«مجید صدری»، مدیرعامل شرکت مخابرات ایران، اعلام کرده است که ظرف ۲ ماه آینده عملیات اجرایی برای ارتقای ۵۵۰ هزار پورت ADSL به VDSL در تهران انجام خواهد شد. شرکت مخابرات ایران فناوری VDSL را تحت عنوان «سُرینو» عرضه میکند.
شرکت مخابرات ایران در حال حاضر، بزرگترین ارائه دهندهی خدمات اینترنت ثابت در کشور است و بیشتر از نیمی از کل کاربران شبکه پهن باند ثابت، از طریق این شبکه به اینترنت متصل میشوند.
اما تغییر روند کاری شرکت مخابرات ایران بیارتباط به علاقهی وزیر ارتباطات برای متحول کردن این حوزه نیست؛ اقدامی که «محمدجواد آذری جهرمی»، دست کم در دو سال اول فعالیتش به عنوان وزیر ارتباطات در آن ناموفق بوده است.
جهرمی روز یکشنبه (۱۰ فروردین) با انتشار یک توییت اعلام کرد که سرعت اینترنت خانگی را دستکم ۴ برابر میکند و پروژهی ارتقای اینترنت از ADSL به VDSL در استان تهران و قم آغاز شده است.
اصلی ترین تفاوت میان این تکنولوژیها، سرعت آنهاست. در ADSL بیشترین سرعت دریافت اطلاعات به ۲۴ مگابیت بر ثانیه میرسد درحالی که بیشینه سرعت در بستر VDSL بالغ بر ۵۲ مگابیت بر ثانیه است.
نکته مهم اینجاست که وزیر ارتباطات، در تیر ماه ۹۸ و در گفتگویی که با دیجیتال داشت، اعلام کرد که ۳۰ درصد از خطوط مسی در کشور توانایی ارائه اینترنتی بالاتر از ۲ مگابیت بر ثانیه را ندارند: «حقیقت این است که امروز دیگر تکنولوژی ADSL منسوخ شده. ۳۰ درصد از خطوط مسی ما بالای ۲ مگابیت بر ثانیه آپ نمیشوند. تنها ۱۶ درصد از مشترکین ما میتوانند سرعت ۸ تا ۱۶ مگابیت را دریافت کنند. عمده مشتریان ADSL سرعتی بین ۲ الی ۸ مگابیت دارند که اصلاً سرعت قابل قبولی برای امروز نیست.»
همین موضوع باعث شده است که اکنون میبینیم بر اساس آخرین گزارش «سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی»، (تا پایان پاییز ۹۸) ضریب نفوذ اینترنت پهن باند ثابت ۱۰.۶ درصد است درحالی که اینترنت موبایل ضریب نفوذی ۷۶.۵ درصدی دارد.
به کلامی سادهتر، امروز فقط ۸.۸ میلیون اتصال اینترنت ثابت در کشور وجود دارد. در صورتی مهاجرت به VDSL بر خلاف وعدههای گذشته، این بار عملی شود، این رقم به شدت افزایش پیدا میکند و احتمالاً میتواند جایگزین رشد غیرطبیعی اینترنت سیار در کشور شود. وعدهای که شرکت مخابرات ایران به عنوان بزرگترین بازیگر این حوزه نقشی کلیدی در تحقق آن بازی میکند.
پاسخ ها