کسی در فیلم حضور دارد که من بشناسم؟
گلشیفته فراهانی که سالها پیش ستاره سینمای ایران بود و بعدها به خارج از کشور مهاجرت کرد، بازیگر اصلی فیلم می باشد. امانوئل برکو ، کارگردان و بازیگر برجسته فرانسوی نیز در فیلم حضور دارد.
داستان فیلم درباره چیست ؟
بهار ( گلشیفته فراهانی ) زن ایزدی جوانی است که پس از به اسارت درآمدن توسط داعش و از دست دادن خانواده اش، موفق به فرار از چنگال آنها می شود و گروهی از زنان را برای مبارزه با داعش تشکیل می دهد که...
کارگردان کیست؟
اوا هوسون که سابقه چندانی در سینما ندارد و آخرین ساخته اش « داستان عاشقانه مدرن » نام داشت.
خانواده ها در هنگام تماشای فیلم باید به چه نکاتی توجه نمایند؟
تمام تلاش ها بر این بوده که داعش نابود و تمام خاطرات آن محو شود، از این رو تماشای « دختران آفتاب » ابداً به افراد کم سن و سال پیشنهاد نمی شود!
نکات مثبت فیلم ؟
فیلم تا حد زیادی می تواند راوی داستان دختران ایزدی در جنگ با داعش باشد و بخشی از رنج شان را به تصویر بکشد. آنچه که بر تصویر نقش می بندد تنها بخش کوچکی از رنج زنان ایزدی را شامل می شود اما همین تصویر محدود نیز قابلیت تاثیرگذاری بر مخاطب را دارد.
بازی گلشیفته فراهانی در نقش بهار درخشان نیست اما در مقایسه با دیگر بازیگران یک سر و گردن بالاتر است!
نکات منفی فیلم ؟
تناسبی میان فلشبک ها و زمان حال در فیلم وجود ندارد. فلشبک ها حاوی صحنه های به مراتب مهمتری از زمان حال هستند و اگر روایت فیلم در همان دوران اسیر شدن بهار انجام می شد، به مراتب با اثر تاثیرگذارتری مواجه می بودیم.
فیلم کوچکترین اطلاعاتی درباره دیگر اعضای دختران گردانی که بهار آنها را هدایت می کند در اختیار تماشاگر قرار نمی دهد. از این جهت مرگ و زجر آنها تاثیری که فیلمساز قصد انتقال آن به مخاطب داشته را بر جای نمی گذارد.
حضور شخصیت عکاس در داستان می توانست به مراتب مهم تر و تاثیرگذار تر باشد. مشکلات خانوادگی و فقدان او هم باعث نمی شود که بتوانیم رنج او را در کنار رنج دختران ایزدی یکی بدانیم و زبان مشترکی میانشان بیابیم!
برخی از دیالوگ های فیلم نسنجیده هستند و جنبه سینمایی ندارند. اشاره به مسئله نفت و رابطه آن به کشورهای بین المللی، خیلی جنبه سینمایی ندارد و بیشتر شبیه انتقادهای ژورنالیستی است.
عامل تاثیرگذار برای تماشای فیلم:
برای ما قطعاً در مرحله اول حضور گلشیفته فراهانی در فیلم و در مرحله دوم، موضوع دختران ایزدی و تقابلشان با داعش
حرف آخر :
« دختران آفتاب » اثر کوچک اما مهمی محسوب می شود که مخصوصاً برای تماشاگران خارجی می تواند حائز اهمیت باشد. آنچه که بر سر زنان ایزدی در جنگ با داعش گذشت، با زبان سینما به مراتب تاثیر مهمتری بر مردم جهان برجای می گذارد و آگاهی بیشتری به آنها می دهد. « دختران آفتاب » فیلم خوب و یکپارچه ای نیست و از ضعف های بسیاری برخوردار است اما قدمی که برای روایت داستان زنان ایزدی برداشته، به اندازه کافی مهم است که بتواند ضعف هایش را جبران کند.
پاسخ ها