لو ویبینگ، مدیرعامل ردمی شیائومی، بهتازگی در مورد چالشهای پیش رو برای توسعه ی فناوری شارژ سریع ۱۰۰ واتی این شرکت صحبت هایی کرده است.
تقریبا یک سالی از معرفی فناوری شارژ سریع ۱۰۰ واتی شیائومی با نام Super Charge Turbo میگذرد. شیائومی در آن زمان با انتشار ویدئویی کوتاه ادعا کرده بود که بهوسیلهی این فناوری میتوان یک باتری ۴۰۰۰ میلیآمپرساعتی را ظرف تنها ۱۷ دقیقه بهطور کامل شارژ کرد. بدین ترتیب این فناوری در صورت عرضه میتواند سریعترین سیستم شارژ سریع جهان را به کاربران ارائه کند. نزدیکترین رقیب این فناوری در آن زمان، فناوری شارژ سریع ۵۰ واتی اوپو با نام SuperVOOC بود که باتری ۳۷۰۰ میلیآمپرساعتی گوشی RX17 این شرکت را همین مدت تا ۶۵ درصد شارژ میکرد. در ادامه میتوانید این ویدئو را مشاهده کنید.
بنا به گفته ها قرار بود این فناوری نخستین بار در یکی از گوشیهای موبایل ردمی بکار گرفته شود. اطلاعات منتشر شده دربارهی این فناوری به همین موارد خلاصه میشدند. بعد از گذشت حدود یک سال از معرفی این فناوری، هنوز از بهکارگیری آن در گوشیهای جدید شیائومی خبری نیست و انگار برای مشاهدهی این فناوری هنوز باید صبر کنیم؛ اما حداقل اکنون به لطف پست اخیر لو ویبینگ (Lu Weibing) در شبکهی اجتماعی چینیزبان ویبو، جزئیات بیشتری از چالشهای پیش رو برای تحقق این فناوری میدانیم.
اولین چالشی که ویبینگ در طی صحبتهایش به آن اشاره کرد بحث افت ظرفیت باتری درنتیجهی بالا بودن سرعت شارژ است. میدانیم که هرچه سرعت شارژ باتری بالاتر باشد، افت ظرفیت باتری برای ذخیرهی انرژی نیز بیشتر میشود. علت این مطلب، حساسیت باتریها نسبت به گرما است. شارژ سریع به خاطر ایجاد گرمای بیشتر، در بلندمدت روی ظرفیت باتری تأثیر میگذارد. از همین رو شارژ سریع ۱۰۰ واتی، در مقایسه با شارژ سریع ۳۰ واتی تقریبا ۲۰ درصد افت بیشتری در ظرفیت باتری ایجاد خواهد کرد؛ یعنی یک باتری ۵۰۰۰ میلیآمپرساعتی پس از مدتی عملاً به یک باتری ۴۰۰۰ میلیآمپرساعتی تبدیل خواهد شد.
چالش دیگر به مسائل فنی موجود در مسیر پیادهسازی این فناوری مربوط میشود. ویبینگ در مورد جزئیات اینگونه مسائل و راهکارهای فنی اتخاذ شده توسط شیائومی صحبتی نکرده است و تنها اظهار کرده است که برای تحقق این فناوری به شارژ با ولتاژ بسیار بالایی احتیاج است. مسئلهی دیگری که شیائومی برای ساخت این فناوری با آن مواجه بود پیادهسازی آن به شکلی پایدار بود تا بتواند در بلندمدت نیاز کاربران را تأمین کند. همچنین بهگفتهی این مقام شیائومی، راهکارهای حفاظتی متعددی برای محافظت از اجزای مختلف از قبیل مادربرد، باتری و شارژر اتخاذ شده است تا ایمنی استفاده از این فناوری ارتقا یابد. ناگفته نماند که این شرکت چینی برای فناوری شارژ سریع ۱۰۰ واتی خود، هر دو روش شارژ با سیم و بیسیم را مد نظر قرار داده است.
ویبینگ در ادامه اضافه میکند که مصرف انرژی گوشیهای 5G در مقایسه با نسل قبل بسیار بیشتر است و ایجاد توازن بین ظرفیت باتری و سرعت شارژ سریع مسئلهای است که این روزها فکر بسیاری از سازندگان را به خود مشغول کرده است. او در ادامه از کاربران شبکهی اجتماعی ویبو پرسیده است که از بین یک باتری ۴۰۰۰ میلیآمپرساعتی با فناوری شارژ سریع ۱۰۰ واتی و یک باتری ۵۰۰۰ میلیآمپرساعتی با شارژ سریع ۳۰ واتی کدامیک را ترجیح میدهند.
این مسئول شرکت شیائومی، به اینکه این قابلیت بهطور دقیق در کدام یک از گوشیهای آیندهی شیائومی استفاده خواهد شد اشارهای نکرد اما گفت که این فناوری به مراحل اولیهی تولید رسیده است و باید در آیندهای نزدیک منتظر دیدن آن در گوشیهای این شرکت باشیم. البته مشخص نیست منظور از آیندهی نزدیک دقیقاً چه زمانی است. حتی شاید تا آن زمان اوپو بتواند با بهبود دادن شارژ سریع ۶۵ واتی خود با نام SuperVOOC 2.0زودتر از شیائومی به رقم باورنکردنی ۱۰۰ وات برسد.
سال گذشته شاهد گزارشی بودیم که در آن ادعا شده بود نخستین گوشی با قابلیت شارژ سریع ۱۰۰ واتی در سال ۲۰۲۰ عرضه خواهد شد. حال باید منتظر بمانیم و ببینیم که آیا این مسئله به حقیقت خواهد پیوست یا خیر.
قیمت گوشی، مشخصات فنی و هر اطلاعاتی که برای خرید ارزان و آگاهانهی انواع گوشیهای شیائومی نیاز دارید را در بخش محصولات دیجیتال بیابید؛ مقایسهی مشخصات فنی انواع گوشیهای شیائومی و برند ردمی در کنار گالری تصاویر رسمی محصولات همگی در این بخش در دسترس شما خواهد بود.
پاسخ ها