در دهه گذشته، مکمل امگا 3 در درجه اول به دلیل مزایای اثبات شده آنها در محافظت از بیماری های قلبی عروقی توصیه می شد. با این حال، اخیراً، تحقیقاتی در مورد فواید اسیدهای چرب امگا 3 برای شرایط سلامت مردان یعنی اختلال نعوظ، عملکرد بیضه و افسردگی انجام شده است. نام امگا 3 و امگا 6 به دلیل موقعیت یک پیوند دوگانه در ساختار مولکولی هر اسید چرب با زنجیره بلند است.
وقتی به چربی رژیم فکر می کنیم، مهم است که تفاوت بین چربی های اشباع و غیر اشباع را درک کنیم.
چربی های اشباع شده اغلب چربی های حیوانی هستند که معمولاً در دمای اتاق جامد هستند - مانند کره، گوشت خوک، روغن روغنی و چربی های موجود در پنیر، گوشت های چرب، خامه و سایر محصولات لبنی. چربی های اشباع شده با تسریع آترواسکلروز - ته نشین شدن رسوبات چربی در دیواره شریان ها - مرتبط هستند. آترواسکلروز علت اصلی بیماری قلبی - آنژین صدری، قلب است. حملات و سکته مغزی. برای سلامتی، همه ما باید مصرف چربی های اشباع شده خود را کاهش دهیم.
با این حال، چربی های غیر اشباع، مزایای سلامتی ثابت شده ای دارند. اینها چربی هایی هستند که در محصولات گیاهی مانند روغن زیتون، آفتابگردان، آووکادو و روغن کلزا و در مغزها و دانه ها یافت می شوند. روغن ماهی یکی دیگر از منابع عالی چربی های غیراشباع است.
اسیدهای چرب امگا 3 نوعی چربی غیراشباع هستند که در روغن ماهی یافت می شوند و عملکردهای خاصی برای سلامتی دارند.
اسیدهای چرب امگا 3، اسیدهای چرب غیراشباع چندگانه (PUFA) هستند. اینها اسیدهای چرب ضروری نامیده می شوند، زیرا برای سلامتی ضروری هستند و از آنجایی که بدن نمی تواند آنها را سنتز کند، باید به عنوان بخشی از رژیم غذایی مصرف شوند.
برخی از متخصصان تغذیه نگران این بوده اند که در سال های اخیر، با تاکید بر لزوم پیروی از رژیم غذایی کم چرب، بسیاری از افراد ممکن است به طور ناخواسته اسیدهای چرب ضروری را در رژیم غذایی خود از دست داده باشند. این ممکن است به ویژه برای مردانی که در معرض خطر بیشتر بیماری قلبی و در سنین پایین تر از زنان هستند، صادق باشد.
اسیدهای چرب امگا 3 در ماهی های چرب مانند ساردین، ماهی خال مخالی، قزل آلا، سالمون و هالیبوت یافت می شود. آنها همچنین در جلبک ها، آجیل ها و گیاهان خاص یافت می شوند. PUFA ها برای سلامتی حیاتی هستند زیرا غشای فسفولیپیدی خارجی بسیاری از انواع مختلف سلول ها را تشکیل می دهند. یکپارچگی و عملکرد این غشای سلولی برای سلامت مطلوب حیاتی است.
اسیدهای چرب امگا 3 نقش مهمی در بسیاری از مکانیسم های بدن دارند. اینها شامل کاهش التهاب، جلوگیری از لخته شدن خون و کمک به کنترل گلوکز خون است. در نتیجه، تصور می شود که دریافت خوب امگا 3 در رژیم غذایی با کاهش خطر بیماری های قلبی عروقی (حملات قلبی و سکته مغزی)، فشار خون بالا، دیابت نوع 2، سرطان، آرتریت و زوال عقل مرتبط است. برخی از مطالعات نشان داده اند که امگا 3 ممکن است نقشی در محافظت عصبی داشته باشد و به حفظ و حفظ عملکرد شناختی کمک کند.
اسیدهای چرب امگا 3 عبارتند از α-لینولنیک اسید (ALA)، ایکوزاپنتانوئیک اسید (EPA) و دوکوزاهگزانوئیک اسید (DHA). EPA و DHA در ماهی یافت می شوند. ALA در دانه کتان، روغن کلزا، روغن کانولا، گردو، دانه سویا و دانه کدو تنبل یافت می شود.
پاسخ ها