ترکیب موز با تنقلات شیرین و یا محصولات پختهشدهای مثل کیک و شیرینی، همیشه بخشی از رژیم غذایی ما بوده، اما بهتر است از آن اجتناب کنیم.
عصر ایران: موز از میوههای خوشمزه و محبوب در دنیای غذا به حساب میآید که ترکیب آن با کیک، اسموتی، میلکشیک، پنکیک و یا حتی گرانولا بار بسیار لذیذ خواهد بود. اما این ترکیبات با موز چه ضرر و فایدهای برای ما به همراه دارند؟
در ادامه به ترکیبات مضر با موز اشاره خواهیم کرد. با ما همراه باشید.
شیر و موز، یک ترکیب رایج و خوشمزه است که اغلب در اسموتیها و شیکها استفاده میشود. با این حال، علیرغم محبوبیت این جفت، بسیاری بر این باورند که مصرف همزمان شیر و موز مضراتی به همراه دارد.
ترکیب موز با شیر، باعث افزایش دوز مواد مغذی به میزانی بیش از حد مطلوب میشود و میتواند هضم آن را دشوار کند. این موضوع ممکن است باعث ایجاد نفخ یا ناراحتی شود.
از سمت دیگر، پروتئین و کربوهیدرات بالای این ترکیب، میتواند به ترمیم بافت های عضلانی در بعد از ورزش کمک کند.
بسیاری از مردم به رژیم غذایی با پروتئین بالا پایبند هستند که در آن گوشت یا تخم مرغ را با موز ترکیب می کنند. موز حاوی پورین است که هضم آن را آسان میکند. در حالی که پروتئین بالای گوشت قرمز، سرعت هضم را کاهش میدهد. ترکیب این دو باهم ممکن است موجب تخمیر و گاز در دستگاه گوارش شود.
ترکیب موز با تنقلات شیرین و یا محصولات پختهشدهای مثل کیک و شیرینی، همیشه بخشی از رژیم غذایی ما بوده، اما بهتر است از آن اجتناب کنیم.
نان و محصولات پختهشده حاوی کربوهیدراتهای فرآوری شده هستند که هضم آنها به زمان بیشتری نیاز دارد. در حالی که همانطور که قبلا گفته شد، موز هضم غذا را تقویت میکند.
وقتی این دو خوراکی دارای طبیعت متضاد با هم ترکیب شوند، نتیجه افزایش سریع و کاهش ناگهانی سطح قند خون است که این میتواند منجر به احساس خستگی و گرسنگی در مدت کوتاهی پس از خوردن غذا شود.
همچنین ترکیب موز با شیرینیها و دسرها میتواند منجر به مصرف بیش از حد قند، افزایش وزن و بروز سایر مشکلات سلامتی شود.
موز رسیده به طور کلی راحت هضم میشود، اما ترکیب موز رسیده با موز سبز یا موز نارس میتواند باعث ناراحتی گوارشی شود، زیرا موز سبز حاوی نشاسته مقاومتری است که هضم آن را سختتر میکند و امکان دارد در برخی افراد باعث بروز نفخ یا تولید گاز شود.
ترکیب موز با مرکباتی مانند لیموترش، پرتقال یا گریپ فروت ممکن است منجر به سوء هاضمه یا ناراحتی برای برخی افراد شود. این به این دلیل است که هم موز و هم مرکبات حاوی مواد مغذی اسیدی هستند و این ترکیب می تواند برای معده سنگین باشد.
موز و آووکادو هردو سرشار از پتاسیم هستند که می تواند باعث هیپرکالمی (پتاسیم بالا در خون) شود، از این رو، باید از ترکیب آنها با یکدیگر اجتناب کرد.
خوردن خوراکیهای بسیار سردی مثل بستنی، بلافاصله پس از مصرف موز ممکن است برای برخی افراد منجر به ناراحتی معده شود.
موز دارای کربوهیدرات و قند طبیعی نسبتاً بالایی است، اما منبع خوبی از فیبر، ویتامینها و مواد معدنی مهم است. این ویژگیها باعث برتری آن نسبت به غذاهای پرکربوهیدرات فرآوری شده میشود.
بنابراین، آنها می توانند ترکیبی عالی برای یک وعده غذایی کامل باشند، به خصوص زمانی که با سایر غذاهای سرشار از پروتئین یا چربی سالم همراه شوند.
برای لذت بردن از یک وعده خوشمزه، سعی کنید موز را به اسموتیها، ماست پارفی، گرانولا بار یا پروتئینبار اضافه و نوش جان کنید.
پاسخ ها