هرچند سیستم های رمزنگاری کنونی بسیار قدرتمند بوده و هکرها به آسانی قادر به عبور از سدها آنها نیستند اما با ورود ماشین های کوانتومی به بازی شرایط تغییر خواهد کرد. محققان از مدت ها قبل در پی توسعه سیستم های رمزنگاری هستند که حتی در دنیای کوانتوم هم نتوان آنها را در هم شکست و حالا به موفقیت هایی در این زمینه دست پیدا کرده اند.
تیمی بین المللی از محققان نمونه اولیه چیپ سیلیکونی را توسعه داده اند که از قوانین طبیعت از جمله «نظریه آشوب» پیروی می کند. ظاهرا چیپ در عین استفاده از شبکه های ارتباطی کنونی آنقدر ایمن است که حتی کامپیوترهای کوانتومی هم تهدیدی برای آن به حساب نمی آیند.
این سیستم بر مدل رمزنگاری پَد یکبار مصرف (OTP) مبتنی است که از نظر امنیتی بسیار قدرتمند است اما مشکل آنها در این است که طول پد ارسالی باید از نظر حجم با خود داده برابر یا از آن بزرگتر باشد. OTPها علی رغم ایمنی بالا به خاطر فقدان روش عملی و ایمن برای تبادل آنها چندان مورد استفاده قرار نگرفته اند.
این تیم بین المللی که شامل محققان دانشگاه های «سنت اندروز»، «ملک عبدالله» و مرکز فرایندهای علمی نامتعارف می شود، روشی عملی را برای پیاده سازی OTP به ارمغان می آورد. به گفته آنها زمانی که پای نرم افزار یا کد در کار نباشد، کاری از دست روش های سنتی هک رمزنگاری بر نخواهد آمد.
در این چیپ کلیدهای مورد استفاده برای رمزگشایی هر پیام با خود پیام ذخیره یا ارسال نمی شوند. تراشه مذکور بر خلاف سیستم های کوانتومی بر قوانین فیزیک کلاسیک از جمله نظریه آشوب و قانون دوم ترمودینامیک متکی است، در نتیجه حتی اگر مهاجم چیپ را هم کپی کند قادر به هک رمزنگاری نیست.
دکتر کروز، بنیانگذار مرکز فرایندهای علمی نامتعارف هدف بعدی این تیم را تولید چیپست و بررسی قابلیت های تجاری آن عنوان می کند.
پاسخ ها