Crypto Currency

Crypto Currency

اخبار و تحلیل های بروز دنیای ارزهای دیجیتال
توسط ۱ نفر دنبال می شود
 ۱ نفر را دنبال می کند

معرفی ارز آیوتا (IOTA)

 

تاریخچه ارز دیجیتال آیوتا

در سال ۲۰۱۵ با عرضه اولیه‌ای که داشت نتوانست بیشتر از ۱۵۰۰ بیت‌کوین سرمایه جذب کند. اما دلیل آن چیست؟ در سال ۲۰۱۵ ارزهای دیجیتال مانند امروز آن‌قدر فراگیر نشده بودند که یک پروژه که روی شبکه اختصاصی خودش است بتواند موفق عمل کند.

اگر در همان سال‌ها نیز عرضه اولیه‌های خوبی اتفاق می‌افتاد اغلب بر روی شبکه اتریوم بود اینکه یک توکن یا کوینی بیاید روی شبکه خود سرمایه زیادی جذب کند دور از انتظار بود ولی در ادامه آن در سال ۲۰۱۷ با عقد قراردادهایی که شرکت آیوتا با شرکت‌هایی مثل سامسونگ، فولکس‌واگن و شرکت‌های مثل فوجیستو و از این نوع شرکت‌ها توانست به موفقیت‌های بیشتری برسد و سرمایه‌گذاران بیشتری رو به خودش جذب کند.

ارز دیجیتال آیوتا IOTA چگونه کار می‌کند؟ و نحوه عملکرد آن به چه شکل است؟

شبکه ارز دیجیتال آیوتا با هدف مدیریت هوشمند و هدف‌دار اینترنت اشیا اطراف ما به وجود آمده است. یعنی چه؟

به‌عنوان‌مثال ما در زندگی روزمره‌مان لوازمی مانند یخچال، پنکه، خودرو، تلویزیون، کولر و از این قبیل وسایل داریم که از آن‌ها استفاده می‌کنیم … در اینجا به عنوان مثال ما در داخل تلویزیونی که استفاده می‌کنیم در سایت اشتراک فیلمی هستیم و حق عضویت به آن سایت پرداخت می‌کنیم و حق اشتراک ما بعد از مدت‌زمان مشخصی اکسپایر می‌شود و تلویزیون ما به‌صورت خودکار حق عضویت را از آن سایت خریداری می‌کند، اما با این تفاوت که ما متوجه نمی‌شویم و هزینه این پرداخت توسط کوین یا توکن آیوتا انجام می‌شود و خود تلویزیون به‌صورت خودکار این پرداخت را انجام می‌دهد.

به همان تناسب یخچالی که استفاده می‌کنیم اگر مواد غذایی داخل آن کم شود و تمام شود خودش به‌صورت هوشمند داخل شبکه آیوتا از میوه‌فروشی و یا سوپرمارکت‌ها ماده غذایی را تأمین می‌کند.

در ادامه خودرویی که داریم، اگر خودرو برقی داشته باشیم به‌صورت شارژ هوشمند آیوتا خودرو برقی ما را شارژ می‌کند. اما به چه صورت؟ به عنوان مثال همسایه شما یک پنل خورشیدی دارد، ماشین شما به‌صورت هوشمند به این پنل خورشیدی متصل می‌شود و با این وصل شدن هم ماشین شما شارژ می‌شود و هم هزینه این شارژ توسط کوین آیوتا به پنل خورشیدی همسایه شما پرداخت می‌شود و بدون اینکه شما یک درصد متوجه شوید که این اتفاقات دارد اتفاق می‌افتد.

شما صبح از خواب بیدار می‌شوید و سوار ماشینتان می‌شوید که با سوخت تکمیل روزتان را شروع می‌کنید و هدف آیوتا و اینترنت اشیا، راحت کردن زندگی بشر است، به طوری که دیگر نیاز نباشد که وقت زیادی را درگیر کارهای کوچک و پیش‌پاافتاده کند.

تنگل چیست؟

اما در کنار آن هر شبکه، کوین و یا توکنی روی یک شبکه‌ای پیاده‌سازی شده است و هر کوین بر روی یک شبکه زنده است. به عنوان مثال بیت‌کوین روی بلاک‌چین است، اتریوم بر روی شبکه خودش، ریپل بر روی شبکه خودش (البته که ریپل متمرکز است و شبکه اختصاصی خودش را ندارد) و اما ارز دیجیتال آیوتا بر روی شبکه‌ای به نام تنگل است. اما تنگل با بلاک‌ چین یکسری تفاوت دارد که در زیر به آن می‌پردازیم:

اگر بخواهیم تراکنشی در بلاک‌چین انجام دهیم باید منتظر بمانیم که ماینرها و اعضای شبکه آن را تأیید کنند و این مسئله چندین دقیقه از ما زمان می‌گیرد. اما در شبکه تنگل به این صورت نیست. چگونه است؟ به عنوان مثال شما به کیف پولتان وارد می‌شوید و می‌خواهید که آیوتا را برای شخص دیگری ارسال کنید.

برای انجام این تراکنش باید دو تراکنش قبلی خودتان را تایید کنید… یعنی دو شخصی که قبل از شما قصد انجام تراکنشی را داشته اند تایید کنید… و آن دونفر نیز برای انجام تراکنش باید تراکنش دو نفر قبلی خودشان را تایید کنند… و این مساله آنقدر شاخه به شاخه اتفاق می افتد تا همه کاربران تراکنش های یکدیگر را تایید کنند.

اما تفاوت تنگل و بلاک‌ چین در چیست؟

  1. شبکه تنگل تراکنش‌هایش فی صفر دارد … یعنی چه؟ یعنی شما حق تراکنش را پرداخت نمی‌کنید که موردی جالب و خوب و ایده ال است و سبب شده است که این شبکه یک شبکه متمایزی از سایر شبکه های ارزهای دیجیتال باشد.
  2. داخل شبکه بلاک‌چین هرچقدر کاربرها و تراکنش‌ها زیاد اتفاق افتد سرعت شبکه به نسبت آن کاهش میابد و مقیاس‌پذیری بالایی ندارد. اما در شبکه تنگل به این صورت نیست و هرچقدر کاربران شبکه زیاد شود و تعداد استفاده‌کنندگان از این شبکه زیاد شود، سرعت این شبکه بالاتر می‌رود. زیرا که تعداد کسانی که تراکنش‌ها را تأیید می‌کنند به نسبت آن زیاد می‌شود.

تعداد واحدهای ارز دیجیتال آیوتا

اما تعداد واحدهای یک کوین IOTA چقدر است؟ همان‌طور که بیت‌کوین ۲۱ میلیون عدد از آن وجود دارد، اتریوم ۱۲۰ میلیون از آن وجود دارد و… در خصوص کوین آیوتا نیز این مسئله حائز اهمیت است و در مورد آن نیز صدق می‌کند.

تعداد واحدهای کوین آیوتا تقریبا ۲ ترلیارد است که این تعداد بسیار بالاست. حال اگر این مقدار در داخل صرافی‌ها لیست شود از کادر Order عدد آن بالاتر می‌شود. به عنوان مثال کارکترهایی order که داخل صرافی هایی مانند بایننس تعیین می کنیم نهایتا ۱۰ کاراکتر است.

یعنی مثلا یک کوینی که ۱۱ کاراکتر داشته باشد (مثلاً چند میلیون از آن وجود داشته باشد) و ما بخواهیم به عنوان مثال ۱۰۰ دلار از آن را خریداری کنیم نزدیک به ۱۱ میلیون آیوتا می شود و داخل کادر سفارش ما جا نمی شود.

به همین منظور قراردادی بستند که هر یک میلیون آیوتا را یک مگا آیوتا بنامند. یعنی اگر از هر صرافی آیوتا خریداری کنیم (به عنوان مثال صرافی بایننس) یک عدد آیوتا برابر است با یک میلیون آیوتا. زیرا تعداد آن ها بالا است از واحد مگا استفاده می کنند و شما در اصل یک مگا آیوتا خریداری کرده اید.

سخن آخر

آیوتا که نسل سوم ارزهای دیجیتال است، با قابلیت‌های نوین خود نظیر تراکنش‌های فوق سریع بدون کارمزد، محبوبیت زیادی را در بین کاربران پیدا کرده است؛ به گونه‌ای که می‌توان پیش‌بینی کرد که در آینده‌ای نه چندان دور بخش عظیمی از بازار ارزهای دیجیتال را به خود اختصاص دهد.

Crypto Currency
Crypto Currency اخبار و تحلیل های بروز دنیای ارزهای دیجیتال

شاید خوشتان بیاید

پاسخ ها

نظر خود را درباره این پست بنویسید
منتظر اولین کامنت هستیم!
آیدت: فروش فایل، مقاله نویسی در آیدت، فایل‌های خود را به فروش بگذارید و یا مقالات‌تان را منتشر کنید👋