در ادامه مطالب مرتبط با ترید که در پست قبلی به آن شاره کردیم، روانشناسی معامله گری و مدیریت ریسک و سرمایه از جمله مواردی است که حتما باید در معامله و ترید کردن به آن توجه کرد. اما روانشناسی معامله گری چیست؟ چه تاثیری در معامله دارد؟ در این پست با ما همراه باشید تا به بررسی روانشناسی معامله گری چیست پرداخته و در خصوص اهمیت مدیریت ریسک و سرمایه شما را راهنمایی کنیم.
پیش از اینکه بخواهیم به مفهوم روانشناسی معامله گری چیست بپردازیم باید بگوییم، اگر قصد کسب اطلاعات و دانستنی های ترید، معامله گری، متاورس و غیره همچون روانشناسی معامله گری چیست را داشتید به وب سایت تخصصی ابزار ترید ( https://abzartrade.com ) مراجعه کنید.
روانشناسی گریه عاطفی به احساس و حالت ذهنی اشاره دارد که به موفقیت یا شکست کمک می کند. روانشناسی جنبه های مختلف شخصیت و رفتارهای افراد را نشان می دهد که بر او تأثیر می گذارد. این روانشناسی می تواند برای سایر ویژگی ها مانند دانش، تجربه و مهارت در تعیین هدف مهم باشد. نظم و انضباط و ریسک پذیری دو مورد از مهمترین جنبه های روانشناسی هستند. ترس و طمع معمولاً با روانشناسی مرتبط است، در حالی که چیزهایی مانند امید و پشیمانی نیز در رفتار آنها نقش دارد.
تجارت در بازارهای مالی یک شغل هیجان انگیز و در عین حال استرس زا است. به همین دلیل تصمیمات صحیح و منطقی می تواند نقش بسیار موثری در تعیین سود و زیان شما داشته باشد. همه معامله گران یا معامله گران بزرگ دنیا که نامشان به وفور در بازارهای معاملاتی شنیده می شود، ابتدا با تکنیک های روانی معامله گری آشنا شده اند. سپس آنها شروع به سرمایه گذاری و تصمیم گیری در بازارهای معاملاتی کردند.
بسیاری از این معامله گران مشاوری در زمینه روانشناسی تجارت دارند تا در مواقع لزوم به آنها کمک کند. به همین دلیل، اگر می خواهید در بازارهای معاملاتی فردی موفق و سرمایه دار شوید، باید با روانشناسی معاملات آشنا شوید.
برای این کار می توانید از دوره های آموزشی حضوری توسط معامله گران بزرگ استفاده کنید. تا بتوانید تمامی تکنیک های مورد نیاز در این زمینه را به خوبی بشناسید و در تصمیم گیری های خود از آن ها استفاده کنید. به طور کلی این روانشناسی به افرادی توصیه می شود که نمی توانند هیجان خود را در بازارهای معاملاتی کنترل کنند. همچنین کسانی که ضرر کرده اند و یا سود معاملات اخیرشان به میزان قابل توجهی کاهش یافته است می توانند از این علم کمک بگیرند.
بعد آشنایی با روانشناسی معامله گری چیست ، به نقش آن در سود و زیان می پردازیم. روانشناسی تجارت یا روانشناسی تجارت به طور خاص بر نحوه واکنش و رفتار معامله گران هنگام کسب سود یا زیان تأکید می کند. هر کسی که در واقع (و نه تجربی) در بازارهای مالی عمده معامله می کند، رفتارهای احساسی از خود نشان می دهد. معمولا بیشتر رفتارهای احساسی این معامله گران هنگام کسب سود یا زیان نیز رخ می دهد.
به عنوان مثال، تصور کنید که یک معامله گر تصمیم می گیرد برای تمام معاملات خود حد سود و زیان تعیین کند. حال اگر چنین شخصی معامله ای را باز کند و آن معامله وارد روند صعودی شود و به سود مورد نظر خود برسد، آن شخص چه رفتاری از خود نشان می دهد؟! به احتمال زیاد به امید کسب سود بیشتر معامله را نمی بندد. همین کار ممکن است برای رسیدن به حد ضرر انجام شود.
البته این تنها نمونه ای از رفتار نامناسب در حین معاملات است. رفتارهای نادرست دیگری نیز وجود دارد که حتی برخی از بهترین معامله گران با آن دست و پنجه نرم می کنند. اکنون ما در دلفین غرب در تلاش هستیم تا این مشکل را از تجار ایرانی دور کنیم.
البته تا به امروز کاربران از اجرای این ایده بسیار راضی بوده اند. بنابراین برای دریافت مشاوره در زمینه روانشناسی تجارت یا روانشناسی تجارت می توانید روی کارشناسان دلفین وست حساب کنید. علاوه بر خدمات مشاوره ای، در دوره روانشناسی بازار نیز برای کنترل احساسات در معاملات با شما هستیم. دوره روانشناسی بازار می تواند مهارت های شما را برای کسب سود بیشتر از بازارهای مالی تکمیل کند. در ادامه به اهمیت مدیریت ریسک و سرمایه می پردازیم.
اگرچه تفاوت های ظریف زیادی وجود دارد که به موفقیت معامله گران حرفه ای کمک می کند، چند استراتژی رایج وجود دارد که معامله گران در هر سطحی می توانند آنها را در روانشناسی معامله گری چیست خود بگنجانند.
1- هر روز نسبت به بازارها نگرش مثبت داشته باشید. این ممکن است بدیهی به نظر برسد، اما حفظ نگرش مثبت دشوار است، به خصوص زمانی که چند معامله متوالی را از دست داده باشیم. نگرش مثبت ذهن شما را از افکار منفی پاک می کند که ممکن است شما را از انجام معاملات جدید باز دارد.
2- نفس خود را کنار بگذارید. بپذیرید که ممکن است معاملات اشتباه انجام دهید و این امکان وجود دارد که بیشتر از برنده شدن ضرر کنید. پذیرش اشتباه برای بسیاری از افراد دشوار است، اما توجه داشته باشید که اگر با اعمال مدیریت ریسک و اتخاذ رویکردی روشمند، بتوانید سود متوسط بیشتری نسبت به میانگین ضرر خود داشته باشید، در نهایت به سوددهی خواهید رسید.
3- فقط به این دلیل که معامله کردید معامله نکنید. شما فقط می توانید بر اساس فرصت هایی که بازار به شما داده است معامله کنید. برخی از روزها ممکن است پانزده معامله انجام دهید و سپس فرصتی برای معامله برای چند هفته نداشته باشید. همه چیز به وضعیت بازار بستگی دارد، بنابراین فقط به خاطر تجارت معامله نکنید.
حال که با مفهوم روانشناسی معامله گری چیست آشنا شدید، قصد داریم به مفهوم مدیریت ریسک و سرمایه بپردازیم. مدیریت ریسک و سرمایه در بازار سهام فرآیند شناسایی، تجزیه و تحلیل و کنترل عواملی است که ممکن است باعث زیان های احتمالی در سرمایه گذاری شود. اصولاً مدیریت ریسک و سرمایه زمانی اتفاق میافتد که یک سرمایهگذار یا مدیر صندوق، زیانهای احتمالی یک سرمایهگذاری را تجزیه و تحلیل میکند و سعی میکند با توجه به اهداف سرمایهگذاری یا سطح تحمل ریسک صندوق، اقدام مناسبی انجام دهد.
هر سرمایه گذاری درجاتی از مدیریت ریسک و سرمایه را به همراه دارد. به عنوان مثال، ریسک وجوه با درآمد ثابت نزدیک به صفر یا املاک و مستغلات در بازارهای با تورم بسیار بالا در نظر گرفته می شود. هر فرد می تواند با توجه به میزان تحمل ریسک خود، نوع سرمایه گذاری متناسب با روحیه خود را انتخاب کند.
برای درک بهتر مفهوم مدیریت ریسک و سرمایه در بورس بهتر است با مفهوم ریسک آشنا شوید. درک مفهوم مدیریت ریسک و سرمایه می تواند به سرمایه گذاران کمک کند تا فرصت ها، معاوضه ها و هزینه های مرتبط با سرمایه گذاری را بهتر کنترل کنند.
به طور کلی می توانید سرمایه خود را به سه روش مدیریت کنید. انتخاب هر یک از این استراتژی ها کاملاً به روحیه و میزان انعطاف سرمایه گذار بستگی دارد. این سه روش شامل استراتژی محتاطانه، استراتژی تهاجمی و استراتژی پوشش است.
در این روش سرمایه گذار امنیت سرمایه و حفظ اصل دارایی خود را به کاهش سود ترجیح می دهد. این نوع سرمایه گذاری عموما با دید بلندمدت انجام می شود و تاثیر زیادی از احساسات بازار ندارد. به عنوان مثال صندوق های سرمایه گذاری با درآمد ثابت برای این دسته از سرمایه گذاران مناسب هستند.
در روش تهاجمی کسب سود بالاترین اولویت را دارد. سرمایه گذارانی که از این روش پیروی می کنند، در ازای سود بیشتر، مایل به پذیرش ریسک بیشتری هستند. این افراد معمولا بینایی کوتاه مدت دارند. به عنوان مثال سرمایه گذاری در صندوق های سهام یا خرید و فروش سهام از جمله گزینه هایی است که برای این افراد جذاب خواهد بود.
این استراتژی جایی بین دو استراتژی دیگر یعنی تهاجمی و محتاطانه قرار می گیرد. استراتژی های پوشش دهی به قدری متنوع هستند که ارائه تعریف دقیق از آنها دشوار است. اما متخصصان حوزه مدیریت سرمایه از روش های مختلفی برای کنترل ریسک و بازده چه در بلند مدت و چه در کوتاه مدت استفاده می کنند.
در اینجا به معرفی و تشریح انواع ریسک هایی که سرمایه گذار در خرید سهام شرکت و سرمایه گذاری در بورس با آن مواجه است می پردازیم.
در یک طبقه بندی کلی، مدیریت ریسک و سرمایه به دو دسته تقسیم می شود.
خطر قابل اجتناب یا غیر سیستماتیک
خطر غیرقابل اجتناب یا سیستماتیک
خطر قابل اجتناب یا غیر سیستماتیک
خطری که می توانیم با استفاده از برخی روش ها از آن اجتناب کنیم. آنها می گویند خطرات قابل اجتناب. این ریسک ها اغلب به دلیل ویژگی های خاص شرکت ها ایجاد می شوند.
نمونه هایی از ریسک قابل اجتناب
مدیریت ضعیف شرکت
عدم اقدام صحیح سهامداران شرکت
ناکامی در رقابت با سایر رقبا
منسوخ شدن محصولات این شرکت
و...
هر یک از این مثال ها باعث می شود که مشتریان شرکت به تدریج کاهش یابد و فروش آن کاهش یابد. این ریسک ها منشأ داخلی دارند و علت وقوع آنها مربوط به شرکت است. با توجه به اینکه میتوان با استفاده از روشهای محاسباتی این نوع ریسک را به حداقل رساند، از آن به عنوان ریسک قابل اجتناب یاد میشود.
سرمایه گذاران نمی توانند این نوع ریسک را کنترل کنند. این گروه از ریسک ها را ریسک اجتناب ناپذیر یا سیستماتیک می نامند. مواردی مانند تغییرات نرخ تورم، سیاست های کلان اقتصادی، شرایط سیاسی و ... مواردی هستند که خارج از کنترل شرکت هستند.
مثلا؛ تغییر در سیاستهای کلان اقتصادی و افزایش یا کاهش نرخ ارز یا نرخ تورم میتواند مستقیماً بر وضعیت درآمد-سود و سودآوری شرکتها تأثیر بگذارد و طبیعتاً بر ارزش سهام آنها تأثیر بگذارد. به این گونه ریسک ها، ریسک های سیستماتیک یا اجتناب ناپذیر می گویند، زیرا کنترل آنها خارج از کنترل سرمایه گذار است.
مدیریت ریسک و سرمایه در معاملات ارز دیجیتال احتمال از دست دادن وجوه سرمایه گذاری شده است. بنابراین مدیریت ریسک و سرمایه توانایی پیش بینی و کنترل زیان های احتمالی ناشی از یک معامله ناموفق است.
چرا مدیریت ریسک و سرمایه اینقدر مهم است؟ فرض کنید تصمیم دارید در یک ارز دیجیتال سرمایه گذاری کنید. اما پس از مدتی ناگهان قیمت آن 50 درصد کاهش می یابد. همانطور که می دانید چنین نمونه هایی در بازار ارزهای دیجیتال کم نداریم. به طور خلاصه، شما می توانید نیمی از سپرده خود را تنها با یک معامله از دست بدهید. بنابراین، اگر استراتژی مدیریت ریسک و سرمایه نداشته باشید، قطعا ضرر خواهید کرد.
پاسخ ها