جشن سینمای ایران که هر سال روز ۲۱ شهریور ماه، مصادف با روز سینما برگزار میشد، امسال به دلیل همزمانی با ماه محرم زودتر و جمعه هشتم شهریور ماه در مرکز همایشهای برج میلاد تهران برگزار شد و طی آن برندگان بیست و یکمین جشن خانه سینما اعلام شدند.
نکات جالب جشن امسال سینمای ایران را میتوانید در پایان مطلب بخوانید. جشنی که حاشیه زیاد نداشت اما شهردار تهران در آن برندهی جایزهی بهترین مستند شد و محمدرضا شجریان و عادل فردوسیپور در آن تشویق شدند و نوید محمدزاده هم ستارهی آن بود.
جشن خانهی سینما حدود ۴۰۰ داور از اصناف مختلف سینمایی از انجمن منتقدان گرفته تا انجمن تهیهکنندگان دارد که بهترینهای سینمای ایران را که از تاریخ یکم تیرماه سال ۱۳۹۷ تا پایان خرداد سال ۱۳۹۸ اکران شدهاند، داوری میکنند. جایزهای غیردولتی و صنفی که برای اکثر سینماگران اهمیتی همپای سیمرغ بلورین و حتی فراتر از آن دارد.
برنده: سرخپوست
نامزدها
برنده: سعید روستایی (متری شش و نیم)
نامزدها
برنده: محسن امیریوسفی (آشغالهای دوستداشتنی)
نامزدها
برنده: سارا بهرامی (دارکوب)
نامزدها
برنده: نوید محمدزاده (سرخپوست)
نامزدها
برنده: فرشته صدرعرفایی (شبی که ماه کامل شد)
نامزدها
برنده: فرهاد اصلانی (مغزهای کوچک زنگزده)
نامزدها
برنده: هومن بهمنش (سرخپوست)
نامزدها
برنده: بهرام دهقانی (متری شش و نیم)
نامزدها
برنده: کیوان مقدم (غلامرضا تختی)
نامزدها
برنده: محمدرضا شجاعی (شبی که ماه کامل شد)
نامزدها
برنده: رشید دانشمند (تنگه ابوقریب)
نامزدها
برنده: امیرحسین قاسمی (تنگه ابوقریب)
نامزدها
برنده: حامد ثابت (تنگه ابوقریب)
نامزدها
برنده: ایمان امیدواری (شبی که ماه کامل شد)
نامزدها
برنده: جواد مطوری (سرخپوست)
نامزدها
برنده: محسن روزبهانی (تنگه ابوقریب)
نامزدها
برنده: پیروز حناچی (زمستان است)
نامزدها
برنده: یاسر طالبی (دلبند)
نامزدها
برنده: بهرام عظیمی (سیم ششم)
نامزدها
برنده: سیاوش شهابی (تشریح)
نامزدها
تشریح (سیاوش شهابی)
ماچ سینمایی (کریم لکزاده)
اس S (حامد اصلانی)
حلقآویز (رقیه توکلی)
پاندای قرمز (علی پاکنیا)
عزیز (سید مهدی موسوی برزکی)
– اول این که مثل همهی سالهای اخیر اجرای جشن خانهی سینمای ایران برعهدهی احسان کرمی بود. نه این که مجری بدی باشد ولی در سالهای اخیر هر چه در چنته داشته خرج کرده و دیگر به عنوان مجری یک جشن سینمایی نکتهی جدیدی ندارد. بد نیست که دنبال یک چهرهی جدید برای اجرای مراسم بگردند.
– اینبار بزرگداشت درگذشتگان با کار عجیبی همراه بود. علاوه بر کلیپ چند نفر با لباس سیاه روی صحنه آمدند در حالی که قابهایی از چهرهی درگذشتگان در دست داشتند. برای یک جشن سینمایی به نظر میرسد زیادهروی بود.
– از آن طرف احسان کرمی گفت که میگویند سینمای ایران همهاش غم و غصه است و حالا کلیپی ببینیم از شادیهای سینمای ایران. آخر کلیپ هم نوشته شده بود: «شادیم به شادیتان». ولی خود کلیپ چه بود؟ با فیلم «هامون» شروع شد. سراغ «سنتوری» رفت و رقص گیلانه برای پسر جانبازش در فیلم «گیلانه» را به تصویر کشید. در حقیقت هر فیلمی که در آن یک سکانس رقص بود را گذاشته بودند و گویا به این فکر نکرده بودند که آن رقص تلخ گیلانه از هر غمی مهیبتر است و ربطی به شادی ندارد!
– در شادی هم از آن طرف پشت بام افتادیم. جمعه شب هشتم شهریور تولد پریناز ایزدیار بود و وقتی او روی سن آمد تا اسم برندهها را بخواند برایش کیک تولد آوردند!
– اگر قرار باشد با توجه به جشن خانهی سینما سه نفر از محبوبترینهای حال حاضر ایران را نام ببریم باید بگوییم: استاد محمدرضا شجریان، عادل فردوسیپور و نوید محمدزاده. بخشی از برنامه به محمدرضا شجریان اهدا شد و مردم بلند شدند و با هیاهوی بسیار استاد آواز ایران را تشویق کردند و قطعهی «ایران ای سرای امید» او را همراه هم خواندند.
در بخشی دیگر عادل فردوسیپور آمد که جایزهی نوید محمدزاده را اهدا کند که صدای سوت و کفها برای فردوسیپور گوش را کر میکرد.
نوید محمدزاده هم که اسمش دائم در سالن شنیده میشد.
از میان خانمها فاطمه معتمدآریا بود که مردم با دیدنش به وجد آمدند.
– به خیلی از مسائل صنفی و کسانی که به دلایل مختلف در جشن حضور نداشتند اشاره نشد چون به گفتهی احسان کرمی تصمیم گرفته شده که در سکوت مشکلات اهالی سینما حل شود.
– برخلاف سال گذشته امسال سالن بزرگ برج میلاد را برای جشن گرفته بودند که لبالب از جمعیت بود. البته به نسبت بقیهی جشنها هزینهی زیادی نشده بود و به جز یک گروه موسیقی جوان سه نفره که موقع بالا آمدن برندهها ساز میزدند نه از اجرای زندهی موسیقی خبری بود و نه حتی ولهای برای گفتن نام نامزدها ساخته شده بود. خود احسان کرمی اسم نامزدها را میخواند که البته خدا را شکر همین امر موجب تسریع مراسم شد.
– یکی از جالبترین برندهها، شهردار تهران بود. پیروز حناچی پیش از آن که شهردار تهران بشود مستندی را دربارهی خیابان لالهزار تهیه کرده بود به اسم «زمستان است» که جایزهی بهترین فیلم بلند مستند را دریافت کرد. البته شهردار تهران بعد از گرفتن جایزهاش برای بقیهی مراسم نماند.
– به هر حال نهاد خانهی سینما مربوط به اصناف است و باید از اصناف حمایت کرد. کم و کاستیهای جشن سینمای ایران را به همین دلیل میشود نادیده گرفت.
پاسخ ها