این شبیهسازی واقعگرایانه نتیجه چندین هفته پردازش چند ترابایت داده است و حرکت مواد را با دقتی بیسابقه نشان میدهد.
ابرکامپیوترهای ناسا لحظاتی از رفتار بسیار پیچیده مواد در سطح خورشید را شبیهسازی کردهاند. این ویدیو که با استفاده از دادههای فضاپیمای «رصدخانه دینامیک خورشیدی» تهیه شده، قلب منظومه شمسی ما را بهگونهای بیسابقه نمایش میدهد.
در این انیمیشن، قدرت جریانهای آشفته در لایههای درونی سطح خورشید را میبینیم که مواد از آنها وارد اتمسفر میشوند. رنگ قرمز نماینده سریعترین جریانها بهسمت بالا یا پایین است.
طبق گزارش ناسا، دانشمندان از رویکردی واقعگرایانه برای تهیه این ویدیو استفاده کردهاند. در این رویکرد، دانشمندان تمام آنچه را درباره پلاسمای خورشید میدانند، وارد شبیهسازی خود میکنند تا پدیدههای مختلفی که مأموریتهای فضایی مختلف روی سطح خورشید مشاهده کردهاند، بازسازی شود.
این اولین بار است که دانشمندان با استفاده از ظرفیتهای کامپیوتری پیشرفته توانستهاند ساختارهای ظریف لایه زیرسطحی خورشید را شبیهسازی کنند. این لایه را رصدخانه دینامیک خورشیدی ناسا مشاهده میکند.
درحالحاضر، ناسا ظرفیتهای کامپیوتری لازم برای تولید مدلی واقعگرایانه از تمام سطح خورشید را ندارد. به همین دلیل، آنها نواحی یا لایههای کوچکتری را شبیهسازی میکنند که ساختارهای سطح و اتمسفر خورشید را نمایش میدهد.
دانشمندان میکوشند خورشید و پدیدههایی را که الگوهای فعالیت آن را تعیین میکنند، بیشتر بشناسند. ارتباط و تعامل خورشید با زمین روی فصول، جریانهای اقیانوسی، آبوهوا، اقلیم، کمربندهای تابش، شفقهای قطبی و پدیدههای فراوان دیگر تأثیر میگذارد. پیشبینی آبوهوا در فضا یکی از کارهای حیاتی برای تأمین امنیت فضانوردان، فضاپیماها و کاوشهای فضایی است.
امسال سال بزرگی برای خورشید بود. وقایعی مانند خورشیدگرفتگی کامل شمال آمریکا و رسیدن خورشید به اوج چرخه فعالیت خود، ازجمله رویدادهای این ستاره بودند. دسامبر سال آینده نیز کاوشگر خورشیدی پارکر در نزدیکترین فاصله خود به خورشید قرار میگیرد و به سریعترین سرعتش میرسد تا بار دیگر رکوردهای قبلی خود را بشکند.
این شبیهسازیها پس از چند هفته پردازش با ابرکامپیوتر Pleaides ناسا در تأسیسات پیشرفته ابرکامپیوتری ایمز (Ames) تولید شدند و چندین ترابایت حجم دارند.
پاسخ ها