تصویر نمای ساختمان نه تنها به متریال و شکل خود نما، بلکه به نور (از جمله جهت نور) و رنگ بستگی دارد. در طول روز جهت و شدت نور خورشید با گذشت زمان تغییر می کند و ظاهر ساختمان با نور روز تغییر می کند. در شب زمانی که از روش های مختلف نورپردازی و ترکیب های کنترل نور استفاده می شود، نمای ساختمان تصویر متفاوتی را ارائه می دهد. با نورپردازی نما می توانید لهجه متفاوتی به خانه خود بدهید، چیزی که از نظر تزئینی قطعاً یک دارایی است.
نمای ساختمان انواع مختلفی دارد. با توجه به انواع نمای ساختمان، باید روش نورپردازی مناسب برای این نوع نما را در پیش گرفت تا حس زیبایی شناختی ساختمان در شب را بهتر بیان کنیم.
انواع نمای ساختمان جهت نورپردازی به شرح زیر است:
1. نورپردازی نمای صلب:
نورافشانی روی نمای صلب، نما را صاف می کند و با بالا رفتن نما، روشنایی نما به تدریج کاهش می یابد و انتقال کنتراست کم به آسمان تاریک شب رخ می دهد. استفاده از نورافکن، بافت سطحی متریال نما را برجسته می کند. و برای نماهایی که بافت ندارند، نوری که روی نما پخش می شود، یک نقطه نورانی را تشکیل می دهد که خود الگوی مهم نما را تشکیل می دهد.
02. نورپردازی برای نمای عمودی:
اثر نما جداسازی عمودی با یک طرح نور باریک بر روی نمای عمودی جدا شده افزایش می یابد. برای پرهیز از سایه، لامپ باید به درستی قرار گیرد و جهت روشنایی باید موازی با نما باشد.
3. نورپردازی برای نماهای جدا شده افقی:
هنگامی که نور بر روی نمای افقی جدا شده است، نور رو به بالا نزدیک به نما احساس سه بعدی نما را افزایش می دهد. با افزایش فاصله نورگیر از نما می توان سایه بلند و سنگین قسمت برجسته نما را کاهش داد. گاهی اوقات می توان چراغ های LED خطی را بر روی ساختار پارتیشن افقی نما چید تا نمایانگر پارتیشن افقی ساختمان باشد.
4. نورپردازی با نمای مقعر – محدب:
به طور کلی، قسمتهای مختلف نمای مقعر-محدب را میتوان با روشنایی متفاوت یا رنگهای نور متفاوت درمان کرد تا ریتم ظاهر نما را افزایش دهد. استفاده از نور سیلاب با زاویه پرتو باز کنتراست بین برجستگی نما را کاهش می دهد و ساختمان را «مسطح» می کند. ".
5. نورپردازی نما با پنجره یا سوراخ:
هنگام نورپردازی نما با پنجره یا سوراخ باید توجه داشت که نورپردازی نما برای افراد داخل خانه تابش خیره کننده ای ایجاد نمی کند. استفاده عمومی از نور برای برجسته کردن طرح کلی پنجره یا سوراخ، حس درام ساختمان را افزایش می دهد.
6. نورپردازی نما به شکل نوار:
برای نمای لایه لایه نواری، با پخش نور از داخل به بیرون، حضور ساختمان در شب را تقویت می کند و تضاد قوی بین پنجره های روشن (داخلی) و نماهای تیره ایجاد می کند.
7. نورپردازی نما با دیوار پرده شیشه ای شفاف:
در نور روز، نمای شفاف ساختمان تاریک است و اطراف آن را منعکس می کند. وجود نورپردازی داخلی به فرد اجازه می دهد تا فضای داخلی یک ساختمان را ببیند. نور بالایی در سطح داخلی، حضور سقف را افزایش میدهد و فضای داخلی را در شب روشنتر میکند و قاببندی نما جلوهای شبح ایجاد میکند. هنگامی که نور خطی به سطح بالایی هر طبقه اعمال می شود، ساختار افقی ساختمان تقویت می شود.
به طور کلی مهمترین چیز این است که طراح نور باید بر اثرات مربوطه و مزایا و معایب روش های مختلف تسلط داشته باشد، سپس با توجه به مفهوم کلی طراحی خلاقانه تصمیم گیری کند. با توجه به موارد بالا جهت اطلاعات بیشتر در زمینه نور پردازی نما به وبسایت eyvan.org مراجعه نمایید مقاله مربوط به نورپردازی نما
پاسخ ها