گوگل در چندین کشور مختلف با پروندههای ضد انحصار روبهرو شده و حالا این احتمال وجود دارد که حداقل ۳ ایالت آمریکا به علت دریافت کارمزد بالا در «پلی استور»، از این غول جستجوی اینترنتی شکایت کنند.
طبق گزارش بلومبرگ، حداقل ۳ ایالت آمریکا شامل یوتا، کارولینای شمالی و نیویورک در حال بررسی هزینههای دریافتی گوگل از فروش اپلیکیشن و اشتراک برنامهها در پلی استور هستند. ظاهرا دادستانهای کل این ایالتها در حال آماده کردن پرونده ضد انحصار علیه گوگل هستند و آن را در ماه آینده میلادی ارائه میدهند.
گوگل از فروش درون اپ و همچنین اشتراک برنامههای پلی استور ۳۰ درصد کارمزد میگیرد، البته این میزان کارمزد پس از اولین سال اشتراک به ۱۵ درصد کاهش پیدا میکند. اپل نیز چنین سیاستی را دنبال میکند، اما در گزارش اخیر اشارهای به این غول دنیای فناوری نشده و نمیدانیم دادستانهای این ایالتها در پرونده خود اپل را هم هدف میگیرند یا خیر.
کمیسیون بالای گوگل و اپل از فروشگاههای اپ یکی از مهمترین اختلافات میان این کمپانیها و توسعهدهندگان محسوب میشود. برای مثال چندین ماه اپل و گوگل پس از اینکه «اپیک گیمز» سیستم پرداخت مستقیم را درون فورتنایت قرار دارد، این بازی را از فروشگاههای خود حذف کردند و با شکایت سازنده آن مواجه شدند.
اپیک گیمز با این اقدام نه تنها اقلام و تجهیزات را با قیمت پایینتری به گیمرها میفروخت، بلکه دیگر نیازی به پرداخت ۳۰ درصد کارمزد به اپل و گوگل نداشت. در این میان چندین کمپانی بزرگ دیگر مانند اپل و فیسبوک هم به جمع حامیان اپیک گیمز پیوستند. اپل در گذشته نه چندان دور کارمزد توسعهدهندگان کوچک با درآمد سالانه کمتر از ۱ میلیون دلار را نصف کرد، اما شرکتهای بزرگ چنین به چنین موضوعی ابراز نارضایتی کردند.
گوگل در واکنش به گزارش جدید اعلام کرده اجباری برای انتشار برنامهها در پلی استور وجود ندارد و توسعهدهندگان میتوانند برای عدم پرداخت کارمزد، اپهای خود را از طریق فروشگاههای دیگر در اختیار کاربران قرار دهند و هر فروشگاه سیاستهای مخصوص به خود را دارد.
چندین روز پیش گوگل با شکایت چندین ایالت آمریکا درباره کسب و کار جستجو و تبلیغات خود مواجه شد. با توجه به این موارد، احتمالا این غول جستجوی اینترنتی حداقل تا چندین ماه آینده درگیر پروندههای مختلف باشد.
پاسخ ها