از چند نفر بخواهید حدس بزنند محبوب ترین غذاهای آمریکا چیست؟ احتمالاً پاسخهای مشابهی خواهید شنید. جای تعجب نیست که پیتزا، برگر و سیبزمینی سرخکرده در رستورانهای فستفود فروش زیادی دارند. اما آیا تا به حال به جیائوزی یا حمص فکر کرده بودید؟ شاید برایتان جالب باشد که بدانید ۵۰ غذای محبوب آمریکا خیلی فراتر از چیزهاییست که ممکن است در غذاخوری یک دبیرستان معمولی پیدا کنید.
راههای مختلفی برای انتخاب محبوب ترین غذاهای آمریکا وجود دارد، اما ریدر دایجست به دادههای گرابهاب در سال ۲۰۲۲ رجوع کرد تا ببیند آمریکاییها بیشتر هوس چه غذاهایی را میکنند. این پلتفرم تحویل غذا با ۳۲۰ هزار رستوران در بیش از ۴ هزار شهر همکاری میکند. این پلتفرم دادههای صدها هزار کاربر را تحلیل کرد تا بفهمد آنها دقیقاً کدام غذاها را بارها و بارها سفارش میدهند. حتماً برخی از غذاهای موردعلاقه خودتان را در این فهرست خواهید دید، اما برخی گزینهها احتمالاً شما را غافلگیر خواهند کرد.
پس این شما و این فهرست محبوب ترین غذاهای آمریکا:
این مرغ کنجدی که در رستورانهای چینی پیدا میشود، در واقع در ایالات متحده ابداع شده است. تکههای مرغ در سسی شیرین و شور از عسل، کچاپ، سس سویا، سیر و روغن کنجد غلتانده میشوند. چهار سال پیش، این غذا توسط جنرال تسو چیکن (General Tso’s Chicken) در نظرسنجی گرابهاب کنار زده شد، اما امسال جایگاه نخست غذاهای چینی را به دست آورد. آیا درباره غذاهایی که طعمشان شبیه مرغ است چیزی شنیدهاید؟
بد نیست کمی تاریخچه غذا هم بدانید: این میانوعدۀ محبوب در سال ۱۹۴۳ خلق شد، وقتی سرآشپز ایگناسیو آنایا گارسیا برای رفع عجله مشتریها، چیپس ترتیلا، پنیر و فلفل هالاپینیو را سرهم کرد. در سال ۱۹۷۷، ناچو به خوراک محبوب ورزشگاهها تبدیل شد. این موفقیت را مدیون فرانک لیبرتو هستیم که ناچو را به ورزشگاه آرلینگتون، محل بازی تیم تگزاس رنجرز، معرفی کرد.
ترکیب کلاسیکی که با سس سویا، میرین، کنجد و آب یوزو پوشانده میشود، پیشغذایی رایج در آشپزی ژاپنی است (احتمالاً منوی رستورانهای اینجا را هم دیدهاید که در کنار سوپ میسو سرو میشود). اگر کنجکاوید بدانید که این رنگ سبز خیرهکننده از کجا میآید، یک درس علمی مختصر: کلروفیل نقطه ذوب بالایی دارد، و وقتی جلبک را میجوشانیم، رنگدانههای دیگر از بین میروند و سبزی درخشان کلروفیل باقی میماند.
مردم در مورد چیلی بسیار حساساند، آنقدر که «مسابقه جهانی پخت چیلی» یکی از بزرگترین رقابتهای غذایی دنیا محسوب میشود. فرقی نمیکند آمریکاییها چیلی سبک سینسیناتی، چیلی کون کارنه یا چیلی قرمز تگزاسی سفارش بدهند، در هر صورت کاملاً واضح است که نمیتوانند از این خوراک بگذرند.
این پیتزای ساده اما نمادین که از ریحان، موزارلا و گوجهفرنگی تشکیل شده، غذایی اصلی در بسیاری از رستورانهای ایتالیایی آمریکا است. با این حال، گفته میشود خاستگاه اصلی آن ناپل است. تاریخچۀ پیتزا کمی گنگ است، اما بر اساس روایتی مشهور، پیتزا مارگاریتا را رافائله اسپوزیتو در سال ۱۸۸۹، برای گرامیداشت اتحاد ایتالیا و به افتخار ملکه مارگاریتا سَوُیا درست کرده است. امروزه توریستهایی که شیفتۀ پیتزا هستند، میتوانند در پیتزریا برندی (Pizzeria Brandi) – که پلاکی تاریخی به عنوان زادگاه پیتزا مارگاریتا دارد – این تجربه را در ناپل کسب کنند.
بازار جهانی حمص در حال حاضر حدود ۲.۹۵ میلیارد دلار ارزش دارد و انتظار میرود تا سال ۲۰۲۸ به ۶.۶ میلیارد دلار برسد. پس در حالی که حمص امسال در جایگاه نسبتاً پایین (۴۵ام) قرار گرفته، آینده درخشانی برای این دیپ خاورمیانهای پیشبینی میشود.
اگر همیشه وقتی گارسون میپرسد «سیبزمینی عادی میخواهید یا سیبزمینی شیرین؟» برق در چشمتان میافتد، تنها نیستید. دانشمند کشاورزی، جورج واشنگتن کارور، بیش از ۱۰۰ کاربرد جدید برای سیبزمینی شیرین (که نباید با یام اشتباه گرفته شود) کشف کرد. دستورپختهایی مانند کیک سیبزمینی شیرین یا سیبزمینی شیرین خلالی احتمالاً زمینه را برای محبوبیت این سیبزمینی در فرم «فرای» (خلالی) فراهم کردهاند.
در دستورهای اصلی کیسدیا یا کسادیا از خمیر تورتیای تهیهشده با ذرت (ماسا) و پنیر اوآخاکا استفاده میشد. امروزه، تنوع زیادی از این غذای مکزیکی پیدا میشود؛ بسیاری از رستورانها از تورتیای آردی، پنیر مونتری جک و سالسا و آووکادوی تازه بهره میبرند.
آمریکاییها سالانه هشت میلیارد (بله، میلیارد) مرغ مصرف میکنند، پس عجیب نیست که مرغ چند بار در این فهرست ظاهر شود. مرغ سوخاری را اسکاتلندیها اختراع کردند، اما گفته میشود چیکن تندر (که نباید با ناگت اشتباه گرفت) اولین بار در یک رستوران در نیوهمپشر ابداع شد.
تعجبی ندارد که این غذای محبوب چینی هم در میان سفارشهای بیرونبر پرطرفدار باشد: دامپلینگهای کوچک پرشده با گوشت خوک چرخشده، شناور در آبگوشت نمکیِ مرغ؛ چه چیزی دوستداشتنیتر از این؟ ریشه این غذا به سلسله چینگ (بین ۱۶۴۴ تا ۱۹۱۱ میلادی) بازمیگردد، پس میتوان گفت که تا امروز دوامش را ثابت کرده است.
خیلی از افراد برای گزینههای سالم، به سوشی و ساشیمی رو میآورند، و این رولها قطعاً نیاز آنها را برآورده میکند: یک رول سالمون و آووکادو (شامل شش تا هشت تکه) حدود ۳۰۰ کالری دارد و هم پروتئین و هم چربی مفید را تأمین میکند.
گارلیک ناتس یا لقمه نان سیر این پیشغذا یا نان محبوب ایتالیایی هم در واقع در ایالات متحده اختراع شده است. تاریخنگاران غذا محل پیدایش آن را نیویورک میدانند؛ یا در بروکلین یا کویینز (هنوز مشخص نیست). دلیل رواج این نانها این بود که راهی عالی برای استفاده از خمیر اضافه پیتزا به حساب میآمد.
بوریتوی لوبیا در سال ۲۰۱۸ رتبه اول این فهرست را در اختیار داشت، اما در سالهای اخیر محبوبیتش کمی افت کرده است. این غذا نسخۀ آمریکاییشدهای از غذای مکزیکی است و شکل رایجش را در مکزیک پیدا نمیکنید.
بله، این همان خوراک معروف رستوران زنجیرهای تاکوبل است. تکههای سیبزمینی روسِت (Russet) که کمی آردسوخاری شده و سرخ میشوند، سپس با پنیر ناچو و خامه ترش کمچرب پوشانده میشوند. این غذای سیبزمینی محبوب در سال ۲۰۲۰ به مدت شش ماه از منوی تاکوبل حذف شد، اما پس از اعتراضات فراوان طرفداران، در مارس ۲۰۲۱ دوباره به منو بازگشت.
با اینکه نمیشود آن را یک وعده غذا محسوب کرد، اما مکمل فوقالعادهای برای بسیاری از خوراکهاست (و طبق آمار، بیشتر از دهها غذای دیگر سفارش داده میشود). دستور تهیۀ چای تایلندی متفاوت است اما معمولاً از ترکی
میلکشیک به شکل امروزی خود در دهههای ۱۹۴۰ و ۱۹۵۰ بسیار محبوب شد و بخشی از این محبوبیت را مدیون اختراع دستگاههای مخلوطکن نوشیدنی است. شاید فکر کنید هیچوقت از میلکشیک سیر نمیشوید، اما بزرگترین میلکشیک ثبتشده در دنیا در نیویورک و با حجمی نزدیک به ۶ هزار گالن تهیه شده است؛ قطعاً دیگر همان یک بار هم کافی به نظر میرسد!
کمتر غذایی به اندازۀ همبرگر نمادین است و باید از کنتیکت برای ابداع این غذای کاملاً آمریکایی تشکر کرد. لویی لاسن در «Louis’ Lunch» برای کارگران ساندویچ استیک درست میکرد، اما از آنجایی که دوست نداشت گوشت اضافی را هدر بدهد، آن را چرخ کرده، کباب میکرد و بین دو تکه نان میگذاشت؛ و voilà! همبرگر متولد شد. این رستوران هنوز هم در نیوهیون فعال است و همچنان در مالکیت همان خانواده قرار دارد، اگر دوست دارید از آن بازدید کنید.
بر اساس گزارش Statista در سال ۲۰۲۰، هر آمریکایی در سال به طور میانگین ۴۰ پوند (حدود ۱۸ کیلوگرم) پنیر مصرف میکند. جای تعجب نیست که دیپ پنیر کسو (Queso) جزو خوراکیهای محبوب باشد. نسخههای خانگی اغلب با پنیر ولویتا درست میشود، اما در حالت اصیل، میتواند طیف گستردهای از مواد اولیه را شامل شود (آنقدر که کتابی به انواع مختلف کسو اختصاص دادهاند). حداقلترین شکل کسو، پنیر آبشده مخلوط با فلفل چیلی سبز، شیر و گوجه فرنگی است، و البته بسیار لذیذ هم هست.
بر اساس تخمین «شورای ملی مرغ»، آمریکاییها در سال ۲۰۲۱ حدود ۱.۴۲ میلیارد بال مرغ را تنها در یک شبِ بازی سوپربول مصرف کردهاند. اگر بخواهیم تصویر واضحی بدهیم: اگر این بالها را سرهم بچینید، سه بار دور کره زمین میچرخند! خبر خوب این است که برای لذتبردن از بال مرغ، لازم نیست صبر کنید تا روز سوپربول برسد. میتوانید یکی از این دستورپختهای فوقالعادۀ بال مرغ را در هر زمانی امتحان کنید.
«روز ملی دونات» اولین جمعه ماه ژوئن است، اما به نظر میرسد این شیرینی سرخکرده در تمام طول سال ارزش جشنگرفتن را دارد. و با جایگاه ۳۱ در این فهرست، دیگران هم با شما همعقیدهاند. در ایالات متحده بیش از ۸۵۰۰ شعبه دانکین وجود دارد. جالب اینکه دانکین در سال ۱۹۴۸ با نام «اُپن کتل (Open Kettle)» شروع به کار کرد. در سال ۱۹۵۰ نامش به «دانکین دوناتس» تغییر یافت و در سال ۲۰۱۸ واژۀ «دوناتس» را حذف کرد و به همان «دانکین» بسنده کرد.
در ایالات متحده، هر نفر به طور متوسط سالانه حدود ۲۶ پوند برنج مصرف میکند. شاید عددی بزرگ به نظر برسد، اما در مقایسه با ۲۲۱ پوند برنجی که هر نفر در چین میخورد، بسیار کمتر است. در بین تمام ۵۰ ایالت آمریکا، هاوایی بیشترین مصرف را دارد و به طور میانگین هر نفر آنجا سالانه ۱۰۰ پوند برنج میخورد.
این غذای کلاسیک مکزیکی به شدت در ایالات متحده “آمریکایی” شده است؛ نگاهی به رستورانهای زنجیرهای «تاکوبل» گواه این موضوع است. شاید ورژن محبوبی که در آمریکا میخورید، چندان شباهتی به تاکوهای سنتی مکزیک نداشته باشد (برای مثال، در مکزیک از نان ذرت تُرد به آن شکل استفاده نمیکنند). با این حال، آنقدر لذیذ است که هر هفته مراسم «تاکو تیوزدی» برگزار میشود. نکته جالب اینکه اصطلاح «Taco Tuesdays» در واقع یک نشان تجاری ثبتشده است! در دهه ۸۰ میلادی، رستوران «Taco John’s» در وایومینگ، این عبارت را برای تبلیغ دو تاکوی تُرد به قیمت یک دلار ابداع کرد.
آمریکاییها گوآکاموله را تقریباً روی هرچیزی میریزند. این دیپ محبوب حتی یک بار به ماه هم فرستاده شد! فضانوردان آپولو ۱۱ در سال ۱۹۶۹ مقداری گواکامولی با خودشان به فضا بردند، اما چون «باز آلدرین» قبل از پرواز تمام چیپسها را خورده بود، نتوانستند آن را آنجا نوش جان کنند.
این پیشغذای الهامگرفته از مناطق پلینزی، ریشه در دهه ۱۹۴۰ و رستوران مشهور «Trader Vic’s» در لسآنجلس دارد. نسخه اصلی در تریدر ویکس با گوشت واقعی خرچنگ و همچنین A.1. استیک سس (علاوه بر پنیر خامهای) تهیه میشد، در حالی که در رستورانهای چینی-آمریکایی عموماً از گوشت خرچنگ مصنوعی یا ترکیبات سادهتر استفاده میکنند.
خمیر تمپورا فقط از سه جزء درست میشود: آرد، آب یخ و زرده تخممرغ. پرتغالیها در قرن شانزدهم، ایدۀ سرخکردن سبک «تمپورا» را به ژاپنیها معرفی کردند (آن زمان غذایی به نام Peixinhos da Horta داشتند که نوعی لوبیا سبز سرخشده بود). حالا تمپورا در آشپزی ژاپنی جا افتاده است؛ و وقتی میگوی تمپورا را با آووکادو و خیار در سوشی رول میپیچید، حاصلش حسابی وسوسهانگیز میشود.
اصطلاح «به آمریکایی بودنِ پای سیب» بیدلیل رایج نشده است. پای سیب قرنهاست محبوبترین دسر آمریکاست و هنوز هم پرطرفدار است. دو نکته برای داشتن یک پای سیب بینقص ضروری است: پوسته ترد و کرهای، و مهمتر از آن سیبهای خوشعطر! اگر هوس چیزهای شیرین بیشتری دارید، میتوانید سراغ بهترین دسرهای هر ایالت بروید.
یکی از دلایل محبوبیت سیبزمینی سرخکرده پنیری، تنوع گستردهاش است. از «دیسکو فرایز» نیوجرسی که با گریوی سرو میشود بگیرید تا «پوتین» کانادایی که گریوی و دَلَمههای پنیر دارد، و حتی نسخههایی مانند چیلیچیزفرایز. در دهه ۵۰، ورود پنیر فراوریشده Cheez Whiz باعث شد تهیه این خوراک تند و خوشمزه راحتتر از همیشه شود.
در میان انبوه غذاهای پرکالری و خوشمزه آمریکایی، جالب است که این سالاد به جایگاه ۲۳ رسیده. البته برخلاف اسمش، این سالاد عملاً در رستورانهای یونانی-آمریکایی رواج یافت. پنیر فتا که روی این سالاد ریخته میشود، طعم فوقالعادهای را به کاهو و سبزیجات میدهد.
این دامپلینگهای ژاپنی (که اغلب با گوشت خوک و کلم پُر میشوند) واقعاً آدم را وسوسه میکنند که بیشتر از یکی بخورد! جالب است بدانید «جویی چسنات» (قهرمان مسابقات خوردن هاتداگ نیتن) رکورد خوردن جیائوزی را هم دارد. او در سال ۲۰۱۴ توانست طی ۱۰ دقیقه، ۳۸۴ جیائوزی ببلعد و حتی در سال ۲۰۲۰ هم نتوانست از رکورد خودش عبور کند (فقط به ۳۱۴ عدد رسید).
گرابهاب در سال ۲۰۱۶ آماری ارائه داد که نشان میداد ساکنان بوستون هشت برابرِ میانگین ملی، «رول تُنِ تند» سفارش میدهند. جالبتر اینکه رکورد سفارش «رول تُنِ تندِ کریسپی» هم در دست شهر دنور است؛ آنها ۱۵ برابر بیشتر از میانگین مردم آمریکا این سوشی را سفارش میدهند!
رقابت بر سر «بهترین ساندویچ مرغ فستفود در آمریکا» داغ است و میتوانید در پاپایز، کیافسی، مکدونالد و چندین برند دیگر گزینههای جذابی پیدا کنید. با این حال، طبق گزارش سال ۲۰۲۰، ساندویچ مرغ چیک-فیل-اِی با تصاحب ۴۵ درصد از سهم بازار، در صدر قرار دارد.
در سال ۲۰۲۲، محبوبیت «بال بدون استخوان» از مدل سنتی بال مرغ پیشی گرفت، که شاید دلیلش داشتن همان طعم و مزه با دردسر کمتر باشد. در واقع، «بال بدون استخوان» تکههای سینه مرغه که به شکل بال برش خورده و سوخاری یا سرخ میشود. چون پوست ندارد، در آرد و ادویه غلتانده میشود تا رنگ طلاییای که روی پوست بال سنتی میبینیم، شبیهسازی شود. اگر برای همراهی با این بالها به نوشیدنی خنک نیاز دارید، میتوانید به دنبال بهترین آبجوی دستساز در ایالت خودتان بگردید!
در مورد حلقههای پیاز، مردم معمولاً سلیقههای خیلی متفاوتی دارند؛ از نوع پیاز گرفته تا نسبت پیاز به خمیر. مثلاً حلقههای پیاز برگرکینگ بسیار تُردند و مقدار پیاز درونشان کمتر است، درحالیکه دستورهای قدیمی شامل تکههای بزرگ پیاز میشود. برای اینکه خمیر بهخوبی به پیاز بچسبد، معمولاً مواد را تا آخرین لحظه سرد نگه میدارند؛ فرقی ندارد تمپورا باشد یا ترکیبی از آرد، تخممرغ یا خمیر آبجو.
اگر فکر میکردید نام این سالاد از «ژولیوس سزار» گرفته شده، سخت در اشتباهید! سرآشپز «سزار کاردینی» در دهه ۱۹۲۰ در تیجوانای مکزیک، با چند قلم مواد موجود، این سالاد را برای سرو به گردشگران آمریکایی (که بهخاطر ممنوعیت الکل به تیجوانا میآمدند) اختراع کرد. اجزای اصلی آن کاهو رومین، کروتان، تخممرغ، پنیر پارمزان، روغن زیتون و آنچوی است؛ یک سالاد سزار اصیل باید حتماً آنچوی داشته باشد.
این غذای هندی-بریتانیایی با سسی غلیظ، نارنجی-قرمز تهیه میشود که طعم و رنگ منحصربهفردش را از گوجهفرنگی، ادویه گرام ماسالا، کره، پاپریکا، سیر و شنبلیله میگیرد. پیش از پخت، تکههای مرغ را هم در ماست مزهدار میکنند. نتیجه نهایی، ترکیبی است از گوشت نرم و سس خوشعطر و غلیظ.
برخلاف اسمش، برای درستکردن این مدل سیبزمینی نیازی به وافلساز ندارید. کافیست از تیغه شیاردار رنده یا ماندولین استفاده کنید و بعد از هر برش، سیبزمینی را کمی بچرخانید تا حالت شبکهای پیدا کند. در رستوران چیک-فیل-اِی، این مدل، محبوبترین شکل سیبزمینی سرخکرده است.
این روزها رستورانها و حتی فستفودها، مکانچیزهای چندپنیره یا با خامه فراوان سرو میکنند، اما در اصل، ماکارونی و پنیر غذایی بسیار ساده و مقرونبهصرفه بود که در قرن بیستم بهخاطر ارزانی و سادگی تهیه با پنیرهای فراوریشده رواج زیادی پیدا کرد. گفته میشود «توماس جفرسون» — یا بهتر بگوییم، آشپز حرفهایاش «جیمز همینگز» — هم در محبوبشدن این غذا در آمریکا نقش داشتند.
کسادیای ساده (فقط پنیر) در رده ۴۳ قرار دارد، اما ورژن محبوبش با مرغ، ۳۰ رتبه بالاتر و در جایگاه سیزدهم دیده میشود. طبق نظرسنجی موسسه YouGov، «چیکن کسادیا» سومین غذای مکزیکی محبوب در آمریکاست (در ردههای بالاتر ناچو و بوریتو قرار دارند).
اگرچه سوشیهای مختلفی در این فهرست آمده، اما رول کالیفرنیا در میان مدلهای «آمریکاییشده» رتبه بالایی دارد. این رول در دهه ۱۹۶۰ در لسآنجلس و رستورانی به نام Tokyo Kaikan ابداع شد؛ سرآشپزش بهجای تنماهی از آووکادو و گوشت خرچنگ استفاده کرد و نوری (جلبک) را هم بهجای بیرون، داخل برنج پنهان کرد تا ذائقۀ مشتریان آمریکایی را جلب کند.
اگرچه گزارشهایی از کاهش فروش ناگت مرغ در آمریکا منتشر شده، اما این غذا هنوز هم طرفداران فراوانی دارد. دلیل این کاهش جزئی، تمایل بخشی از مردم به چیکن تندرهاست (که بعضاً کمتر فرآوری شدهاند). گفتن «ناگت مرغ» قطعاً شما را یاد نسخه کلاسیک مکدونالدز میاندازد. بد نیست بدانید مکدونالدز در سال ۲۰۱۶ ناگتهایش را بازطراحی کرد، اما همچنان همان چهار شکل معروف را برای آن حفظ کرده است.
این غذای ساده و پرطرفدار ژاپنی، انتخابی عالی برای گرمشدن در روزهای سرد است. با این حال، بسیاری از طرفداران دوآتشهاش ممکن است ندانند که مادۀ اصلیاش «خمیر میسو» — متشکل از سویای تخمیرشده — است. علاوه بر سوپ میسو، این خمیر در سس سالاد و ماریناد انواع گوشت هم کاربرد دارد و طعم «اومامی» فوقالعادهای ایجاد میکند.
بله، باز هم سویا! سوپ میسو از خمیر سویای تخمیرشده تهیه میشود، درحالیکه ادامامه در اصل همان دانههای نارس و سبزِ سویا هستند که پیش از رسیدن کامل برداشت میشوند، سپس در آبنمک جوشانده شده و به عنوان پیشغذا یا دورچین سرو میشوند. کافیست آن را از غلاف خارج کنید و میل کنید.
خمیر نان در تنور هندی یا تابه پف میکند و سپس با کره (یا گی) چرب میشود و حسابی مزه میگیرد. اما نکته اینکه «نان سیر» (برخلاف نان معمولی) قبل از پخت با سیر خردشده ترکیب میشود و در پایان هم میتوانید رویش کمی کره سیر اضافه بمالید. همین ترکیب عطر سیر و کره است که باعث شده نسخه سیرِ نان، بیشتر به دل مردم آمریکا بنشیند.
از قرون وسطی، آدمها پنیر را سرخ میکردهاند، اما میانوعدۀ «استیک موزارلا»یی که ما میشناسیم، احتمالاً در دهه ۱۹۷۰ در ویسکانسین شکل گرفت. ویسکانسین به تولید پنیر شهرت دارد؛ حدود ۶۰۰ نوع پنیر، گاوهای پرتعداد و حتی یک جشنواره اختصاصی پنیر هم در این ایالت هست. اگر گشنهتان شد، میتوانید سراغ بهترین رستورانهای سلفسرویس یا بوفهای در هر ایالت بروید.
تصویر: پد تای تایلندی با میگو و سبزیجات در کاسه
عکاس: Nataly Hanin/Getty Images
در دهه ۱۹۳۰ و ۱۹۴۰، دولت تایلند اقداماتی برای مدرنکردن کشور انجام داد: از تغییر نام «سیام» به «تایلند» گرفته تا معرفی یک غذای ملی جدید به نام «پد تای». این غذای نودلی خیلی زود شهرت جهانی پیدا کرد و در آمریکا هم بدل به یکی از غذاهای محبوب آسیایی شد.
هر آمریکایی به طور متوسط سالانه ۴۸ پوند سیبزمینی سرخکرده میخورد، اما بلژیکیها با مصرف سالانه ۱۶۵ پوند رکورددار هستند. سیبزمینی سرخکرده بیش از ۲۰۰ سال قدمت دارد، اما تا اواسط دهه ۱۹۴۰ جفتِ همیشگیاش یعنی کچاپ را پیدا نکرده بود.
با اینکه آمریکاییها عاشق تنوع در پیتزا هستند — از پپرونی و سوسیس گرفته تا آناناس و آنچوی — اما هیچ چیزی جای یک پیتزای ساده با پنیر را نمیگیرد. به هر حال، کلاسیکها همیشه پرطرفدارند. بعد از صرف پیتزا، چهچیزی بهتر از دسر بستنی؟ اگر دنبال بهترین بستنیفروشی در ایالت خود هستید، کلی گزینه عالی وجود دارد!
هم هَشبراون و هم هومفرایز در دینرهای سراسر آمریکا محبوباند، اما این یکی آنقدر پرطرفدار است که به جایگاه سوم رسیده. هَشبراون همان سیبزمینی رندهشدهای است که سرخ میشود تا بیرونش تُرد و درونش نرم باشد. هومفرایز هم در ماهیتابه درست میشود، اما با پیاز و پاپریکا مخلوط میکنند و تکههای درشتتری دارد.
شاید چیزی آمریکاییتر از همبرگر نباشد؛ البته چرا، چیزبرگر! بر اساس پژوهشی که «نشنال تودی» انجام داده، پنیر آمریکایی محبوبترین پنیر برای روی برگر است و بعد از آن چدار، پِپِرجک، سوئیسی و پروولون در ردههای بعدی قرار دارند. در ضمن، اگر دنبال بهترین برگر فستفودی در آمریکا هستید، تحقیقات مختلفی در این زمینه انجام شده که بعضی رستورانها را سرآمد میدانند.
علاقهمندان «چیپوتله» همیشه بحث میکنند که آیا بوریتو بهتر است یا «بوریتوبول»؛ عدهای میگویند بوریتوبول حجم بیشتری از مواد را ارائه میدهد. امسال، ظاهراً بوریتوبول برنده میدان شده است. این غذا در نظرسنجی سال ۲۰۲۰ گرابهاب جایگاه دوم را داشت و امسال باز هم صعود کرد. نکته جالب اینجاست که هرچند حالا معروف است، اما بوریتوبول عملاً از دهه ۲۰۰۰ میلادی بهطور گسترده محبوب شد.
منبع: Reader’s Digest
پاسخ ها