کلیک🖱️ فناوری و تکنولوژی‌های جدید

کلیک🖱️ فناوری و تکنولوژی‌های جدید

اخبار کامپیوتر و سخت‌افزار، بررسی فناوری‌های جدید، خبر فناوری اطلاعات IT، گجت‌های تازه، دنیای موبایل، اینترنت و شبکه، امنیت، سیستم عامل، آموزش کامپیوتر
توسط ۶۶ نفر دنبال می شود
 ۱۴ نفر را دنبال می کند

ایلان ماسک: اسپیس ایکس نسل بعدی تلسکوپ های فضایی را پرتاب خواهد کرد

ایلان ماسک: اسپیس ایکس نسل بعدی تلسکوپ‌های فضایی را پرتاب خواهد کرد

مدیرعامل اسپیس‌ایکس در واکنش به نگرانی‌ها درباره‌ی تأثیر ماهواره‌های استارلینک بر رصدهای نجومی، گفت فضاپیمای استارشیپ می‌تواند تلسکوپ‌های نسل بعدی را به فضا منتقل کند.

ایلان ماسک، مدیرعامل اسپیس‌ایکس، روز دوشنبه به دانشمندان گفت مایل است درزمینه‌ی رصد عمیق‌تر فضا و حتی شاید به‌دست‌آوردن تصاویر واضح‌تر از سیارات فراخورشیدی بالقوه سکونت‌پذیر با اخترشناسان همکاری کند. او دیروز ازطریق کنفرانسی ویدئویی به کمیته‌ی آکادمی ملی علوم و مهندسی و پزشکی گفت درباره‌ی آینده‌ی تلسکوپ‌های مستقر در فضا واقعا هیجان‌زده است؛ تلسکوپ‌هایی که ممکن است بسیار بزرگ باشند.

جلسه‌ی کمیته‌ی یادشده بخشی از مرور ده‌سالانه‌ای بود که ناسا و دیگر سازمان‌های دولتی و دانشمندان ازطریق آن تلاش می‌کنند اولویت‌های پژوهش‌های نجوم و اخترفیزیک را تعیین کنند. ماسک به این نشست دعوت شد تا نگرانی‌ها درباره‌ی اختلال‌های پیش‌آمده دراثر منظومه‌های ماهواره‌ای بزرگ نظیر استارلینک اسپیس‌ایکس را برطرف کند.

به‌گفته‌ی ماسک، ماهواره‌های «آفتاب‌گیر» (VisorSat) استارلینک به سایبانی مجهز شده‌اند تا از بازتاب نورخورشید مانع شوند. درخشندگی ماهواره‌های اسپیس‌ایکس در آسمان به‌قدری زیاد بوده که امکان مشاهده‌ی‌ آن‌ها از روی زمین امکان‌پذیر است. این ماهواره‌ها در طول یک سال گذشته، موجب برخی اختلال‌ها در رصد‌های نجومی شده‌اند؛ اما ماسک می‌گوید ماهواره‌های بعدی استارلینک که به‌زودی پرتاب خواهند شد، به دستگاه‌های کاهش‌دهنده‌ی نور مجهز خواهند بود. ماسک اعلام کرد اسپیس‌ایکس اقدامات لازم را انجام خواهد داد و به حاضران در جلسه اطمینان داد راهکار رفع مشکل ماهواره‌ها بسیار آسان است.

VisorSatماهواره‌های VisorSat از سایبان‌های آفتاب‌گیر استفاده می‌کنند تا از بازتاب نور خورشید از آنتن‌هایشان مانع شوند.

اخترشناسان بلافاصله پس از پرتاب نخستین دسته‌ی ماهواره‌های استارلینک در سال گذشته، به وجود آن‌ها در آسمان پی بردند. منظومه‌ی ماهواره‌ای استارلینک از آن زمان تاکنون، صاحب بیش از ۴۰۰ ماهواره‌ی مستقل شده است؛ اما این تازه آغاز کار است؛ زیرا اسپیس‌ایکس مجوز پرتاب ۱۲ هزار ماهواره را از کمیسیون ارتباطات فدرال (FCC) گرفته است و ظاهرا قصد دارد شمار نهایی ماهواره‌ها را به ۴۰ هزار دستگاه برساند.

  • عکس‌برداری از سطح سیاره‌ای فراخورشیدی؛ رؤیایی که ناسا درصدد تحقق آن است
  • اینترنت ماهواره‌ای استارلینک تا ۶ ماه دیگر در فاز بتای عمومی عرضه خواهد شد

ماسک علاوه‌بر تضمین کاهش تأثیر ماهواره‌ها بر اخترشناسی، ایده‌ی همکاری بر سر «رصدخانه‌ی تصویربردار سیارات» در مدار را مطرح کرد. چنین تلسکوپ‌هایی در مدارهایی بسیار بالاتر از مدار نزدیک زمین که محل گردش ماهواره‌های استارلینک است، به دور زمین خواهند چرخید؛ از‌این‌رو، خطر اختلال ناشی از ابرمنظومه‌های ماهواره‌ای رصدهای آن‌ها را تهدید نخواهد کرد.

ماسک در پایان تماس ویدئویی اظهار امیدواری کرد فضاپیمای نسل بعدی استارشیپ او در چند سال آینده، پروازهای منظم انجام خواهد داد. او گفت استارشیپ فرصت نقل‌وانتقال تلسکوپ‌های فضایی بیشتر به مدار را با هزینه‌ای بسیار کمتر فراهم خواهد کرد. ماسک افزود:

اگر بتوانیم دست‌کم تلاش کنیم تا از برخی سیارات تصویربرداری کنیم، تلسکوپ‌ها باید عملکرد بهتری ارائه دهند.

کلیک🖱️ فناوری و تکنولوژی‌های جدید
کلیک🖱️ فناوری و تکنولوژی‌های جدید اخبار کامپیوتر و سخت‌افزار، بررسی فناوری‌های جدید، خبر فناوری اطلاعات IT، گجت‌های تازه، دنیای موبایل، اینترنت و شبکه، امنیت، سیستم عامل، آموزش کامپیوتر

شاید خوشتان بیاید

پاسخ ها

نظر خود را درباره این پست بنویسید
منتظر اولین کامنت هستیم!
آیدت: فروش فایل، مقاله نویسی در آیدت، فایل‌های خود را به فروش بگذارید و یا مقالات‌تان را منتشر کنید👋