اولین قدم های یک کسب و کار رسمی، تاسیس یک شرکت و اجاره یا تهیه دفتری برای کارکنانش است. وقتی یک شرکت فعالیت اقتصادی خود را شروع می کند، طبق قانون باید مالیات پرداخت کرده و برای کارکنان خود بیمه و حقوق طبق قانون وزارت کار تعیین کند. متاسفانه به هر دلیلی ممکن است تمایلی به ثبت شرکت خود نداشته باشید. خبر بد برایتان این است که قرار است با دردرسرهای ناتمامی رو به رو شوید که کمترین آن مجرم مالیاتی شناخته شدن و از دست دادن سرمایه است. عدم ثبت شرکت نه تنها امنیت شغلی و کاری شما را به خطر می اندازد، بلکه چندین سال شما را در دادگاه و اداره مالیات هم گرفتار خواهد کرد. اگر هنوز به این باور نرسیده اید که ثبت نکردن شرکت به ضررتان است، پس با ادامه این مطلب همراه ما باشید. بیشتر در مورد مشکلات آن با شما صحبت خواهیم کرد.
اگر در زمینه ثبت شرکت هیچ ایده ای ندارید و برای اولین بار است که می خواهید در مورد آن مطالعه کنید، بد نیست با تعریف قانونی یک مکان به عنوان شرکت مطلع باشید. این به شما کمک می کند که بدانید که اصلا به کجا شرکت می گوییم که برای ثبت آن اقدام کنیم.
مکانی شرکت قلمداد می شود که مجموعه ای از افراد با نظم و ساختاری واحد در حال فعالیت باشند. شرکت های مختلفی برای رسیدن به یک هدف واحد که معمولا هدف تجاری است، فعالیت می کنند.
قطعا کسان زیادی هستند که بدون ایجاد شرکت فعالیت می کنند و حتی مجموعه ای از کارمندان خود را نیز دارند. در اینجا ثبت نکردن شرکت روی داده و بدون شک مشکلات زیادی برای خود به وجود می آوردند.
کافی است برای یکی از کارمندان مشکلی پیش بیاید، یا یکی از کسانی که شریک کسب و کار است در کار مشکلی ایجاد کند؛ در این صورت نمی توانید از طریق قانون اقدام کنید چون چیزی به اسم شراکت و شرکت را ثبت نکرده اید.
شرکت های مختلفی در قانون ایران تعریف شده اند که شما جزو هر کدام که باشید، باید آن را ثبت کنید. این شرکت ها به قرار زیر هستند.
● شرکت سهامی عام
● شرکت سهامی خاص
● شرکت مختلط سهامی خاص و عام
● شرکت هایی با مسئولیت محدود
● شرکت تضامنی
● شرکت نسبی
● شرکت تعاونی
● موسسه های غیر تجاری
● شرکت دانش بنیان
فرقی ندارد که شرکت شما جزو کدام از دسته های بالا است؛ اگر شرکت خود را ثبت نکرده باشید، با دردسرهای زیادی سر و کله می زنید. از جمله مهم ترین مشکلاتی که با آن روبرو می شوید، می توان به موارد زیر اشاره کرد.
● یک شرکت ثبت نشده دارای هیچ شراکت قانونی و رسمی نیست. طرفین یک معامله که ادعای شراکت با هم داشته اند، چون جایی آن را ثبت قانونی نکرده اند، در صورت بروز مشکل به سختی می توانند با مشکلات روبرو شوند.
● کمتر کارفرما و شرکتی حاضر است با یک شرکت ثبت نشده معامله و مراودات مالی داشته باشد. یا ثبت نکردن شرکت خود ممکن است موقعیت مالی و موفقیت هایی که حق تان است را به دست نیاوردید.
● شرکتی که به صورت قانونی ثبت نشده باشد، کد کارگاهی ندارد. کد کارگاهی به شما کمک می کند خودتان و کارمندانتان را بیمه تامین اجتماعی کنید.
در نتیجه بدون ثبت شرکت، خبری از بیمه هم نخواهد بود. این مورد زمانی خطرناک است که مشکلی برای کارمندتان پیش بیاید. اگر از شما شکایت دیه کند، باید آن را تمام و کمال به صورت شخصی پرداخت کنید.
● از لحظه ای که عدم ثبت شرکت را به عنوان یک گزینه انتخاب می کنید، تمامی فعالیت های مالی، بیمه ای، اجرایی و حقوقی شما غیر قانونی است. حتی قراردادها و اسنادی که دارید، هم هیچ رسمیتی نداشته و برنامه های شما وجه قانونی ندارد.
● تنها شرکت های رسمی می توانند پروژه های دولتی از ارگان های رسمی دریافت کنند. اینجا هم هر چقدر کار شما خوب باشد، نمی توانید در مناقصه های کاری شرکت کنید و پروژه های رسمی دریافت کنید.
● توانایی جذب سرمایه گذار را از دست می دهید. به دلیل ثبت نکردن شرکت، هیچ سرمایه گذاری جرات سرمایه گذاری در شرکت شما را نداشته و نمی توانید حتی شرکای جدید جذب کنید.
● چون شرکت ثبت نشده است، شرکا نمی توانند سهامی داشته و سهام و یا حق شراکت خود را به دیگران انتقال دهند. این زمانی شما را دچار مشکل می کند که برای شریک تان اتفاقی بیفتد. در صورت درخواست ارث و... خانواده فرد مشارکت کننده در شرکت شما دچار مشکلات می شوند.
بدون شک یکی از طولانی ترین و زمان گیرترین پروسه هایی که در اداره های ایرانی باید با آن سر و کله بزنید، فرآیند ثبت شرکت است. پروسه ای طولانی و آزار دهنده که باید چندین صفحه کاغذ، عدد و رقم را جمع کنید و تازه شروع به ثبت کنید.
در ابتدا باید نوع شرکت خود را مشخص کنید که در کدام دسته قرار می گیرد. باید حداقل 2 شریک را هم به عنوان شرکای خود معرفی کنید. بعد از آن کاغذ بازی های شما شروع می شود. در نظر داشته باشید که مراحل ثبت شرکت برای شرکت های مختلف کمی متفاوت است. اما طبق ماده 183 قانون تجارت، باید حتما دو نفر شریک برای تشکیل شرکت وجود داشته باشد.
مدارک لازم را که تهیه کردید، باید آن را برای تایید ارسال کنید. اگر تایید شود و مدارک و گواهی تایید شوند، می توانید گواهی پایان کار بگیرید. در صورتی که مدارک شما رد شوند، دوباره باید راهی که آمده اید را طی کرده و بررسی کنید که چرا درخواست شما برای ثبت رد شده است.
اما همیشه راهی برای کاهش این پروسه طولانی و خسته کننده وجود دارد. وکلای حقوقی در این زمان بهترین یاری دهنده خواهند بود. آنها نه تنها به گونه ای مدارک را آماده می کنند که رد نشود، بلکه به لطف تجربه ای که دارند، می توانند کار را به صورت قانونی در کمترین زمان ممکن انجام دهند.
بدون شک حالا که با مشکلات عدید و پایان ناپذیر عدم ثبت شرکت به صورت قانونی و همچنین مزایای ثبت کردن شرکت آشنا شده اید، تصمیم دارید که شرکت خود را ثبت کنید. اما چطور؟ با مراجعه به موسسه های حقوقی که در زمینه ثبت شرکت فعالیت می کنند.
این موسسه ها به طور تخصصی در این زمینه فعالیت داشته و شما را به بهترین نحو ممکن راهنمایی می کنند. اگر وکالت حقوقی خود را به آن ها بسپارید هم با چند امضای ساده تمامی کارهای قانونی را به آن ها سپرده و دیگر لازم نیست که نگران چیزی باشید. کد مالیاتی و شماره ثبت و ... را دریافت کرده بدون نگرانی و کاملا قانونی به فعالیت خود ادامه می دهید.
اگرچه موسسه های حقوقی زیادی را می توانید برای انجام این کار انتخاب کنید، اما کمک گرفتن از دفاتر حقوقی که در این کار به صورت تخصصی تبحر دارند، انتخاب خوبی برای شما خواهد بود.
موسسه حقوقی فکر برتر، یکی از برجسته ترین دفاتر حقوقی در ایران است که در زمینه ثبت شرکت در ایران و سایر کشورهای خارجی فعالیت کرده و به شما کمک می کند بدون دردسر شرکت خود را ثبت کرده و از مشکلات قانونی که ممکن است سر راهتان قرار گیرد دوری می کنید. دفتر حقوقی فکر برتر از همان ابتدای راه در کنار شما است و با سپردن وکالت حقوقی خود به آن ها، تمامی کارهای مربوط به شرکت از جمله ثبت قانونی، دریافت کدهای مالیاتی و ثبتی و... را انجام شده حساب کنید.
تجارت و ثبت شرکت همواره یکی از برنامه های بزرگی است که کسب و کارها به دنبال اجرایی کردن آن هستند. اما برخی به عدم ثبت شرکت فکر می کنند. وقتی صحبت از ثبت نکردن شرکت به میان می آید، با دردسرهای بی شماری سر و کار پیدا می کنید.
در این مطلب به مشکلاتی اشاره کردیم که شرکت های ثبت نشده دیر یا زود با آن رو به رو می شوند. اما بدون شک قبل از به وجود آمدن مشکلات قانونی برای شرکت، باید آن را ثبت کنید. در ادامه به شما روشی معرفی کردیم که بدون دردسر و مشکل شرکت خود را ثبت کرده و به صورت قانونی و با خیال راحت به انجام کارهای خود بپردازید.
در این مسیر موسسه حقوقی فکر برتر هم در کنار شما است تا در مدت زمان کوتاهی شرکت به صورت قانونی مشغول به کار شده و هیچ کدام از دردسرهایی که در موردشان بحث کردیم را تجربه نکند.
پاسخ ها