دیدانه

دیدانه

دیدانه - نگاهی نو به اطراف

با روش های تکثیر هاورتیا گورخری آشنا شوید

هاورتیا گورخری با ظاهر شیک و زیبای خود می تواند آیتمی دکوری و جذاب برای هر مکانی باشد. به سختی می توان کسی را پیدا کرد که از پس نگهداری این گیاه برنیاید. کافیست نور کافی برای هاورتیا فراهم کنید تا وفاداری اش را نشانتان دهد.

 

برای این که تعداد بیشتری هاورتیا برای خود داشته باشید می توانید به راحتی گیاه خود را تکثیر کنید. تکثیر هاورتیا از سه روش: پاجوش، بذر هاورتیا و قلمه زدن امکانپذیر است. تکثیر هاورتیا از طریق پاجوش بهترین روش تکثیر آن است.

 برای آشنایی بیشتر با نحوه تکثیر هاورتیا گورخری با ما در این مقاله همراه باشید.

هاورتیا گورخری

 

تکثیر هاورتیا

تکثیر هاورتیا 3 روش دارد:

  • کاشت بذر هاورتیا گورخری
  • تکثیر هاورتیا از طریق پاجوش
  • تکثیر هاورتیا با قلمه برگ

انتخاب هر یک از این روش ها به امکانات شما بستگی دارد. کاشت بذر نیاز به تهیه بذر یا گرفتن بذر از گیاه است. البته اگر انقدر خوش شانس باشید که هاورتیا شما به گلدهی برسد. تقسیم پاجوش ها به گیاهی که پاجوش داده است نیاز دارد. در نهایت قلمه زدن برگ تنها به یک گیاه سالم نیاز دارد که بتوان از آن قلمه تهیه کرد. بستر مناسب برای کاشت هاورتیا در همه روش ها خاک کاکتوس است. در ادامه با اصول و مراحل هر یک از این روش ها بیشتر آشنا می شویم.

 

تکثیر هاورتیا

 

کاشت بذر هاورتیا

قبل از کاشت بذر هاورتیا گورخری باید مدتی بذرها را خیس کنید. این کار به نرم شدن پوشش آن ها کمک می کند. از آب گرم(نه خیلی داغ) استفاده کنید و بذرها را حداقل 30 دقیقه در آن بخیسانید. یک یا چند گلدان کوچک را با خاک کاکتوس پر کنید و درون هر گلدان تعدادی بذر بریزید. روی بذرها را با مقدار کمی خاک بپوشانید و خاک را مرطوب کنید. گلدان ها را با کیسه پلاستیکی بپوشانید. آن ها را در مکانی قرار دهید که نور مستقیم دریافت نکنند. بهتر است دما را برای بذرها در حد دمای معمولی اتاق نگه دارید. حواستان به رطوبت خاک باشد. چند وقت یک بار خاک را بررسی کنید و اگر خیلی خشک بود آبیاری سبک انجام دهید. بعد از جوانه زدن بذر هاورتیا مدتی صبر کنید. بهتر است انتقال به گلدان اصلی بعد از شروع رشد گیاه انجام گیرد.

بذر هاورتیا گورخری

 

تکثیر هاورتیا از طریق پاجوش

بهترین راه برای تکثیر هاورتیا جدا کردن پاجوش ها است. برای تکثیر هاورتیا به این روش باید تا زمان پاجوش دادن گیاه صبر کنید. برای تکثیر هاورتیا از طریق پاجوش این مراحل را دنبال کنید:

1. پاجوش هایی که به اندازه کافی رشد کرده اند پیدا کنید. سعی کنید هنگام جدا کردن پاجوش ها همراه آن ها تعدادی ریشه باشد. البته پاجوش ها در نهایت خودشان ریشه می دهند. اما پاجوش های ریشه دار شانس بیشتری برای زنده ماندن دارند. همچنین پاجوش های بزرگتر نسبت به پاجوش های کوچک قوی ترند و بهتر است از آن ها استفاده شود.

2. در این مرحله پاجوش ها را از گیاه مادر جدا کنید. بعضی از پاجوش ها به راحتی و با چرخش دست جدا می شوند. بهتر از قبل از جدا کردن پاجوش ها، گیاه مادر را از گلدان بیرون بیاورید تا بهتر بتوانید ریشه ها را ببینید.

تکثیر هاروتیا از طریق پاجوش

 

3. از یک چاقوی تمیز استفاده کنید. بعضی از پاجوش ها با دست جدا نمی شوند و برای جدا کردن آن ها نیاز به چاقویی تیز دارید. چاقو را بین گیاه مادر و پاجوش قرار داده و برش بزنید. دقت کنید که ریشه این دو از هم جدا شود.

4. پاجوش ها را چند روز کنار بگذارید تا خشک شوند. با این کار از بسته شدن محل های زخم گیاه مطمئن می شوید. در این مدت پاجوش ها را در محیطی خشک و دور از نور مستقیم خورشید نگه دارید.

5. اگر می خواهید ریشه زنی سریع تر اتفاق بیافتد( به خصوص برای پاجوش هایی که ریشه ندارند) می توانید انتهای پاجوش ها را به هورمون ریشه زایی آغشته کنید.

6. در این مرحله پاجوش ها باید کاشته شوند. در یک گلدان بستر مناسب را فراهم کنید و پاجوش را در خاک قرار دهید. خاک اطراف آن را سفت کنید تا گیاه در جایش محکم شود.

7. هر از گاهی گیاهان جدید را آبیاری کنید. پاجوش ها کمی بیشتر از هاورتیاهای بالغ به آبیاری نیاز دارند. در این زمان آبیاری باید سبک و فقط در حد مرطوب کردن خاک باشد. بعد از محکم شدن ریشه ها در خاک می توانید آبیاری را در فوصل طولانی تر اما عمیق تر انجام دهید.

8. گیاهان جدیدتان را از نور مستقیم خورشید در امان نگه دارید. به تدریج همراه با بلوغ گیاه نور دریافتی آن را بیشتر کنید.

تکثیر هاروتیا از طریق پاجوش

 

تکثیر هاورتیا با قلمه برگ

بهترین زمان برای تکثیر هاورتیا به روش قلمه زدن اوایل فصل رشد است. برای قلمه زدن هاورتیا این مراحل را دنبال کنید:

  1. گیاه سالمی انتخاب کنید. ریشه های گیاه را بررسی کنید و اگر قسمت های پوسیده دارد آن ها را جدا کنید. در این مرحله بهتر است به گیاه قارچ کش بزنید.
  2. برگ های کناره گیاه که شکننده نیستند را جدا کنید.
  3. برای این که زخم انتهایی قلمه ها بسته شود برگ ها را مدتی در مکانی خشک و خنک که نور مستقیم نمی بیند نگه دارید.
  4. قلمه ها را در بستر مناسبی که از قبل تهیه کرده اید قرار دهید.
  5. بعد از چند هفته قلمه ها ریشه می دهند.

منبع: ایران درخت

دیدانه
دیدانه دیدانه - نگاهی نو به اطراف

شاید خوشتان بیاید

پاسخ ها

نظر خود را درباره این پست بنویسید
منتظر اولین کامنت هستیم!
آیدت: فروش فایل، مقاله نویسی در آیدت، فایل‌های خود را به فروش بگذارید و یا مقالات‌تان را منتشر کنید👋