دریافت جواز تاسیس ، مجوزی است که افراد حقوقی و حقیقی، می توانند برای تاسیس و راه اندازی یک واحد تولیدی، از وزارت صنعت، معدن و تجارت آن را دریافت کنند. لازم به ذکر است که موضوعی که شما قصد دریافت جواز تاسیس آن را دارید باید با نوع و موضوع فعالیت شرکت شما مرتبط باشد.
اولین گام برای تاسیس یک کارخانه و یا یک واحد تولیدی گرفتن جواز تاسیس می باشد. برای دریافت این جواز باید مشخص کنید که جواز تاسیس برای یک فرد حقوقی است و یا یک شرکت خاص؟
هنگامی که فرد جواز تاسیس را از وزارت صنعت، معدن و تجارت دریافت می کند می تواند در یکی از شهرک های صنعتی شهر خود که در متن جواز تاسیس نیز ذکر شده است،کالاهای مشخص شده را شروع به تولید کند.
اما چگونه می توان این جواز را دریافت کرد و مراحل اخذ آن چیست را با ما در ادامه این مقاله مطالعه کنید. دریافت جواز تاسیس یکی از پر متقاضی ترین مجوزهای کسب و کار است که در کشور ما صادر می گردد. به همین دلیل برای دریافت و اخذ راحت تر جواز تاسیس می توانید از طریق مجموعه ما اقدام کنید.
دریافت جواز تاسیس صنایع چیست؟
جواز تاسیس صنایع به مجوزی گفته می شود که فرد حقیقی و یا حقوقی جهت انجام یک فعالیت تولیدی و یا اقتصادی آن را دریافت می نماید. در این جواز شما به عنوان شخص می توانید در شهرک های صنعتی که در جواز ذکر شده است کار خود را شروع کنید و دست به تولید بزنید.
جواز صنایع باید متناسب به نوع محصول های شما از ارگان های مختلف مانند وزارت صنعت معدن تجارت، وزارت جهاد کشاورزی و یا سایر ارگان ها اخذ شود. به همین دلیل باید جهت دریافت محصول شما کاملا مشخص باشد. نکته دیگر در دریافت جواز تاسیس است که شما باید محصولاتی که می خواهید به تولید برسانید با یکدیگر دارای سنخیت باشند.
برای مثال فردی که برای محصولات مواد غذایی درخواست جواز می دهد نمی تواند در آن جواز نیز بگوید من می خواهم در کنار مواد غذایی لوازم الکترونیکی نیز تولید کنم.
لازم به ذکر است جهت دریافت برخی کالای پزشکی مانند سرنگ، نخ های جراحی و یا تاسیس کارخانه های دارویی قبل از گرفتن جواز تاسیس، ابتدا باید مجوز وزارت بهداشت دریافت شود.
مزایای اخذ جواز تاسیس صنایع چیست؟
افرادی که جواز تاسیس دریافت می کنند، زمین صنعتی به نرخ مصوب دولتی داده می شود. به این صورت که هنگام تحویل 30 درصد هزینه را نقد پرداخت می کنند و مابقی را به صورت اقساط 36 ماه پرداخت می کنند. پرداخت اقساط به صورت هر سه ماه به سه ماه می باشد.
ثبت برند فارسی شرکت های دارای جواز تاسیس، در اداره ثبت علامت تجاری به انجام می رسد.
این شرکت ها، می توانند در نمایشگاه های تجاری داخلی و خارجی شرکت کنند.
به شرکت های دارای جواز، وام و تسهیلات دولتی با سود تولیدی و تنفس یک الی دو ساله با بازپرداخت بلند مدت تعلق می گیرد.
در دسترس بودن پیش طرح توجیهی تاییده شده توسط کارشناس مرجع صادر کنند، جهت ارائه و جذب سرمایه گذاری
فرآیند اخذ جواز تاسیس چقدر زمان می برد؟
مدت زمان اخذ جواز تاسیس، بر اساس سازمان و مرجع صادر کننده جواز متغییر است. مدت زمانی که جهت دریافت مجوز تاسیس از وزارت صنعت و معدن و تجارت طول می کشد برابر با 2 الی 15 روز می باشد.
اما این زمان برای دریافت مجوز از وزارت جهاد کشاورزی متفاوت است و بین 15 روز تا 1 ماه به طول می انجامد. همین زمان برای گرفتن مجوز از سازمان میراث فرهنگی و گردشگری برابر با 1 الی 2 ماه می باشد.
مدارک مورد نیاز برای دریافت جواز تاسیس
دریافت جواز تاسیس برای اشخاص حقیقی با اشخاص حقوقی کمی متفاوت است. مدارک مورد نیاز جهت اخذ جواز تاسیس برای هر یک را به صورت جداگانه در زیر بیان کرده ایم:
الف) مدارک لازم برای اخذ جواز شخص حقیقی
کپی شناسنامه فرد متقاضی دریافت جواز
کپی کارت ملی شخص متقاضی دریافت جواز
در صورت اینکه فرد متقاضی مرد است، بودن کارت پایان خدمت فرد متقاضی الزامی است.
اخذ مجوز در صورت نیاز
ب) مدارک لازم برای اخذ جواز شخص حقوقی
کپی شناسنامه وکارت ملی دارندگان حق امضا شرکت
کارت پایان خدمت دارندگان حق امضاء
اخذ مجوز ها و انجام استعلامات لازم
کپی پرداخت و دریافت آگهی روزنامه رسمی
کپی اسناسنامه شرکت
کپی شرکتنامه یا اظهارنامه شرکت
کپی روزنامه رسمی آخرین تغییرات شرکت
مهر شرکت
هزینه دریافت جواز تاسیس صنایع چقدر است؟
بسیاری همیشه در ذهن خود این سوال را دارند که هزینه دریافت جواز تاسیس به چه صورت است؟ در پاسخ به این سوال باید گفت، هزینه جواز بنابر نوع طرح، مرجع صادر کننده و زمان صرف شده متفاوت خواهد بود.
مدت اعتبار جواز تاسیس چقدر است؟
برای بسیاری از افراد سوال این جاست که پس از دریافت جواز تاسیس این جواز چه مدت اعتبار دارد؟ در پاسخ باید گفت جواز تاسیس از تاریخ صدور، یک سال اعتبار دارد. پس از یک سال جهت تمدید آن باید اقدام نمایید. مدت تمدید در سال بعد، بستگی به نظر کارشناسان و پیشرفت کار شما دارد.
اگر برای تمدید، پس از یک سال اقدام نکنید، جواز تاسیس شما خود به خود باطل می شود و ادامه کار بدون جواز، تخلف است.
جواز تاسیس صنایع به نام چه کسی صادر می شود؟
هنگامی شما برای گرفتن جواز اقدام می کنید، در ابتدا باید مشخص نمایید که این طرح قرار است برای یک شرکت راه اندازی شود و یا یک فرد؟ در صورتی که طرح اجرایی برای یک شرکت خاص باشد، جواز تاسیس حقوقی و به نام شرکت و یا موسسه را دریافت خواهید کرد. در غیر این صورت اگر فرد باشد به نام شخص تقاضا کننده، جواز تاسیس صادر می شود.
پاسخ ها