دقیقا یک ماه پیش بود که گوگل اولین نسخه پیشنمایش اندروید 11 را برای توسعهدهندگان منتشر کرد تا بتوانیم نگاه کوتاهی به ویژگیهای ظاهری، لوگوی جدید و تغییرات انجام شده در این سیستم عامل داشته باشیم. اما ساعاتی پیش دومین نسخه پیشنمایش اندروید 11 نیز منتشر شده که علاوه بر قابلیتهای تازه، باگهای نسخه پیشین را هم برطرف کرده است.
در این مقاله بسته به اطلاعاتی که از نسخههای پیشنمایش منتشر شده، هر آنچه تا این لحظه در مورد اندروید 11 و قابلیتهای جدیدش میدانیم را با هم مرور خواهیم کرد. تا پایان با ما همراه باشید.
اندروید 11 با معرفی Bubbles API، حالا چت کردن در این سیستم عامل را سادهتر و در دسترستر از همیشه کرده. به لطف این API که برای دریافت نوتیفیکیشن کلیه پیامرسانها طراحی شده حالا میتوانید پیامهای دریافتی را در قالب یک حباب کوچک شناور مشاهده کرده و در گوشه صفحه نگه دارید.
با اشاره روی این حباب شناور، پنجره چت باز میشود تا بتوانید با نوشتن پیام آن را به طرف مقابل ارسال کنید. در این صورت نیازی نیست که برای هر بار ارسال پیام جدید پنجره اپلیکیشن پیامرسانتان را به طور کامل باز کنید و این یک ویژگی بسیار خوشایند برای افرادیست که ارتباط مکاتبهای زیادی دارند.
اما حالا که صحبت از پیامرسانی شد، بد نیست بدانید که اندروید 11 یک قسمت ویژه برای مکالمه نیز در نوار نوتیفیکیشنها در نظر گرفته است. در این بخش جدید میتوانید به کلیه مکالمات در حال انجام خود در تمام پیامرسانهای فعال روی گوشی دسترسی داشته باشید. درست مثل حبابها، ایده پشت قابلیت یادشده هم این بوده که در هر شرایطی و مشغول هر کاری که هستید، بتوانید به مخاطبینتان دسترسی داشته و ارتباط را قطع نکنید.
البته شاید شباهت زیاد کاربرد این ویژگی با حبابها آن را در چشم کاربران به قابلیتی اضافی تبدیل کند، اما وجود هر چیزی که به چت راحتتر در سیستم عامل کمک کند موضوع خوشایندی خواهد بود.
اما در ادامه تغییرات صورت گرفته حول محور پیامرسانی، اندروید 11 به شما اجازه ارسال مستقیم عکس از نوار نوتیفیکیشنها را هم میدهد. اگر اپلیکیشنی از فرمانهای کپی/پیست برای تصاویر پشتیبانی کند، میتوانید عکسها را به همین شیوه گرفته و بدون نیاز به باز کردن کامل اپلیکیشن آن را ضمیمه پیامتان (که در نوار نوتیفیکیشن نوشته شده) کرده و به طرف مقابل بفرستید.
این ویژگی از کپی کردن عکسها در محیط مرورگر کروم و قابلیت کلیپبورد صفحه کلید جیبورد پشتیبانی به عمل میآورد.
یکی از مثبتترین تغییرات اندروید 10 بهینهسازی شیوه دادن دسترسی به اپلیکیشنها بود که حالا در اندروید 11 این رویه به اوج پختگی خود رسیده. در اندروید 11 میتوانید دسترسیها را به شیوهای متفاوت از قبل برای اپلیکیشنها صادر کنید.
به این صورت که دسترسیهای حساسی مثل موقعیت جغرافیایی، میکروفن و دوربین میتوانند به طور موقت برای اپلیکیشنها صادر شوند. در این صورت یک بار باز و بسته کردن اپلیکیشن کافیست که دسترسی به حالت اولیه بازگشته و در مراجعه بعدی نیاز به تأیید مجدد شما داشته باشد.
صد درصد برایتان اتفاق افتاده که مشغول فیلمبرداری یا عکاسی از یک لحظه مهم بودهاید و ویبره نوتیفیکیشن تمرکزتان را به هم زده. صدای این ویبره حتی میتواند در ویدیوی خروجی شما هم شنیده شود که ابدا مسئله جالبی نیست.
اندروید 11 برای برطرف کردن این مشکل API ویژهای تعریف کرده که میتواند ویبره برای نوتیفیکیشن، آلارم و زنگ گوشی را هنگام کار با دوربین به طور کامل غیر فعال کند. در این صورت خیالتان راحت است که موقع ثبت لحظات حساس هیچ چیز نمیتواند تمرکزتان را بر هم بزند.
این ویژگی ممکن است برای کاربران ایرانی اهمیت نداشته باشد، اما نمیتوان انکار کرد که بسیار جذاب و آیندهنگرانه است. اندروید 11 میتواند در نقش کیف پول مجازی امن شما ظاهر شده و از گواهینامه رانندگی دیجیتالی (دارای ایزو 5-18013) به همراه اسناد دیجیتالی دیگر محافظت کند.
اگر چه هنوز گرفتن گواهینامه رانندگی دیجیتالی در کشورهای پیشرفتهای مثل آمریکا هم مرسوم نشده، اما خیالتان راحت است که در صورت رایج شدن این گواهینامهها گوشی مجهز به اندروید 11 شما از آن پشتیبانی به عمل میآورد.
BiometricPrompt نام API ای است که اندروید از آن برای فعالسازی حسگرهای اثر انگشت و سیستم بازگشایی با چهره پرچمدار پیکسل 4 استفاده میکند. به دلیل وجود این API است که میتوانید از طریق شاخصهای بیومتریک در اپلیکیشنهای بانکی و پسورد منیجرها احراز هویت شده و نیازی به تایپ دستی رمزهای عبور نداشته باشید.
اندروید 11 این API را به سطح جدیدی ارتقاء داده و سه سطح مختلف برای احراز هویت در نظر گرفته است: قوی، ضعیف و اعتبارسنجی در سطح دیوایس. این موضوع یعنی در اندروید 11 تنظیمات بیشتری برای احراز هویت به روشهای بیومتریک در اختیار خواهید داشت.
امسال، سال شکوفایی اینترنت 5G است و به همین دلیل اندروید تصمیم گرفته که تمهیدات بیشتری برای پشتیبانی از این نسل ارتباطی در نظر بگیرد. اندروید 11 برای پشتیبانی بهتر یک API جدید به نام Dynamic Meterdness در نظر گرفته که دسترسی شما به شبکه نامحدود 5G را بررسی میکند.
در صورت داشتن دسترسی، میتوانید مطمئن باشید که گوشی شما از نهایت پتانسیل پهنای باند 5G برای اجرای ویدیوها با بیشترین رزولوشن ممکن استفاده خواهد کرد. همچنین Bandwidth Estimator نیز API دیگری است که به بررسی پهنای باند اتصال 5G شما کمک میکند.
طی سالهای گذشته طراحی نمایشگر گوشیها دستخوش تغییرات فراوانی شده و مدلهای مختلفی را در بازار میبینیم، که شاید نمایشگرهای ناچدار از همه محبوبتر باشند. این اقبال عمومی و تنوعی که در طراحیها شکل گرفت، باعث شد که اندروید از نسخه 9 به طور ویژه رابط کاربری سیستم عامل را برای پشتیبانی از این صفحات بهینهسازی کند.
حالا در اندروید 11، پشتیبانی از نمایشگرهای حفرهدار و آبشاری نیز به نمایشگرهای تحت پشتیبانی سیستم عامل اضافه شده تا کاربران دارای این گوشیها بتوانند تجربه لذتبخشی از کار با اندروید به صورت تمام صفحه داشته باشند.
پاسخ ها