نزدیک به یکسال از ورود کرونا به زندگی بشر میگذرد و در این مدت مشکلات زیادی برای انسانها ایجاد کرده. حالا شمار مبتلایان به این ویروس از مرز ۹۰ میلیون نفر عبور کرده و در حالی که واکسیناسیون در برخی کشورها آغاز شده، شمار قربانیان آن با سرعت به ۲ میلیون نفر نزدیک میشود.
ویروس کرونا اواخر سال ۲۰۱۹ در چین سروکلهاش پیدا شد و سپس به کل جهان راه پیدا کرد. تا به امروز کشورهای مختلف با چندین موج کووید-۱۹ روبهرو شدهاند و اخیرا هم شاهد شیوع گونه بریتانیایی و آفریقایی آن هستیم.
ظاهرا این ویروس نمیخواهد دست از سر بشر بردارد چرا که در هفتههای اخیر شمار مبتلایان به کرونا رشد چشمگیری داشته و برخی کشورها مجبور به قرنطینه مجدد مردم شدند. گونه انگلیسی این ویروس اگرچه کشندهتر از گونه دیگر نیست، اما با سرعت بسیار بالاتری شیوع پیدا میکند. همین موضوع باعث شده شمار مبتلایان به این بیماری در سراسر جهان از مرز ۹۰ میلیون نفر عبور کند.
شمار قربانیان این ویروس هم در هفتههای اخیر افزایش پیدا کرده و در سطح جهان بیش از ۱.۹ میلیون نفر جان خود را در اثر ابتلا به کووید-۱۹ از دست دادهاند و در روزهای آینده شمار قربانیان به بیش از ۲ میلیون میرسد.
در کشورمان تا به امروز بیش از ۱.۲ میلیون نفر به کرونا مبتلا شدهاند و ۵۶ هزار نفر جان خود را از دست دادهاند. در سطح جهان ایالات متحده آمریکا با بیش از ۲۲.۶ میلیون مبتلا و بیش از ۳۸۱ هزار قربانی، در صدر قرار دارد.
بریتانیا که گونه جدید در آن شیوع پیدا کرده، در دو روز گذشته بیش از ۱۰۰ هزار مورد ابتلای جدید به کووید-۱۹ را ثبت کرده. این گونه جدید به کشورهای مختلف از جمله ایران راه پیدا کرده و میتواند جهان را دوباره درگیر یک موج جدید کند. با این حال واکسنها در برابر آن کارایی دارند.
در کنار گونه بریتانیایی، با گونه آفریقای این ویروس هم روبهرو هستیم که سرعت شیوع بالایی دارد و دانشمندان بریتانیایی درباره اثربخشی واکسنها روی آن تردید دارند.
پاسخ ها