rozesashop

rozesashop

توسط ۱ نفر دنبال می شود

تغذیه سالم و اهمیت آن برای سلامتی - فروشگاه اینترنتی رزسا

تأثیر تغذیه سالم بر سلامتی

همه ما برای رشد به تغذیه سالم احتیاج داریم. خوراک نه تنها بر رشد جسمی و ظاهر انسان تأثیر می‌گذارد، بلکه بر نحوه احساس و برداشت ما از محیط، خلق و خو و رفتار ما نیز موثر است. اما تغذیه سالم چیست؟ وقتی صحبت از تغذیه سالم می‌شود به گروه متنوعی از غذاهای سالم اشاره داریم که باید همه آن ها در رژیم غذایی ما به اندازه متعادل وجود داشته باشند؛ اما به این سادگی‌ها نیست! عادات غذایی رو به وخامت رفته و متاسفانه در حال از دست دادن این ثروت واقعی هستیم. تا انتهای این مطلب با ما همراه باشید تا با هدف‌گذاری و برنامه ریزی برای مصرف گروه‌های متنوع غذایی آشنا شویم.

 

نقش تغذیه در داشتن رژیم غذایی سالم

تغذیه کامل و سالم، باعث شادابی و تندرستی می‌شود، طول عمر مفید انسان را افزایش داده و زندگی را در نظر انسان خوشایند جلوه می‌دهد؛ و اما سوء‌تغذیه که امروزه به ویژه در کشور‌های توسعه نیافته رایج است، عامل اصلی مرگ و میر بوده و بیشتر قربانیان خود را از میان کودکان برمی‌گزیند. گروه وسیعی از ما با وجود آنکه به غذای نسبتاً کافی دسترسی داریم، به علت عدم آگاهی تغذیه‌ای، به نوعی گرفتار سوء تغذیه هستیم و راه و روش تغذیه سالم نداریم. به خصوص در این روزها نقش تغذیه دوران کرونا بسیار پررنگ‌تر از روزهای دیگر شده است.

اصول تغذیه سالم و متعادل در یک نگاه

برای داشتن یک برنامه غذایی سالم، سه نکته را در ذهن داشته باشید:

  • یک رژیم غذایی باید متعادل باشد: از واحد‌های هر گروه غذایی به اندازه مصرف کنید.
  • یک رژیم غذایی باید متنوع باشد: طیف وسیعی از غذاهای متنوع را در برنامه غذایی خود بگنجانید.
  • یک رژیم غذایی باید میانه‌رو باشد: با رعایت میانه‌روی در مصرف شیرینی‌جات، چربی‌ها و نمک‌ها می‌توانید از همه غذاهای دلخواه خود بهره‌مند شوید.

تغذیه متعادل چیست؟

تغذیه متعادل به رژیم غذایی گفته می‌شود که کلیه نیاز‌های بدن را در شرایط مختلف فیزیولوژیکی تامین کند. یعنی رژیم غذایی حاوی مواد غذایی متنوع از تمامی گروه‌‌ها باشد و به مقدار مناسبی مصرف شود. انسان برای سلامتی خود به تمام گروه‌های غذایی نیاز دارد. غذا‌ها به ۵ گروه اصلی تقسیم می‌شوند. گروه‌های غذایی توصیه شده عبارتند از:

  • گروه نان و غلات: شامل انواع نان، مخصوصا نان‌های سبوس‌دار، نان‌های سنتی، برنج، انواع ماکارونی و رشته‌ها، غلات آماده و فرآورده‌های آن به ویژه محصولات تهیه شده از دانه کامل غلات. این گروه دارای کربوهیدرات‌های پیچیده و فیبر غذایی می‌باشند.
  • گروه سبزی‌ها: شامل انواع سبزی‌های برگ سبز، انواع کلم، هویج، بادمجان، نخود، لوبیا سبز، کاهو، قارچ، انواع کدو و فلفل می‌باشند. این گروه دارای انواع ویتامین‌ها، مواد معدنی مانند پتاسیم و مقداری فیبر غذایی و آب می‌باشند.
  • گروه میوه‌ها: شامل همه میوه‌‌ها و آب‌میوه‌های تازه و طبیعی، کمپوت میوه و میوه‌ها‌ی خشک است. مواد مغذی مهم این گروه شامل ویتامین ‌A، فیبر غذایی، مواد معدنی و آب است.
  • گروه شیر و فرآورده‌های لبنی: این گروه شامل شیر و انواع فرآورده‌های آن مثل ماست، پنیر، کشک و دوغ است. این گروه دارای مقادیر زیادی کلسیم، پروتئین با کیفیت بسیار بالا، فسفر و سایر مواد مغذی است. برای خرید لبنیات به فروشگاه رزسا مراجعه نمایید.
  • گروه گوشت و جانشین‌های آن: این گروه شامل انواع گوشت قرمز (گوسفند، گوساله) و گوشت سفید (مانند مرغ، ماهی، پرندگان، تخم‌مرغ) انواع حبوبات (مانند نخود، لوبیا، عدس) و انواع مغز دانه‌ها (مانند بادام و فندق ) است که دارای پروتئین، آهن، فسفر، ویتامین‌های B6، B12 و نیاسین، روی و منیزیم است. برای خرید آجیل به فروشگاه اینترنتی رزسا مراجعه نمایید.

در مقاله‌ی «مواد غذایی پروتئین دار برای سلامتی» راجع به غذاهای پروتئین دار بخوانیم.

نکته: در هر وعده غذایی باید دست‌کم از سه گروه مواد غذایی استفاده کنیم. در میان‌ وعده‌ها بهتر است از میوه‌ و انواع مغز دانه‌ها مانند گردو، پسته و بادام استفاده کنیم.

توجه: دیدیم که چربی‌ها، روغن‌ها، انواع قند‌های ساده و شیرینی‌ها در هیچ یک از گروه‌های اصلی غذایی ارزشی ندارند. این مواد غذایی انرژی زیادی تولید می‌کنند، اما ویتامین و مواد مغذی قابل توجهی را به بدن نمی‌رسانند! تا جای امکان کمتر از این گروه غذایی مصرف کنید و اهمیت تغذیه سالم را دست کم نگیرید.

آیا همه گروه‌های غذایی در برنامه غذایی روزانه من وجود دارد؟

قطعا خیر! با دقت به همه چیزهایی که در طول یک روز می‌خورید توجه داشته باشید؛ متوجه خواهید شد که از مواد مغذی کافی در رژیم خود استفاده نمی‌کنید و تغذیه سالمی ندارید. بنابراین باید به این نکته توجه داشته باشید که در برنامه غذایی شما کدامیک از گروه‌ها وجود دارند و کدام کمتر مصرف می‌شوند. برای اینکه به کمبود‌های رژیم غذایی خود پی ببرید و به مدت یک هفته از هر غذایی که مصرف می‌کنید همراه با مقدارش یادداشت برداری کنید. پس از یک هفته همه موارد مصرف شده را بخوانید و به این صورت آگاه می‌شوید که آیا در برنامه غذایی‌تان همه گروه‌های غذایی را به بدن خود می‌رسانید یا خیر.

آیا باید در رژیم غذایی خود تغییرات زیادی ایجاد کنم؟

زمانی‌که از گروه‌های غذایی رژیم خود آگاه شدید، به احتمال زیاد خواهید دید که هیچ توازنی در رژیم غذایی خود ندارید و تغذیه سالمی ندارید؛ اینجاست که باید برای تغییرات کوچکی در رژیم غذایی خود دست به کار شوید. مثلا خوردن ماست به عنوان یک غذای مختصر جایگزین شیر می‌شود و خوردن یک عدد موز نیاز به خوردن میوه را به طور کامل تامین می‌کند.

توجه به میزان مصرف بسیار ضروری است. بهتر است از میزان دقیق مواد در مصرف روزانه خود آگاه باشید. اگر از همه غذاها به مقدار کافی مصرف شود، الگوی غذایی شما خود به خود تغییر خواهد کرد و رفته رفته به یک عادت تبدیل خواهد شد.

توصیه می‌شود اگر غذاهای مورد علاقه‌تان مقدار زیادی نمک، چربی، شکر و کالری دارد، مصرف آن را به حداقل رسانده و یا غذاهای سالم را جایگزین آن نمایید و شروع کنید تغذیه سالم داشته باشید. کلید داشتن رژیم سالم، حفظ تعادل در خوردن غذا است. سعی کنید میزان وسیعی از مواد مغذی مانند میوه، سبزیجات، غلات و محصولاتی مانند گوشت، مرغ و ماهی را در سبد غذایی خود جای دهید.

توصیه‌هایی برای داشتن رژیم غذایی سالم

  • تنوع غذایی داشته باشید.
  • بین غذای دریافتی و میزان فعالیت بدنی خود تعادل ایجاد کنید.
  • هر روز ۵۰۰ گرم سبزی و میوه تازه در برنامه غذایی خود بگنجانید و سعی کنید تغذیه سالم داشته باشید.
  • مصرف قند و شکر و نمک را در برنامه غذایی خود محدود کنید.
  • نان و غلات سبوس‌دار را جایگزین انواع سفید و تصفیه شده آن کنید.
  • شیر و فرآورده‌های کم چرب را مصرف کنید.
  • تا حد امکان از گوشت‌های کم چرب در برنامه غذایی خود استفاده کنید.
  • از مغز‌ها مانند بادام پسته و فندق در حد تعادل به عنوان میان وعده استفاده کنید.
  • روزانه به مقدار کافی آب سالم و بهداشتی بنوشید.
  • از مصرف نوشیدنی‌های صنعتی به ویژه نوشابه‌های شیرین و گازدار بپرهیزید.
  • غذایتان را آهسته آهسته میل کنید.
  • بدون لیست به خرید نروید.
  • برای صبحانه ترجیحا تخم مرغ بخورید.

در آخر باید بدانید…

تغذیه سالم از اساسی‌ترین مواردی است که به سلامت جسم و رشد بدن کمک می‌کند. حال که دریافتیم تغذیه سالم چیست، باید برای طراحی یک رژیم غذایی مناسب که شامل همه گروه‌های غذایی باشد دست به کار شویم! از جمله فواید تغذیه سالم برای همه افراد در هر سن و سالی پاکسازی تدریجی بدن از چربی‌های ناسالم، قندها و افزودنی‌های مضر خواهد بود؛ پس کار امروز را به فردا موکول نکنید و از همین لحظه برای خوراک خود برنامه‌ای کامل طبق هرم غذایی تهیه کنید. همیشه سالم و سلامت باشید.

منبع: فروشگاه اینترنتی آنلاین رزسا

rozesashop
rozesashop

شاید خوشتان بیاید

پاسخ ها

نظر خود را درباره این پست بنویسید
منتظر اولین کامنت هستیم!
آیدت: فروش فایل، مقاله نویسی در آیدت، فایل‌های خود را به فروش بگذارید و یا مقالات‌تان را منتشر کنید👋