دنیای دیجیتال🖥

دنیای دیجیتال🖥

جدیدترین اپلیکیشن ها، معرفی بازی، خبرهای تکنولوژی، معرفی گجت ها، کنسول و بازی ها، موبایل و تبلت، مقالات علمی و فناوری، کسب و کارهای نو، بررسی سخت افزار، همه چیز از دنیای دیجیتال🔴
توسط ۷۵ نفر دنبال می شود
 ۴ نفر را دنبال می کند

چگونه فریب فیشینگ را نخوریم؟

چگونه فریب فیشینگ را نخوریم؟

فریبکاران همیشه روش‌های خود را به‌روز می‌کنند. برای مثال با اینترنتی شدن فروش کتاب‌های مدارس، با ترفندهای مختلفی افراد را به سمت صفحات غیرواقعی بانکی می‌کشانند و از آنها کلاه‌برداری می‌کنند. با ثبت نام خودرو، پیام‌های جعلی ارسال می‌کنند یا به بهانه وام کمک ودیعه مسکن، و کمک هزینه کرونا با ارسال یک لینک به شماره‌های موبایل، افراد را به دام می‌اندازند. آنها هزینه‌های زیر صد هزار تومان را به راحتی از کارت مردم بیرون می‌کشند و به اصطلاح آنها را در دام فیشینگ می‌اندازند.

چگونه فریب فیشینگ را نخوریم؟

به این پیامک‌ها توجه نکنید و فریب سودجویان پشت پرده آنها را نخورید.

یکی دیگر از این راه‌ها دسترسی به اطلاعات تماس کاربر و ارسال پیامک جعلی از طرف سرویسی است که کاربر از آن استفاده کرده است. مثلا برای برخی کاربران اپلیکیشن‌هایی مثل دیوار پس از ثبت آگهی پیامک‌هایی حاوی لینک جعلی پرداخت مبلغی کم برای ثبت آگهی در دیوار دریافت می‌کنند، این در حالی است که ثبت آگهی در دیوار رایگان است و دیوار هم بارها تاکید کرده که برای استفاده از خدمات پولی این اپلیکیشن پرداخت باید داخل خود سایت یا اپلیکیشن انجام شود، نه از طریق پیامک و سایر روش‌های متعارف.

این اتفاق برای دیگر سایت‌های آگهی هم رخ می‌دهد و شیپور نیز در بیانیه اخیر خود نسبت به این پیامک‌ها واکنش نشان داده و هشدارهایی را در قالب یک اینفوگرافیک به کاربران خود اعلام کرده است که در تصویر ذیل آن را مشاهده می‌کنید.

چگونه فریب فیشینگ را نخوریم؟

اگرچه کلاه‌برداران از روش‌های زیرکانه‌ای برای فریب دادن افراد استفاده می‌کنند اما هرچقدر هم این روش‌ها دقیق باشد، همیشه می‌توان فیشینگ بودن آنها را تشخیص داد و یک گام جلوتر از فریبکاران قدم برداشت. در ادامه ۱۰ روش را برای تشخیص صفحات تقلبی و فیشینگ به شما پیشنهاد می‌کنیم:

۱. روی هر لینکی کلیک نکنید

چگونه فریب فیشینگ را نخوریم؟

توصیه همیشگی مراکز تشخیص و پیشگیری از جرایم سایبری این است که روی هر لینکی که برایتان پیامک می‌شود کلیک نکنید. فریبکاران رگ خواب شما را می‌دانند. به مرور زمان یاد گرفته‌اند که پیامک تسهیلات بانکی، وام مسکن، بسته رایگان اینترنت و... برای همه جذاب است. پس با فرستادن یک لینک جعلی توجه شما را به سمت این لینک‌های ناسالم جلب می‌کنند. باید نسبت به همه این پیامک‌های تبلیغاتی یا اطلاع‌رسانی به دیده تردید بنگرید و در صورت دریافت هر یک از این پیام‌ها با مراکز مدیریتی مربوط به آن تماس بگیرید.

۲. به استوری‌های سلبریتی‌ها شک کنید

چگونه فریب فیشینگ را نخوریم؟

عاقبت برخی از تبلیغات سلبریتی‌ها و افرادی که به اصطلاح در اینستاگرام شهرت دارند و خودشان را محبوب می‌بینند معمولا به صفحات تقلبی بانکی می‌رسد. برای مثال مجرم‌های سایبری با فریب‌هایی مثل «حراجی‌های آنلاین» افراد را به صفحه‌های جعلی می‌کشانند و اطلاعات بانکی افراد را سرقت می‌کنند. این استوری‌ها معمولا با ویدیوهایی مثل «تخفیف‌های باورنکردنی و قیمت‌های غیرقابل باور» فقط برای فریب دادن افراد طراحی شده‌اند و از اعتمادی که شما به سلبریتی‌ها دارید سوءاستفاده می‌کنند.

۳. یک کارت بانکی مجزا برای خرید آنلاین داشته باشید

چگونه فریب فیشینگ را نخوریم؟

اگر چه بهتر است وارد هر سایتی نشوید و در هر سایتی خرید نکنید اما علاوه بر آن می‌توانید یک کارت جداگانه صرفا برای خرید کردن داشته باشید تا هنگام خرید به اندازه نیازتان ابتدا پول را به آن منتقل کنید. در این صورت اگر هم فردی موفق شود شما را فریب دهد مبلغ زیادی متضرر نخواهید شد.

۴. توجه به سایت شاپرک

چگونه فریب فیشینگ را نخوریم؟

زمانی که با کلیک کردن روی یک لینک به یک صفحه منتقل می‌شوید باید به جزئیاتی در صفحه خوب دقت کنید. یکی از این جزئیات دامنه سایت است که باید حتما به نام shaparak.ir ثبت شده باشد. فریبکاران برای گیج کردن افراد از اسامی مانند shaaparak.ir یا shaparack.ir یا اشکال دیگری در ‌آدرس سایت استفاده می‌کنند که همه آنها جعلی هستند. درگاه‎های پرداخت اینترنتی مجاز شامل آدرس‌های زیر می‌شود:

نام شرکت ارائه دهنده خدمات پرداختآدرس سایت
1آسان پرداخت پرشینhttps://asan.shaparak.ir
2به پرداخت ملتhttps://bpm.shaparak.ir
3تجارت الکترونیک پارسیانhttps://pec.shaparak.ir
4تجارت الکترونیک پارسیانhttps://pecco.shaparak.ir
5پرداخت الکترونیک سامانhttps://sep.shaparak.ir
6پرداخت الکترونیک سامانhttps://sep2.shaparak.ir
7پرداخت الکترونیک پاسارگادhttps://pep.shaparak.ir
8پرداخت نوین آرینhttps://pna.shaparak.ir
9پرداخت الکترونیک سدادhttps://sadad.shaparak.ir
10کارت اعتباری ایران کیشhttps://ikc.shaparak.ir
11فن آوا کارتhttps://fanava.shaparak.ir
12فن آوا کارتhttps://fcp.shaparak.ir
13پرداخت الکترونیک سپهرhttps://mabna.shaparak.ir
14الکترونیک کارت دماوندhttps://ecd.shaparak.ir
15سایان کارتhttps://pas.shaparak.i

 

۵. عبارت https

چگونه فریب فیشینگ را نخوریم؟

در صورتی که به درگاه بانکی هدایت شدید، قبل از اینکه شماره کارتتان را وارد کنید در قسمت آدرس‌بار از اعتبار دستگاه مطمئن شوید. یک درگاه مطمئن باید دارای عبارت https باشد. نبودن حرف s می‌تواند ما را به بد دردسری بیاندازد.

۶. نمایش آیکون قفل

چگونه فریب فیشینگ را نخوریم؟

در کنار  https در قسمت آدرس‌بار باید یک قفل سبز رنگ وجود داشته باشد که علامت تایید کننده سرویس‌دهنده است. عدم نمایش این قفل کوچک یا نمایش آن به رنگ قرمز یا با خط قرمز یک پیغام خطا با مضمون خطای بارگذاری صفحه پرداخت است. این یعنی صفحه‌ای که در آن قرار دارید احتمالا غیرمجاز و ناامن بوده و نباید به راحتی به آن اعتماد کنید.

۷. توجه به کد امنیتی

چگونه فریب فیشینگ را نخوریم؟

یکی از ویژگی‌های صفحه‌های جعلی این است که با هر بار رفرش کردن (از نو پدیدار شدن صفحه) باید کد امنیتی تغییر کند. معمولا در صفحات فیشینگ این کد امنیتی یک عکس ثابت است که با رفرش کردن صفحه تغییری نمی‌کند.

۸. یک بار اطلاعات غلط وارد کنید

چگونه فریب فیشینگ را نخوریم؟

یکی دیگر از راه‌های پیشگیری از فیشینگ این است که یکی از اطلاعات کارت بانکی‌تان را اشتباه وارد کنید. اگر پیغام خطایی در صفحه کامپیوتر دریافت کردید یعنی به احتمال زیاد این صفحه جعلی نیست. اما اگر پیغام خطایی داده نشد یعنی صفحه‌ای که داخل آن قرار دارید جعلی است. چرا که صفحه بانکی توانایی تشخیص اشتباه بودن اطلاعات کارت شما را دارد.

۹. چک کردن دامنه سایت

چگونه فریب فیشینگ را نخوریم؟

راه دیگر تشخیص یک صفحه جعلی استعلام کردن در سایت enamad.ir است. در این سایت با کلیک و سرچ کردن صفحه بانکی که در آن قرار داریم به ما اعلام می‌شود که در حال استفاده از سایت جعلی هستیم یا نه.

۱۰. افزونه ضد فیشینگ

چگونه فریب فیشینگ را نخوریم؟

برای اطمینان بیشتر می‌توانید یک افزونه یا اکستنشن ضد فیشینگ در سیستم خود نصب کنید که با وارد شدن در سایت مورد نظر به شما اعلام ‌کند این صفحه از امنیت کافی برخوردار است یا نه. در صورتی که صفحه پرداخت، اصلی باشد پیامی نمایش داده می‌شود. در صورتی هم صفحه مورد نظر جعلی باشد در قالب یک هشدار به شما اعلام خواهد شد. برای اطلاعات بیشتر درباره این افزونه‌ها می‌توانید به این لینک مراجعه کنید. افزونه‌ای که خود مرکز ماهر آن را ایجاد کرده از این آدرس برای موبایل و دسکتاپ در دسترس است.

در صورت رعایت نکات بالا می‌توانید با خیالی راحت در فضای مجازی فعالیت کنید، خرید کنید و از ویژگی‌های مثبت فراوانی که دنیای اینترنت برای ما ایجاد کرده لذت ببرید.

دنیای دیجیتال🖥
دنیای دیجیتال🖥 جدیدترین اپلیکیشن ها، معرفی بازی، خبرهای تکنولوژی، معرفی گجت ها، کنسول و بازی ها، موبایل و تبلت، مقالات علمی و فناوری، کسب و کارهای نو، بررسی سخت افزار، همه چیز از دنیای دیجیتال🔴

شاید خوشتان بیاید

پاسخ ها

نظر خود را درباره این پست بنویسید
منتظر اولین کامنت هستیم!
آیدت: فروش فایل، مقاله نویسی در آیدت، فایل‌های خود را به فروش بگذارید و یا مقالات‌تان را منتشر کنید👋