اپیدمیولوژیست ارشد سوئد اعتراف کرد که استراتژی منتخب او برای مقابله با کووید ۱۹ باعث مرگ بسیاری از مردم این کشور شده است. او مقامات سوئد را مجاب کرده بود که قوانین سخت گیرانه ای را برای قرنطینه در این کشور اجرا نکنند.
آندرس تگنل در مصاحبه ای که اخیرا با رادیو سوئد انجام داد گفته است:
اگر قرار بود با همین دانش امروزم با این بیماری روبرو شوم احتمالا رویکردی بین آنچه سوئد و باقی بخش های دنیا اجرا کرد را دنبال می کردیم.
تگنل همان مغز متفکر رویکرد جنجالی سوئد برای مقابله با ویروس کرونا است و دولت Stefan Lofven (نخست وزیر سوئد) نیز برای مقابله با پاندمی کرونا از ایده های او کمک گرفت. البته در این کشور همچنان گردهمایی بیشتر از پنجاه نفر ممنوع است اما در طول بحران کرونا سوئدی ها همچنان میتوانستند در رستوران، مراکز خرید و باشگاه ها حضور پیدا کنند و کودکان زیر ۱۶ سال نیز همچنان میتوانستند به مدرسه بروند.
رویکرد سهل انگارانه سوئد برای محدود کردن ویروس کرونا هم با انتقاداتی از سراسر دنیا روبرو شد و هم مورد تقدیر قرار گرفت. اما نکته مهم در رابطه با این رویکرد آمار بالا مرگ و میری است که در این کشور حوزه اسکاندیناوی به خاطر کرونا رقم خورده است.
نرخ مرگ بر اثر ابتلا به کووید ۱۹ در سوئد ۴۳ نفر در هر صد هزار نفر است که در زمره بالاترین ها در سطح دنیا محسوب می شود و به مراتب از کشورهای همسایه آن یعنی دانمارک و نروژ که رویکردی سفت و سخت در قبال این بیماری در پیش گرفته بودند، بیشتر است.
تنگل در این باره گفت: روشن است که روش پیاده سازی شده در سوئد از پتانسیل های خوبی برای بهبود برخوردار است.
این اظهارات ظاهرا برخی از دولتمردان سوئد را خشمگین کرده است. لنا هالنگرن وزیر بهداشت و امور اجتماعی سوئد در این باره گفت تنگل هنوز نمی تواند در مورد دیگر اقداماتی که میتوانستیم انجام دهیم پاسخ دقیقی بدهد و این پرسش هنوز به قوت خود باقیست.
تا به الان استدلال تنگل این بود که به خاطر ماهیت دراز مدت کووید ۱۹، سوئد باید واکنش پایداری به آن نشان دهد و از واکنش های شدید و یکباره در این باره خودداری کند. با وجود انتقادات گسترده از سراسر دنیا، این استراتژی تنگل در داخل خاک سوئد با حمایت مردم روبرو بود.
و حالا که بسیاری از کشورهای اروپایی بعد از کنترل کووید ۱۹، آماده می شوند تا محدودیت های خود را بردارند، سوئد عقب تر از همه آنها قرار دارد.
پاسخ ها