انویدیا از ساخت ابرکامپیوتر ۵۲ میلیون دلاری در دانشگاه کمبریج خبر داد که توسط مراکز مراقبتهای بهداشتی بریتانیا مورد استفاده قرار خواهد گرفت.
«جن-سون هوانگ» (Jen-Hsun Huang)، مؤسس و مدیرعامل انویدیا از ساخت سوپرکامپیوتر جدیدی به نام Cambridge-I خبر داده است. هوانگ در مورد مزایای این ابرکامپیوتر برای محققان مراقبتهای بهداشتی بریتانیا گفت: «حل کردن مهمترین چالشها در زمینه مراقبتهای بهداشتی نیازمند منابع رایانشی فوق العاده قدرتمند جهت بهرهبرداری از توانمندیهای هوش مصنوعی است.»
هوانگ افزود ابرکامپیوتر Cambridge-1 به قطب نوآوری در بریتانیا تبدیل خواهد شد و به محققان در دستیابی به پیشرفتهای شگرف در زمینه مراقبتهای بهداشتی و کشف داروهای جدید کمک خواهد کرد.
انویدیا میگوید این سیستم بیست و نهمین ابرکامپیوتر قدرتمند دنیا و قویترین ابرکامپیوتر بریتانیا لقب خواهد گرفت. پیشبینی میشود Cambridge-I تا پایان سال ۲۰۲۰ راه اندازی عرضه شود. این ابرکامپیوتر مبتنی بر سیستم DGX SuperPOD انویدیا است و توان پردازشی مبتنی بر هوش مصنوعی آن بیش از ۴۰۰ پتافلاپس بوده و در تست ریاضی Linpack عملکرد ۸ پتافلاپس را به ارمغان میآورد.
انویدیا میگوید از آنجا که Cambridge-I مبتنی بر سیستم DGX SuperPOD است، میتوان آن را در تنها چند هفته راه اندازی کرد چرا که بالغ بر ۸۰ درصد از قطعات آن توسط انویدیا تأمین میشوند. «گلاکسواسمیتکلاین» (GSK) و «آسترازنکا» (AstraZeneca) به عنوان اولین شرکتهای داروسازی جهت انجام تحقیقات به این ابرکامپیوتر دسترسی پیدا خواهند کرد و در ادامه سرویس سلامت همگانی بریتانیا، دانشگاه کینگز لندن و شرکت Oxford Nanopore Technologies از آن بهرهبرداری خواهند کرد.
انویدیا آبان ماه سال قبل از احداث مرکزی به نام AI Centre of Excellence در کمبریج خبر داد تا این شهر دانشگاهی را به قطب همکاری بین محققان هوش مصنوعی، دانشمندان و استارتاپهای سراسر بریتانیا تبدیل کند. ابرکامپیوتر Cambridge-1 در همین مرکز قرار خواهد گرفت.
پاسخ ها