توییتر از برنامه جدید خود برای مبارزه با پخش اطلاعات نادرست رونمایی کرد. این برنامه مشابه آنچه در ویکیپدیا دیده میشود به کاربران اجازه برچسب گذاری توییتهای گمراه کننده را میدهد.
این برنامه «بِردواچ» (Birdwatch) نام داشته و به کاربران اجازه راستی آزمایی (Fact Checking) توییتها را میدهد. این برنامه به شکل آزمایشی در ایالات متحده و فقط با حضور هزار کاربر شروع شده اما قرار است در نهایت به کاربران اجازه اضافه کردن یادداشت یا برچسب به توییتها را بدهد.
در حال حاضر در فاز آزمایشی این طرح شرکت کنندگان میتوانند به توییتهای انفرادی یادداشت اضافه کنند، البته این یادداشتها در توییتر نشان داده نشده و در قسمتی جداگانه مخصوص بردواچ نمایش داده خواهند شد. علاوه بر این کاربران مشارکت کننده در طرح میتوانند به یادداشتهای اضافه شده امتیاز دهند. در تصویر زیر نحوه نمایش یادداشتهای اضافه شده به توییت را مشاهده میکنید:
«کیث کولمن» (Keith Coleman)، نایب رییس محصول در توییتر با انتشار بیانیهای گفت: «بردواچ به کاربران اجازه میدهد تا اطلاعاتی که فکر میکنند نادرست یا غلط است را شناسایی کرده و با اضافه کردن یادداشت اطلاعات مفیدی به پست اضافه کنند.» بردواچ ابتدا به شکل مستقل از توییتر فعالیت خواهد کرد اما هدف نهایی به گفته کولمن این است که یادداشتها مستقیماً در توییتر برای تمام کاربران نمایش داده شوند.
توییتر این قابلیت را به دنبال حوادث پس از انتخابات ریاست جمهوری آمریکا معرفی کرده است که در طی آن میزان انتشار اطلاعات نادرست سیاسی به ویژه از سوی ترامپ به میزان قابل توجهی افزایش پیدا کرد. توییتر سرانجام در اقدامی جنجال برانگیز پروفایل رییس جمهور سابق آمریکا را بست.
توییتر میافزاید که در مورد اثربخشی بردواچ با بیش از ۱۰۰ نفر فعال در حوزه سیاست مشورت کرده که بیشتر آنها گفتهاند این قابلیت اطلاعات مفید در فهم ادعاهای مطرح شده در توییتها ارائه میکند. این شبکه اجتماعی اعتراف میکند که کمک گرفتن از کاربران برای راستی آزمایی توییتها چالشهای خود را داشته و احتمال دستکاری و سواستفاده را بوجود میآورد، به همین دلیل در برنامه آزمایشی روی این موضوع تمرکز خواهد شد.
پاسخ ها