درمان کلینیک

درمان کلینیک

مرکز تخصصی درمان بیماریهای نشیمنگاهی با لیزر در تهران darman.clinic
توسط ۲ نفر دنبال می شود
 ۲ نفر را دنبال می کند

شایع ترین عوارض قرص مترونیدازول، از تهوع تا التهاب واژن

وقتی درمان، خودش دردسر ساز می‌شود: مترونیدازول یک آنتی‌بیوتیک است که به ویژه در درمان عفونت‌های ناشی از باکتری‌های بی‌هوازی حساس و انگل‌ها مؤثر است اما برای بعضی از بیماران، این قرص نه‌ تنها پایان مشکل نیست، بلکه آغاز ظهور عوارض ناشی از آن است.

شایع‌ ترین عوارض جانبی قرص مترونیدازول عبارتند از : حالت تهوع و استفراغ، اسهال، طعم فلزی خفیف در دهان.

سایر عوارض رایج و مهم مترونیدازول که باید جدی گرفته شوند:

  • تهوع و طعم فلزی در دهان
  • سردرد و احساس گیجی
  • ناراحتی معده و دل پیچه
  • خشکی یا سوزش در ناحیه واژن
  • تغییر در رنگ ادرار
  • واکنش های پوستی (خارش، کهیر)
  • احساس افسردگی یا بی‌ قراری
  • تغییر در ترشحات واژینال

مترونیدازول برای برخی افراد مناسب نیست. برای اطمینان از اینکه قرص‌ها، شربت یا شیاف برای شما بی‌خطر هستند، در صورت وجود موارد زیر به پزشک خود اطلاع دهید:

  • تا به حال واکنش آلرژیک به مترونیدازول یا هر داروی دیگری داشته‌ اید
  • باردار یا شیرده هستید
  • مشکلات کبدی دارید
  • دیالیز می‌شوید
  • احساس می‌کنید نمی‌توانید هنگام استفاده از مترونیدازول مصرف الکل را متوقف کنید

سایت www.nhs.uk در مورد تداخل این دارو و الکل می گوید: 

Do not drink alcohol while taking a course of metronidazole tablets, liquid, suppositories or vaginal gel, or for 2 days after finishing treatment. Alcohol can cause side effects such as feeling and being sick, stomach pain, hot flushes, difficulty breathing, a pounding heartbeat (palpitations) and headaches.

https://www.nhs.uk/medicines/metronidazole/about-metronidazole/

در طول مصرف یک دوره قرص، شربت، شیاف یا ژل واژینال مترونیدازول یا تا ۲ روز پس از اتمام درمان، الکل ننوشید. الکل می‌تواند عوارض جانبی مانند احساس تهوع و استفراغ، درد معده، گرگرفتگی، مشکل در تنفس، تپش قلب و سردرد ایجاد کند.

سایت drugs.com هم در این باره می گوید: 

Metronidazole is an antibiotic that is particularly effective at treating infections caused by susceptible anaerobic bacteria and parasites. Alcohol and products containing propylene glycol should be avoided while taking metronidazole and for three days after stopping it.

مترونیدازول یک آنتی‌بیوتیک است که به ویژه در درمان عفونت‌های ناشی از باکتری‌های بی‌هوازی حساس و انگل‌ها مؤثر است. هنگام مصرف مترونیدازول و تا سه روز پس از قطع آن، باید از مصرف الکل و محصولات حاوی پروپیلن گلیکول خودداری شود.

https://www.drugs.com/tips/metronidazole-patient-tips

تهوع و طعم فلزی در دهان، اولین واکنش بدن

قرص مترونیدازول

یکی از شایع‌ ترین عوارض مترونیدازول، احساس تهوع و مزه فلزی ناخوشایند است. این حالت به دلیل تاثیر دارو بر گیرنده‌ های چشایی و دستگاه گوارش ایجاد می‌ شود. اگرچه معمولاً موقتی‌ ست، اما در برخی افراد باعث بی‌ میلی به غذا و افت انرژی می‌شود.

سردرد و گیجی؛ واکنش مغز به آنتی‌بیوتیک

برخی از سردردهای خفیف تا متوسط شکایت دارند که معمولاً در روزهای اول مصرف قرص مترونیدازول ظاهر می‌شود. این سردردها اگر همراه با تاری دید یا اختلال در تمرکز باشد، باید با پزشک در میان گذاشته شود.

سوزش و خشکی واژن

یکی از مهم‌ ترین و نادیده‌ گرفته‌ شده‌ ترین عوارض قرص مترونیدازول، تأثیر آن بر بافت و میکروبیوم واژن است. این دارو همراه با از بین بردن باکتری‌ های مضر، گاهی باکتری‌ های مفید ناحیه واژن را نیز نابود می‌کند. نتیجه؟ خشکی، سوزش، خارش و تغییر در بوی ترشحات یا حتی درد هنگام رابطه جنسی.

سایت کلینیک پایتخت در مورد خارش واژن می گوید:

خارش لبه های بیرونی واژن بدون ترشح می تواند نشانه یک واکنش آلرژیک، نوسانات هورمونی، یک بیماری پوستی یا عفونت باشد. برخی از بیماری‌های پوستی و تحریک ناشی از محصولات بهداشتی مانند صابون، دلایل رایجی هستند که ممکن است باعث خارش لبه های بیرونی واژن شود.

اگر عامل محرکی (مانند صابون، اسپری، لوسیون، شوینده ها) مقصر باشد، فرج و واژن ممکن است دچار خارش شود.

https://clinicdarman.com/دانستنیهای-سایت/واژن-چیست/

ناراحتی گوارشی

برخلاف تصور، عفونت تنها دلیل دل‌ پیچه نیست. مترونیدازول می‌تواند موجب اختلال در فلور طبیعی روده شده و علائمی مانند دل‌ درد، اسهال یا احساس ورم شکم را به دنبال داشته باشد.

تغییر رنگ ادرار

برخی افراد پس از چند روز مصرف قرص مترونیدازول، متوجه تغییر رنگ ادرار به سمت قهوه ای یا تیره‌ تر می‌شوند. این موضوع گرچه در بیشتر مواقع بی‌ خطر است، اما بهتر است در صورت تداوم با پزشک مشورت شود.

واکنش‌های پوستی

کهیر، قرمزی و خارش پوست می تواند نشانه‌ ای از واکنش آلرژیک بدن به مترونیدازول باشد. در صورتی که این علائم همراه با تنگی نفس یا تورم صورت باشد، باید فوراً پیگیری پزشکی صورت گیرد.

تغییر خلق و خو

تغییرات هورمونی و تاثیر دارو بر سیستم عصبی مرکزی، می‌تواند در برخی مصرف‌ کنندگان احساس بی‌قراری، غمگینی یا حتی اضطراب ایجاد کند. این علائم معمولاً موقتی‌اند، اما در صورت شدت گرفتن، نباید نادیده گرفته شوند.

آیا همیشه باید نگران بود؟

نه. مترونیدازول همچنان یکی از موثرترین داروها در درمان بسیاری از عفونت‌ هاست. اما شناخت عوارض جانبی آن کمک می‌کند تا با آگاهی بیشتری مصرف شود و در صورت بروز علائم مشکوک، واکنش به موقع نشان دهید.

به نقل از سایت  https://www.webmd.com/drugs/2/drug-6426/metronidazole-oral/details :

People who are 65 or older can be at greater risk for some side effects from metronidazole. Talk to your healthcare provider about your risks if you are in this age group.

افراد ۶۵ سال یا بالاتر ممکن است در معرض خطر بیشتری برای برخی از عوارض جانبی مترونیدازول باشند. اگر در این گروه سنی هستید، با پزشک خود در مورد خطرات احتمالی صحبت کنید.

در خانم هایی که به دنبال درمان عفونت‌ های واژینال با قرص مترونیدازول هستند، توجه به وضعیت ترشحات، تغییرات در بوی بدن و حس ناخوشایند در ناحیه تناسلی می‌تواند معیارهای مهمی برای بازبینی باشد. گاهی لازم است روش درمان به‌ طور کامل عوض شود یا با تجویز مکمل‌ هایی، از تخریب فلور مفید واژن جلوگیری شود.

تداخلات دارویی

تداخلات دارویی مترونیدازول

داروهایی که با مترونیدازول تداخل دارند، ممکن است اثر آن را کاهش دهند، بر مدت زمان اثر آن تأثیر بگذارند، عوارض جانبی را افزایش دهند یا در صورت مصرف همزمان با مترونیدازول، اثر کمتری داشته باشند. تداخل بین دو دارو همیشه به این معنی نیست که باید مصرف یکی از داروها را قطع کنید؛ با این حال، گاهی اوقات این اتفاق می‌افتد.

داروهای رایجی که ممکن است با مترونیدازول تداخل داشته باشند عبارتند از:

  • الکل
  • داروهای ضد انعقاد، مانند وارفارین
  • آستمیزول
  • بوسولفان
  • سایمتیدین
  • دی سولفیرام
  • لیتیوم

توجه داشته باشید که این لیست جامع نیست و فقط شامل داروهای رایجی است که ممکن است با مترونیدازول تداخل داشته باشند.

درمان اصولی، زمانی اثربخش است که به تمام بدن توجه داشته باشد، نه فقط به از بین بردن یک میکروب خاص.

https://salamatmedia.com/health/%D8%B9%D9%88%D8%A7%D8%B1%D8%B6-%D9%82%D8%B1%D8%B5-%D9%85%D8%AA%D8%B1%D9%88%D9%86%DB%8C%D8%AF%D8%A7%D8%B2%D9%88%D9%84/

 

درمان کلینیک
درمان کلینیک مرکز تخصصی درمان بیماریهای نشیمنگاهی با لیزر در تهران darman.clinic

شاید خوشتان بیاید

پاسخ ها

نظر خود را درباره این پست بنویسید
منتظر اولین کامنت هستیم!
آیدت: فروش فایل، مقاله نویسی در آیدت، فایل‌های خود را به فروش بگذارید و یا مقالات‌تان را منتشر کنید👋