفته شد، میتونید شوری رو کم کنین و از غذاتون لذت ببرین. همچنین بهتره که از اضافه کردن زیادی نمک به غذا، جلوگیری کنین تا به مشکل شور شدن غذاها بر نخورین.
پرسشهای شما
1.آیا مصرف زیاد نمک به سلامتی آسیب میزنه؟
بله، مصرف زیاد نمک به سلامتی آسیب میزنه. فشار خون بالا و بعضی مشکلات دیگه ممکنه پیش بیاد.
2. چطور میشه مقدار نمک در غذاها رو کنترل کرد؟
برای کنترل نمک در غذا، از قاشق کوچک برای اضافه کردن، استفاده کن و نمک رو کم کم اضافه کن.
3. بهتره نمک رو در طی پخت یا آخرین مرحله اضافه کنیم؟
بهتره نمک رو در طی پخت غذا اضافه کنی تا غذا بهتر مزهدار بشه.
پاسخ ها