حدود ۱۳ هزار خودروی وارداتی از دو سال پیش در گمرکات کشور دپو شده و به دلایلی مختلفی از جمله محدودیتهای ثبت سفارش و ارزی مجوز ترخیص نیافتند. نیمه دوم سال گذشته هیات دولت مصوبهای را تصویب کرد که مطابق آن مهلت چهار ماههای برای ترخیص خودرو ها در نظر گرفته شد. این فرصت در اردیبهشتماه مجددا دو ماه تمدید شد. سرانجام در نیمه تیرماه و پایان مهلت تعیین شده در نهایت حدود ۷۰۰۰ دستگاه خودرو ترخیص شده و ۱۰۴۸ دستگاه دیگر با وجود دریافت پروانه گمرکی به دلیل پایان مهلت مذکور نتوانستند از گمرک خارج شوند.
با توجه به گفته های دبیر انجمن واردکنندگان حتی با وجود ترخیص تمامی این ۸۰۴۸ دستگاه تقریبا ۳۰۰۰ دستگاه دیگر در گمرک باقی مانده اند.
مهدی دادفر در این خصوص توضیح داد: «۱۰۴۸ خودرویی که دستور ترخیص آنها داده شد، مواردی هستند که پروانه شدهاند و بر اساس قوانین و مقررات گمرکی باید ترخیص آنها صورت میگرفت. نکته اساسی این است که از این تعداد خودرو ۱۰۰۰ دستگاه مربوط به یکی از شرکتهای واردکننده و ۴۸ دستگاه متعلق به ۴ عدد کارت بازرگانی است. اگر بحث حل مشکل مردم مطرح است در این حالت تنها مشکلات یک طیف خاص برطرف شده است.»
وی درباره خودروهای محبوس در گمرک گفت: «همچنان خودروهایی از شرکتهای بورگوارد، رامکخودرو، رنو و ستاره ایران در گمرک مانده و این واردکنندگان به مردم تعهد دارند. این خودروها تفاوتی با ۱۰۴۸ دستگاه آزاد شده ندارند و تنها یک مرحله عقبتر هستند. تقریبا ۳۰۰۰ دستگاه دیگر در گمرک مانده و اگر بخواهیم به آمار تفکیک شده البته به صورت تقریبی اشاره کنیم تعداد ۱۵۰ دستگاه بورگوارد، ۸۰۰ دستگاه از شرکت رامکخودرو، ۲۰۰ دستگاه از ستاره ایران و ۶۰۰ خودرو نیز از برند رنو در گمرک وجود دارد.»
وی در پایان اشاره کرد: «شرکتهای واردکننده به شدت در حال پیگیری برای ترخیص خودرو ها هستند اما پاسخی دریافت نمیکنند. تنها دلیل ترخیص این ۱۰۴۸ دستگاه خودرو نیز یک مرحله جلوتر بودن در مسائل مرتبط با گمرک اعلام میشود. در صورت ترخیص ۳۰۰۰ دستگاه باقیمانده ظرف مدت ۱ ماه خودروها به دست مردم میرسد.»
علی وکیلی مدیرکل مرکز واردات و امور مناطق آزاد و ویژه در بخشنامهای به گمرکات اجرایی، تصویب نامه هیأت وزیران در خصوص تمدید مهلت ترخیص خودروهای موضوع بند 3 تصویب نامه در مورد ثبت سفارش برای واردات خودروهای سواری دپو شده در گمرکات را ابلاغ کرد.
پاسخ ها