محققان نوعی لباس فضانوردی ساختهاند که به لطف بهرهمندی از سیستم وکیوم قابل حمل، جریان خون را به نیم تنه پایینی هدایت کرده و با شبیه سازی گرانش زمین به حفظ تراکم ماهیچه و استخوان کمک میکند.
قرارگیری طولانی مدت در فضا میتواند اثرات مخربی بر بدن از جمله پوکی استخوان، تحلیل ماهیچه و کاهش اکسیژن رسانی به مغز را به دنبال داشته باشد. همچنین فضانوردانی که در محیط با گرانش بسیار کم یا ریزگرانش (Microgravity) قرار میگیرند، دچار مشکلاتی مثل تاری دید، سردرد و مگسپران میشوند. حال یکی از مهندسان جوان دانشگاه کالیفرنیا، سن دیگو نوعی لباس فضانوردی توسعه داده که میتواند از بروز این مشکلات در مأموریتهای فضایی آینده جلوگیری کند.
این لباس فضانوردی به لطف بهره مندی از سیستم وکیوم قابل حمل، با ایجاد فشار منفی جریان خون را به نیم تنه پایین هدایت کرده و با ایجاد نیروهای عکس العمل زمین (GRF) به حفظ تراکم ماهیچه و استخوان کمک میکند. این لباس فضانوردی از نوعی پارچه غیر قابل نفوذ بوسیله هوا اما در عین حال قابل تنفس Hyprotex ساخته شده و اسکلت خارجی آن از کمر به پایین را پوشش داده و ضمن حفظ فشار خون، دما و رطوبت بدن را تنظیم میکند.
«نیکی اشعری»، دانشجوی ایرانیالاصل مهندسی بیوتکنولوژی دانشگاه کالیفرنیا سن دیگو و طراح این لباس فضانوردی میگوید: «ما لباس فضانوردی را در قالب شلوار طراحی کرده و توسعه دادهایم که به سیستمهای وکیوم قابل حمل، کنترل فشار و حرارت، سامانه تشخیص نقص و سیستم فشار ستون فقرات مجهز شده است.» این لباس فضانوردی پشتیبانی مالی ناسا را کسب کرده است.
محققان میگویند این لباس فضانوردی را میتوان با توجه به ابعاد و سایز بدن فضانوردان سفارشی کرد و در پنج سایز XS, SM, M, L و XL به بازار عرضه خواهد شد. به گفته آنها این لباس فضانوردی با شبیه سازی شرایطی که بدن روی زمین تجربه میکند، سلامت مسافران سفرهای فضایی توریستی را در آینده تضمین خواهد کرد.
پاسخ ها