مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری آمریکا در وبسایت خود خبر داده احتمال آنکه فردی به خاطر مجاورت با یک بیمار کوویدی به ویروس کرونا آلوده شود به مراتب بیشتر از احتمال انتقال آلودگی به خاطر لمس سطوح آلوده است.
در واقع وبسایت این مرکز تاکید دارد که ویروس کرونا میتواند به راحتی از طریق ذرات موجود در عطسه، سرفه یا هوای تنفسی فرد بیمار تا فاصله دو متری از او به دیگری منتقل شود. این ذرات در ادامه وارد دهان یا بینی افراد دیگر شده یا اینکه از طریق تنفس به ریه ها راه پیدا می کنند.
طبق اعلام مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری آمریکا ویروس کرونا به راحتی از طرق دیگر چون لمس سطوح به انسان منتقل نمی شود اما این به معنای صفر بودن شانس آلودگی از طریق سطوح نیست.
در ادامه توضیحات این وبسایت آمده است:
شاید یک فرد با دست زدن به سطوح یا اجسامی که ویروس کرونا دارند و سپس دست زدن به دهان، بینی یا چشم های خود به کووید ۱۹ مبتلا شود اما این روش اصلی گسترش ویروس کرونا نیست هرچند که ما مرتبا به اطلاعات تازه ای در مورد آن پی می بریم.
این البته توصیه همیشگی مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری آمریکا بوده اما حالا تیتر خبر منتشر شده در وبسایت این مرکز تاکید دارد که ویروس کرونا به راحتی از طریق لمس سطوح آلوده منتشر نمی شود و عموما ارتباط شخص با شخص است که باعث انتقال آن می شود.
از سوی دیگر تحقیق دیگری که توسط سازمان بهداشت عمومی انتاریو کانادا انجام شده تصریح کرده که هیچ دیتایی دال بر اثبات وجود ویروس SARS-CoV-2 یا همان عامل بیماری کووید ۱۹ روی سطوح و امکان انتقالش به افرادی که سطوح را لمس می کنند در دست نیست. با این حال این سازمان اعلام کرده از آنجا که دیگر ویروس ها از این طریق منتقل می شوند ویروس کرونا نیز میتواند به این شیوه به افراد انتقال پیدا کند.
مقاله ای که پیشتر در نشریه پزشکی نیو انگلند منتشر شد نشان می دهد که ویروس کرونا تا چند ساعت روی سطوح می ماند و تحقیقات دیگر از ماندگاری چند روزه این ویروس روی سطوح حکایت دارند. اداره بهداشت عمومی آنتاریو نیز خاطرنشان کرده که طبق برخی پژوهش ها شواهدی وجود دارند که نشان می دهند ویروس کرونا روی اشیاء مختلف موجود در اتاق بیماران کرونایی یافت شده است.
پاسخ ها