کلیک🖱️ فناوری و تکنولوژی‌های جدید

کلیک🖱️ فناوری و تکنولوژی‌های جدید

اخبار کامپیوتر و سخت‌افزار، بررسی فناوری‌های جدید، خبر فناوری اطلاعات IT، گجت‌های تازه، دنیای موبایل، اینترنت و شبکه، امنیت، سیستم عامل، آموزش کامپیوتر
توسط ۶۶ نفر دنبال می شود
 ۱۴ نفر را دنبال می کند

نکات کاربردی در جستجوی گوگل

گوگل امروز به عضو جدانشدنی زندگی آنلاین ما تبدیل شده است. غول موتور جست‌وجو، ابزارها و ترفندهای بسیار متنوعی دارد که استفاده از آن را آسان‌تر می‌کند.

شکی نیست که موتور جست‌وجوی گوگل هنوز محبوب‌ترین موتور در بین کاربران به شمار می‌آید. ابزاری که اغلب ما به‌صورت روزانه بری یافتن انواع محتوا از محتوای جذاب تا پاسخ به سؤال‌های خود از آن استفاده می‌کنیم. لازمه‌ی استفاده از هر ابزار، شناخت صحیح و استفاده از ترفندهای عملی در بهره‌مندی از آن است.

هدف از یک جست‌وجو در موتور جست‌وجوگر رسیدن به نتایج دقیق و مرتبط با عبارت موردنظر فرد است؛ برای این کار نیازمند روش‌هایی هستیم تا به جست‌وجوهای خود جهت دهیم. در این مطلب جامع دیجیتال، با برخی از ویژگی‌ها و ترفندهای مهم موتور جست‌وجوی گوگل آشنا خواهید شد.

استفاده از کلمات ربطی برای جست‌وجوی دقیق‌تر

بررسی تلفن هوشمند Xperia M2 Aqua سونی

گوگل در پیش‌بینی نتایج جست‌وجوی شما بسیار تواناست. اما این پیش‌بینی‌ها کافی نیست و برای افزایش دقت جست‌وجو و فهماندن منظور دقیق خود باید کارهای بیشتری انجام دهید. برای مثال وقتی یک عبارت را در داخل علامت‌های "" قرار می‌دهید، گوگل دقیقا به‌دنبال آن عبارت خواهد گشت. وقتی یک علامت منفی قبل از یک کلمه قرار می‌دهید در حقیقت به گوگل گوشزد می‌کنید که آن را جست‌وجو نکند. استفاده از "OR" به‌معنای گذاشتن "یا" برای جست‌وجو است. با این کار شما دو انتخاب به موتور جست‌وجو می‌دهید. استفاده از "AND" به‌معنای "و" در جست‌وجو خواهد بود. در مجموع، استفاده از کلمات و علايم اضافه یکی از مهم‌ترین ابزارها برای افزایش دقت جست‌وجو محسوب می‌شود.

استفاده از ستاره

بررسی تلفن هوشمند Xperia M2 Aqua سونی

فرض کنید هدف شما دسترسی به فهرستی از تمام اختراعات توماس ادیسون است یا به‌دنبال متن آهنگ دلخواه خود هستید. برای اینکه گوگل بهترین پاسخ را به درخواست جست‌وجو بدهد، باید در پایان عبارتی که جست‌وجو می‌کنید یک "*" بگذارید. برای مثال وقتی شما عبارت "Thomas Edison invented" را همراه‌با یک ستاره جست‌وجو می‌کنید شاهد نتایجی از اختراعات ادیسون خواهید بود که به‌صورت یک نوار در بالای نتایج نمایش داده می‌شوند.

سوالات عادی بپرسید

بررسی تلفن هوشمند Xperia M2 Aqua سونی

شاید در روزهای نخست استفاده از کوتیشن مارک، AND و OR برای شما کمی دشوار باشد. ازطرفی خوش‌‌بختانه گوگل در فهمیدن زبان جست‌وجوگر بسیار توانا عمل می‌کند. به‌عنوان مثال لازم نیست برای دانستن فاصله گلاسکو تا لندن عبارت "Distance Glasgow London" را استفاده کنید. گوگل با پرسشی که به زبان گفتار شما نزدیک است نیز به این سؤال پاسخ خواهد داد. برای فهمیدن فاصله دو مکان در گوگل "How far is X to Y" را جست‌وجو کنید. این نحوه بیان به زبان محاوره، نزدیک به‌نظر می‌رسد و گوگل توانایی نمایش پاسخ دقیق به آن را دارد.

به گوگل بگویید کجا را باید جست‌وجو کند

بررسی تلفن هوشمند Xperia M2 Aqua سونی

وقتی جست‌وجویی انجام می‌شود، به‌صورت پیش‌فرض گوگل تمام ایندکس خود را جست‌وجو می‌کند؛ اما شما قادر هستنید با فرامین ساده‌ای در محدوده‌ی جست‌وجوی گوگل تغییر ایجاد کنید. اگر قصد دارید یک وب‌سایت یا دامنه‌ی خاص را جست‌وجو کنید، استفاده از عبارت "site:" پیشنهاد می‌شود. به‌عنوان مثال "site:دیجیتال.ir" را درکنار جست‌وجوی خود وارد کنید تا فقط جست‌وجوی شما محدود به دیجیتال باشد. به‌عنوان مثالی دیگر، استفاده از "site:uk" نتایج جست‌وجو را محدود به دامنه‌های انگلستان (UK) می‌کند. همچنین با جایگذاری کشور مدنظر به‌جای uk می‌توانید نتایج را محدود کنید. با استفاده از "source:" گوگل فقط به‌دنبال منابع خبری خواهد گشت. با استفاده از "intitle:" گوگل فقط به‌دنبال نتایج در عناوین وب‌سایت‌ها می‌گردد. "inurl:" به شما این امکان را می‌دهد تا نتایج جست‌وجو را به آدرس صفحات محدود کنید. استفاده از این فرامین درکنار موارد گفته شده در قسمت‌های قبل به شما برای داشتن یک جست‌وجوی دقیق کمک شایانی خواهد کرد.

جست‌وجوی معکوس یک تصویر

بررسی تلفن هوشمند Xperia M2 Aqua سونیجست‌وجوی تصاویر در گوگل با امکانات گوناگونی همراه است. یکی از ویژگی‌های هوشمند آن را می‌توان در قابلیت جست‌وجوی معکوس تصویر دید. به این معنی که وقتی شما تصویری بسیار شبیه به آنچه که به دنبالش هستید را به گوگل می‌دهید، موتور جست‌وجو به کمک آن، تصاویر مرتبط را پیدا می‌کند. برای این کار به قسمت جست‌وجوی تصاویر رفته و روی آیکون دوربین در سمت راست (Search By Image) نوار جست‌وجو کلیک کنید. سپس با آپلود تصویر یا وارد کردن آدرس تصویر موردنظر جست‌وجوی معکوس تصاویر را انجام دهید.

جست‌وجوی فایل

بررسی تلفن هوشمند Xperia M2 Aqua سونی

برای جست‌وجوی یک نوع خاص از فایل باید عبارت ":filetype" را همراه‌با نوع فایل درخواستی در جست‌وجوی خود ذکر کنید. برای مثال وقتی به‌دنبال فایل‌های مایکروسافت اکسل می‌گردید باید عبارت "filetype:xls" را در جست‌وجوی خود بیاورید. بسیاری از ما با پسوند فایل‌های رایج آشنایی داریم و قطعا استفاده از این ترفند برای جست‌وجو، ما را به اطلاعات دقیق‌تری خواهد رساند.

یافتن اطلاعات در مورد مقصد مسافرت

8

گوگل همیشه تلاش می‌کند تا سرویس‌های گوناگونی را در جست‌وجوی خود به‌کار گیرد. یکی از گروه‌هایی که در جست‌وجوی گوگل به آن‌ها توجه شده است مسافران هستند. وقتی شما نام یک محل یا شهر جست‌وجو می‌کنید، گوگل اطلاعاتی فراتر از آنچه که در ویکیپدیا پیدا خواهید کرد به شما می‌دهد. برای مثال شما به‌دنبال اطلاعاتی از اماکن دیدنی شهر پاریس هستید؛ تنها باید عبارت "paris attractions" را جست‌وجو کنید. در این صورت نواری در بالای صفحه شامل نقاط دیدنی شهر پدیدار خواهد شد. با کلیک روی هر یک از موارد یافت شده اطلاعاتی از قبیل آدرس، تاریخچه و زمان‌های بازدید نمایان می‌شود.

جست‌وجو بین دو عدد خاص

بررسی تلفن هوشمند Xperia M2 Aqua سونی

برای اینکه راحت‌تر بتوانید بین دو عدد خاص جست‌وجو کنید این قابلیت به کمک شما خواهد آمد. برای مثال وقتی قصد دارید اتفاق خاصی را در یک بازه‌ی زمانی مشخص جست‌وجو کنید یا یک بازه برای قیمت یک کالا مشخص کنید این ترفند به شما کمک می‌کند. برای این کار بین دو عدد از دو نقطه ".." استفاده کنید.

به‌عنوان مثال وقتی می‌خواهید در مورد رویدادی خاص مانند جام جهانی فوتبال در یک بازه‌ی زمانی خاص جست‌وجو کنید تنها باید عبارت "world cup 1950..2000" در فیلد جست‌وجو وارد شود. یک مثال کاربردی دیگر در مورد این ترفند استفاده از آن در محدود کردن بازه‌ی قیمت یک کالا است.

پیدا کردن اطلاعات تماس مربوط به خدمات مشتریان

بررسی تلفن هوشمند Xperia M2 Aqua سونی

برای دسترسی ساده‌تر به اطلاعات تماس می‌توانید از گوگل کمک بگیرید. تنها باید عبارت"X customer service" را جست‌وجو کنید. فراموش نکنید X را با نام شرکت موردنظر خود جایگزین کنید. 

یافتن معنی یک کلمه یا عبارت

بررسی تلفن هوشمند Xperia M2 Aqua سونی

گوگل در حدس زدن منظور شما از عبارت جست‌وجو شده بسیار توانمند است؛ ولی می‌توان به‌کمک عبارت‌های اضافه در جست‌وجو، به نتایج آن جهت‌دهی بهتری داد. برای اینکه معنی یک عبارت یا کلمه را بدانید عبارت موردنظر را همراه‌با "define" جست‌وجو کنید. در این صورت، علاوه‌بر نمایش ترجمه مواردی مانند ریشه کلمات، معانی دیگر و گراف محبوبیت آن واژه نیز نمایش داده خواهد شد.

استفاده از ماشین‌حساب

بررسی تلفن هوشمند Xperia M2 Aqua سونی

اگر در نوار جست‌وجوی گوگل "calculator" را تایپ کنید، ویجت ماشین‌حساب برای شما نمایان خواهد شد. این ماشین‌حساب برای محاسبات عادی کافی خواهد بود. همچنین می‌توانید اعمال ریاضی خود را به‌صورت سوالی از گوگل بپرسید؛ به‌عنوان مثال عبارت "? how much is 14% of £327" به شما مقدار ۱۴ درصد از ۳۲۷ یورو را نمایش می‌دهد. علاوه بر محاسبات پایه‌ای می‌توانید معادلاتی از جمله معادلات مثلثاتی، نمایی و لگاریتمی را رسم کنید.

پالایش کردن نتایج در جست‌وجوی تصاویر

بررسی تلفن هوشمند Xperia M2 Aqua سونی

هرگاه در جست‌وجوی تصویری گوگل عبارتی را جست‌وجو می‌کنید و عبارت جست‌وجو دوپهلو باشد، نواری در بالای تصاویر یافت‌شده برای انتخاب نوع تصویر ظاهر می‌شود. برای مثال وقتی شما کلمه "Android" را در قسمت تصاویر جست‌وجو می‌کنید در قسمت بالایی تصاویر نواری ظاهر می‌شود که در آن تصاویر در گروه‌های مختلفی مانند"logo" و "wallpaper" و مواردی از این دست تقسیم‌بندی شد‌ه‌اند. برای دسترسی به تنظیمات بیشتر می‌توانید روی "Search tools" کلیک کنید. با نمایان‌شدن تنظیمات می‌توان اقدام به پالایش تصاویر بر اساس اندازه، زمان ایجاد شدن و رنگ و موارد دیگر بکنید. برای جلوگیری از نمایش نتایج نامناسب برای برخی سنین، گزینه "SafeSearch" را فعال کنید.

تبدیل قیمت ارز و واحدها

بررسی تلفن هوشمند Xperia M2 Aqua سونی

برای تبدیل قیمت ارز، وزن و واحدهای گوناگون می‌توانید از نوار جست‌وجوی گوگل استفاده کنید. برای این کار تنها باید عبارت "convert" را قبل از واحدهای مدنظر اضافه کرده و بین دو واحد از "to" استفاده کنید. به‌عنوان مثال قصد دارید ۳۲۰ درجه فارنهایت را به درجه سلسیوس تبدیل کنید. برای این کار در نوار جست‌وجوی گوگل عبارت "Convert 320 F to C" را جست‌وجو کنید. مبدل گوگل آشنایی کاملی با زوایا، نرخ جریان، فرکانس‌ها، اسب‌‌ بخار، حجم، وزن، طول، نرخ داده و ارزها دارد.

بررسی پروازها و شرایط جوی

بررسی تلفن هوشمند Xperia M2 Aqua سونی

همان‌طور که گفته شد مسافران یکی از گروه‌های مهم کاربران موتور جست‌وجوگر گوگل هستند و گوگل برای آن‌ها امکانات متعددی درنظر گرفته است. اگر شماره پرواز خاصی را جست‌وجو یا عبارت ساده‌‌ی "airline X to Y" را برای جست‌وجو وارد کنید (X نام مبدا و Y نام مقصد پرواز) گوگل اطلاعات زمان پرواز، زمان رسیدن به مقصد و ترمینال مربوط به آن پرواز را دراختیار شما قرار خواهد داد. برای بررسی شرایط جوی محل موردنظر خود تنها باید عبارت "X weather" را جست‌وجو کنید (X نام محل موردنظر). دما، پیش‌بینی وضع هوا و سرعت باد در هفت روز آینده نتیجه‌ی جست‌وجوی شما در گوگل خواهد بود.

شخصی‌سازی جست‌وجو

اگر به گوگل اجازه دهید نتایج جست‌وجوی شما را ذخیره کند، امکان دسترسی به آن‌ها از هر وسیله‌ای وجود خواهد داشت. این کار مزیت‌های متعددی دارد؛ دسترسی راحت‌تر به تاریخچه‌ی جست‌و‌جو در همه‌ی دستگاه‌ها، پیشنهاد بهتر در جست‌وجو و نمایش محتوای مرتبط با علاقه‌مندی‌ها از مزیت‌های مهم قابلیت هستند..

بررسی کردن املای کلمات

بررسی تلفن هوشمند Xperia M2 Aqua سونی

این ویژگی گوگل بسیار هوشمندتر از نمونه‌های نرم‌افزاری موجود عمل می‌کند. گوگل مجموعه عظیمی از کلمات و عبارات را برای جست‌وجوی بهتر به خدمت می‌گیرد که نه‌تنها کلمات و عبارات نوشته شده را به خوبی تشخیص می‌دهد، بلکه قادر است خواسته‌ی کاربر را نیز پیش‌بینی کند. تقریبا برای اکثر جست‌وجوها شاهد پیشنهاد‌های گوگل و درصورت نیاز، بهبود املای عبارت‌ها هستیم، مگر در شرایطی که پیشنهاد موجود از قوانین گوگل تخطی کند.

سفارشی‌سازی تنظیمات جست‌وجو

بررسی تلفن هوشمند Xperia M2 Aqua سونی

گوگل امکان سفارشی‌سازی برخی از تنظیمات را به کاربران می‌دهد. در قسمت تنظیمات که با آیکون چرخ‌دهنده نشان داده شده است، می‌توان طیف وسیعی از شخصی‌سازی‌ها را برای جست‌وجوی خود اعمال کرد. برای مثال شما می‌توانید تعداد نتایج نمایش داده شده در هر صفحه، نحوه‌ی بازشدن هر یک از نتایج، تنظیمات SafeSearch و بسیاری از موارد دیگر را تغییر دهید.

مرور یک وب‌سایت حتی زمانی‌که آفلاین است

بررسی تلفن هوشمند Xperia M2 Aqua سونی

هیچ چیز خسته‌کننده‌تر از تلاش برای دیدن یک وب‌سایت آفلاین‌شده نیست. بسیاری از وب‌سایت‌ها ممکن است به دلیل مشکلات به‌وجودآمده در سرورهای خود این مشکل را تجربه کنند. گوگل با هر بازدیدش از یک وب‌سایت، نسخه‌ای از آن را ذخیره می‌کند. به این اطلاعات ذخیره شده کَش گفته می‌شود. برای دسترسی به نسخه کَش‌شده‌ی یک وب‌سایت، روی فلش سبزرنگ کنار URL نتیجه جست‌وجو کلیک کنید. با کلیک روی "Cashed" شما وب‌سایت کش‌شده را مشاهده خواهید کرد. زمان کش‌شدن وب‌سایت در قسمت بالایی صفحه قابل رؤیت است.

 فعال‌سازی جست‌وجوی صوتی

google21

جست‌وجوی صوتی خصوصا در گوشی‌های هوشمند کاربرد زیادی دارد. بسته به سیستم‌عامل گوشی هوشمند، می‌توان از ابزارهایی همچون گوگل اسیستنت یا سیری برای جست‌وجوی صوتی بهتر بهره برد. همچنین قابلیت جست‌وجوی صوتی در مرورگر کروم هم به کاربران عرضه می‌شود. قابلیت مذکور در زبان فارسی امکانات محدودی دارد، اما برای جست‌وجوی انگلیسی به دقت بالایی رسیده است.

اطلاع از زمان نمایش فیلم‌ها

google22

برای یافتن زمان‌بندی پخش فیلم‌ها در سینما در یک منطقه‌ی خاص باید عبارت "movie times" را جست‌وجو کنید. مثلا اگر عبارت "movie times London" را جست‌وجو کنید در قسمت بالایی نتایج نواری شامل فهرستی از فیلم‌های درحال نمایش در سینماهای لندن نمایش داده خواهد شد. جست‌وجوی مشابه با نام شهرهای ایران، فهرست سینماهای موجود در سرویس نقشه‌ی گوگل را نمایش می‌دهد.

فرامین مخفی و جالب در گوگل

google23

گوگل در درون خود برخی فرامین مخفی دارد که با اجرای آن‌ها اتفاقات جالبی را مشاهده خواهید کرد. برای مثال با جست‌وجوی "do a barell rol" در جست‌وجوی وب، صفحه‌نمایش ۳۶۰ درجه خواهد چرخید. با جست‌وجوی "Atari breakout" در قسمت جست‌وجوی تصاویر شما می‌توانید یک بازی ساده را در این قسمت اجرا کنید. با جست‌وجوی عبارت "google in 1998" گوگل شما را به حال و هوای روزهای آغازین خود خواهد برد. نمونه‌های مختلف دیگری از این کارهای جالب را به‌راحتی با جست‌وجو در اینترنت می‌توان یافت. برخی از آن‌ها را در پایان همین مقاله شرح می‌دهیم.

یافتن تصاویر بدون محدودیت کپی‌رایت

google24

استفاده از همه‌ی تصاویر موجود در اینترنت آسان و مجاز نیست. در برخی کشورها، نقض قانون کپی‌رایت و استفاده از عکس‌هایی تحت حفاظت قانون، حتی به مجازات‌های سنگین ختم می‌شود. برای پیدا کردن عکس‌هایی بدون محدودیت قانون کپی‌رایت به بخش "Search tools" بروید و از قسمت "Usage Rights" تنظیمات مربوط به این بخش را باتوجه‌به نیاز خود تغییر دهید.

اطلاع از زمان در مناطق مختلف

google33

با گسترش تکنولوژی، شاهد وسیع شدن دامنه‌ی جغرافیای روابط انسان‌ها هستیم؛ حتما برای شما نیز اتفاق افتاده است که نیازمند دانستن زمان در یک شهر یا کشور خاص باشید. برای اطلاع از زمان در یک منطقه‌ی خاص باید عبارتی مانند "time tehran" را جست‌وجو کنید. برای جست‌وجوی زمان در مناطق دیگر تنها باید به‌جای "Tehran" نام شهر موردنظر خود را بنویسید. برای اطلاع از زمان غروب و طلوع خورشید عبارات "Sunset" و "Sunrise" را درکنار نام شهر موردنظر جست‌وجو کنید.

اطلاع از ارزش سهام یک شرکت خاص

google34

برای اطلاع از تغییرات ارزش سهام یک شرکت تنها باید شاخص مربوط به آن را جست‌وجو کنید؛ برای مثال جست‌وجوی AAPL اطلاعات سهام شرکت اپل و GOOG اطلاعات سهام گوگل را به شما می‌دهد. بسیاری از افراد ممکن است از این کدها اطلاع نداشته باشند. در این شرایط تنها باید عبارتی مانند "Panasonic stock Tokyo" را جست‌وجو کنید. این جست‌وجو به شما اطلاعات سهام شرکت پاناسونیک در بورس توکیو را خواهد داد.

تنظیم زمان‌سنج

google36

برای تنظیم یک تایمر برای هشدار دادن در یک زمان خاص عبارت "set timer" را در گوگل جست‌وجو کنید. با تعیین زمان موردنظر، گوگل شما را از فرا رسیدن آن زمان آگاه خواهد کرد. قابلیت مشابه با استفاده از دستورهای صوتی در گوگل اسیستنت برای شما فعال می‌شود.

کسب اطلاعات کامل درباره فیلم‌ها

google38

گوگل اطلاعات زیادی در مورد فیلم‌ها دارد. برای مثال وقتی شما عبارت "Dark Knight" را جست‌وجو می‌کنید گوگل در قسمت سمت راست نتایج جست‌وجو اطلاعات کاملی در مورد کارگردان، بازیگران، زمان عرضه و خلاصه‌ی داستان و چند نقد کوتاه در مورد این فیلم را نمایش خواهد داد. اگر فیلم موردنظر در حال اکران در سینما باشد نیز گوگل برای یافتن سینماها و ساعات نمایش آن به شما کمک خواهد کرد.

کسب اطلاعات عمومی از گوگل

google39

گوگل گنجینه‌ای از اطلاعات گوناگون را ذخیره کرده است؛ به همین دلیل پاسخ بسیاری از سوالات شما را در خود دارد. برای مثال اگر بخواهید از جمعیت یک کشور مطلع شوید تنها باید عبارت "population" را همراه‌با نام محل موردنظرتان جست‌وجو کنید. شاید گوگل تنها مرجع کسب اطلاعات نباشد، ولی قطعا یکی از ساده‌ترین راه‌ها برای کسب اطلاعات گوناگون را دراختیار شما قرار می‌دهد.

جست‌وجو در میان روزنامه‌های قدیمی

google40

قسمت مربوط به اخبار در گوگل از بخش‌های بسیار شگفت‌انگیز آن محسوب می‌شود. شما در قسمت مربوط به روزنامه‌ها در گوگل نیوز، به آرشیو بزرگی از روزنامه‌ها دسترسی خواهید داشت که قدمت برخی از آن‌ها صدها سال است. توجه کنید که بیشتر این نشریات آمریکایی هستند. گوگل ممکن است تنها آرشیوکننده‌ی روزنامه نباشد، ولی به لطف فناوری استفاده شده در تشخیص کاراکترهای متن، جست‌وجو را برای کاربران ساده‌تر کرده است. برای مثال با جست‌وجوی "deaths 1862" به نتایج محدود شده به مرگ‌های سال ۱۸۶۲ در این روزنامه‌ها دست خواهید یافت. برای دسترسی به این امکانات شگفت‌انگیز به آدرس https://news.google.com/newspapers بروید.

گوشی هوشمند خود را به یک تراز حبابی تبدیل کنید

اگر با مرورگر گوشی خود عبارت bubble level را جست‌وجو کنید، در صورتی که گوشی مجهز به ژیروسکوپ باشد، یک تصویر سبز رنگ با یک حباب مانند تراز حبابی برای شما به نمایش در می‌آید.

نکات کاربردی در جستجو با گوگل

روز هفته را بیابید

شاید کنجکاو باشید که ۱۰۰ روز دیگر، چه روزی از هفته است؟ بدون نیاز به تقویم یا نرم‌افزار اضافه، گوگل این محاسبه را برای شما انجام می‌دهد. تنها باید در نوار جست‌وجو عبارتی شبیه به این عبارت بنویسید: what day is it in 143 days

نکات کاربردی در جستجو با گوگل

نکات جالب و جذاب تصادفی

با نوشتن دو عبارت ساده‌ی fun facts در نوار جست‌وجو، به‌صورت تصادفی، عبارتی جذاب و جالب برای شما به نمایش در می‌آید.

نکات کاربردی در جستجو با گوگل

تم جنگ ستاره‌ای در جست‌وجوی گوگل

 این امکان فانتزی برای طرفداران سری فیلم‌های جنگ ستاره‌ای بسیار جذاب است. در فیلد جست‌وجوی گوگل عبارت a long time ago in a galaxy far far away را تایپ و نتیجه‌ی فانتزی و زیبای آن را تماشا کنید.

نکات کاربردی در جستجو با گوگل

پیدا کردن گوشی هوشمند

 اگر در گوشی هوشمند و رایانه‌ی شخصی خود وارد یک حساب گوگل شده باشید، می‌توانید با نوشتن عبارت find my phone در صفحه‌ی گوگل در کامپیوتر شخصی، گوشی هوشمند خود را پیدا کنید. البته برای اطمینان از صحت و درستی این قابلیت، باید گوشی شما به اینترنت متصل باشد.

نکات کاربردی در جستجو با گوگل

جست‌وجو با استفاده از مترادف‌ها

نکته‌ای که شاید کمتر کسی به آن توجه کرده باشد استفاده از مترادف‌ها برای جست‌وجو در اینترنت است. در صورتی که جست‌وجوی شما به زبان انگلیسی باشد باید بدانید که این زبان دارای کلماتی با مترادف‌های بسیار بوده و همین امر می‌تواند در جست‌وجو به شما کمک بسیاری کند.

اگر می‌خواهید وب‌سایت‌هایی را بیابید که در زمینه‌ موردنظرتان فعالیت می‌کنند؛ تنها باید در جست‌وجوی خود از نشانه "~" استفاده کنید. برای مثال اگر جست‌وجوی شما به این حالت باشد "healthy ~food" در نتایج مشاهده خواهید کرد که محتوایی شامل تغذیه سالم و دستورالعمل‌های تهیه غذا به نمایش درآمده است.

جستجو در گوگل

جست‌وجو زمانی‌که کلمات زیادی از عبارت را فراموش کرده‌اید

گاهی اوقات باید عبارتی طولانی را  جست‌وجو کنید اما تعدادی از کلمات آن را از یاد برده‌اید و تنها استفاده از یک واژه کلیدی نیز پاسخگو نیست. در چنین شرایطی تنها باید که ابتدا و انتهای عبارت را نوشته و سپس از عبارت ()AROUND استفاده کنید. سپس در داخل پرانتز تعداد کلماتی را که از عبارت حذف شدهاند، قرار دهید.

جستجو در گوگل

یافتن وب‌سایت‌های مشابه

فرض کنید موضوع جالبی در اینترنت یافته‌اید و می‌خواهید وب‌سایت‌هایی را که محتوای مشابهی دارند بیابید. برای انجام این کار تنها باید که از عبارت ":related" استفاده کرده و سپس آدرس سایت مد نظر را وارد کنید. در نظر داشته باشید که میان عبارت و آدرس وب‌سایت مدنظرتان فاصله قرار ندهید.

جستجو در گوگل

یافتن لینک

با نوشتن کلمه‌ی :link و وارد کردن لینک مدنظر جلوی آن می‌توانید تمام سایت‌هایی را که به این لینک پیوند داده‌اند، بیابید.

مثال: ما می‌خواهیم تمام سایت‌هایی را که به سایت دیجیتال لینک داده‌اند پیدا کنیم. در کادر جست‌وجو می‌نویسیم:

link: https://www.دیجیتال.ir

قابلیت‌های مخفی گوگل

۱- اگر عبارت "solitaire" را در گوگل جست‌وجو کنید، این وب‌سایت یک صفحه برای انجام این بازی معروف کارتی برای شما نمایش می‌دهد. این بازی نسخه استاندارد است و خبری از بازی Freecelll در آن نیست.

قابلیت مخفی جستجو گوگل

۲- بازی مخفی دیگر در صفحه جست‌وجوی گوگل، بازی معروف ضربدر و دایره است که با جست‌وجوی عبارت "tic tac toe" برای کاربر به نمایش درمی‌آید. کاربر می‌تواند این بازی را به‌صورت تک‌نفره یا دونفره بازی کند. درجه سختی Impossiblee این بازی، بزرگ‌ترین چالش آن و بسیار دشوار محسوب می‌شود.

قابلیت مخفی جستجو گوگل

۳- یک بازی مشهور غربی با نام dreidel در گوگل گنجانده شده است که با جست‌وجوی عبارت "spin dreidel" یا "play dreidel" اجرا می‌شود.

قابلیت مخفی جستجو گوگل

۴- سکه انداختن و انتخاب بین دو گزینه، از قابلیت‌های مخفی گوگل است که با عبارت "flip a coin" اجرا می‌شود.

قابلیت مخفی جستجو گوگل

۵- اگر بخواهید بین ۶ گزینه انتخاب داشته باشید یا تاس ریختن را امتحان کنید، گوگل قابلیتی برای شما تعبیه کرده است که با جست‌وجوی "roll a die" برای شما اجرا می‌شود و عددی بین ۱ تا ۶ را به‌عنوان پاسخ نشان می‌دهد. در نسخه‌های جدید می‌توانید تاس‌های بیشتر را هم اضافه کنید که تا تاس ۲۰ وجهی پشتیبانی می‌شود.

قابلیت مخفی جستجو گوگل

۶- برخی قابلیت‌ها صرفا جنبه تفریحی دارند. جست‌وجوی عبارت "askew"، صفحه جست‌وجو را تحت دستور askew تصویر قرار می‌دهد.

قابلیت مخفی جستجو گوگل

۷- anagram به‌معنای کلمه‌ای است که از تغییر مکان حروف کلمه دیگر ساخته شده باشد. اگر این عبارت را در گوگل جست‌وجو کنید، موتور جست‌وجو از شما می‌پرسد که آیا منظورتان کلمه nag a ram بوده است؟ این کلمه‌ای است که از جابجایی حروف کلمه anagram ساخته می‌شود!

قابلیت مخفی جستجو گوگل

۸- عبارت recursion، یک اصطلاح برنامه‌نویسی و به‌معنای تابعی است که خودش را دوباره اجرا می‌کند. حال اگر کاربر این عبارت را در گوگل جست‌وجو کند، با عبارت Did you mean: recursion رو‌به‌رو می‌شود که با کلیک روی این پیشنهاد، باز هم صفحه اجرا می‌شود که به‌معنای اجرای دوباره یک تابع است!

قابلیت مخفی جستجو گوگل

۹- گوش دادن به صدای حیوانات در گوگل امکان‌پذیر است. به‌عنوان مثال با جست‌وجوی عبارت "what sound does a dog make" می‌توانید به صدای سگ گوش دهید و در صورتی که نام حیوان دیگری را در این عبارت قرار دهید، صدای آن حیوان برای شما پخش می‌شود. این قابلیت برای آموزش صدای حیوانات به کودکان مفید است.

قابلیت مخفی جستجو گوگل

۱۰- یکی از قابلیت‌های عجیب گوگل با جست‌وجو در مورد پاسخ به سوالاتی در مورد حیات و جهان هستی نمایان می‌شود. عبارت "the answer to life, the universe, and everything" با عدد ۴۲ پاسخ داده می‌شود. این عدد اشاره‌ای دارد به کتاب کمدی و علمی تخیلی The Hitchhiker’s Guide to  the Galaxy نوشته داگلاس آدامز.

قابلیت مخفی جستجو گوگل

۱۱- به‌طور حتم در تیم طراحی گوگل افراد عاشق بازی نیز وجود دارند. با جست‌وجوی عبارت “Super Mario Bros”، درکنار نتایج جست‌وجو، بلوک آجری این بازی معروف با علامت سؤال نمایش داده می‌شود که کلیک روی آن، صدای مشهور سری بازی‌های سوپر ماریو را با همان جلوه پخش می‌کند.

قابلیت مخفی جستجو گوگل

۱۲- بازی Star Fox 64 یکی از بازی‌های مشهور تاریخ است که چرخش، جزئی جالب از آن بود. جست‌وجوی عبارت "do a barrel roll"، صفحه جست‌وجو را مانند این بازی ۳۶۰ درجه می‌چرخاند. عبارت‌ "z or r twice" نیز همین نتیجه را دارد. نکته جالب این است که برای انجام عمل چرخاندن در بازی مذکور، گیمر باید ترکیب دو بار دکمه z یا دکمه r در کنترلر نینتندو ۶۴ را اجرا می‌کرد.

قابلیت مخفی جستجو گوگل

۱۳- عبارت "pacman" نیز برای عاشقان این بازی در نظر گرفته شده است. این عبارت نسخه‌ای از بازی پک‌من را برای کاربر اجرا می‌کند که در سال ۲۰۱۰ توسط گوگل برای سالگرد ۳۰ سالگی بازی طراحی شده بود.

قابلیت مخفی جستجو گوگل

نکات و آموزش‌های کاربردی بالا و همچنین ترفندهای گوگل، همگی به بهبود تجربه‌ی کاربری شما با موتور جست‌وجوی محبوب، کمک می‌کنند. قطعا پیاده‌سازی برخی از آن‌ها موجب پیدا کردن آسان‌تر محتوای مدنظر می‌شود. برخی دیگر هم برای کمی گذران وقت در هنگام وب‌گردی بد نیستند. هرچند امروزه با وجود شبکه‌های اجتماعی و محتوای فراوان موجود در آن‌ها، کاربران چیزی از سرگرمی در زندگی روزمره کم ندارند.


اینستاگرام دیجیتال

تلگرام دیجیتال

کلیک🖱️ فناوری و تکنولوژی‌های جدید
کلیک🖱️ فناوری و تکنولوژی‌های جدید اخبار کامپیوتر و سخت‌افزار، بررسی فناوری‌های جدید، خبر فناوری اطلاعات IT، گجت‌های تازه، دنیای موبایل، اینترنت و شبکه، امنیت، سیستم عامل، آموزش کامپیوتر

شاید خوشتان بیاید

پاسخ ها

نظر خود را درباره این پست بنویسید
منتظر اولین کامنت هستیم!
آیدت: فروش فایل، مقاله نویسی در آیدت، فایل‌های خود را به فروش بگذارید و یا مقالات‌تان را منتشر کنید👋